Ο Μαρινάκης δίνει «δεύτερη ευκαιρία» στον Κασιμάτη μέσα από τα ΝΕΑ

Δεν πάει χαμένο τέτοιο ταλέντο...

NewsRoom 13/10/2020 | 13:56

Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη. Θα ήταν μεγάλο κρίμα να παραμείνει άνεργος και χωρίς βήμα ο Στέφανος Κασιμάτης, αυτή η τόσο ταλαντούχα και αξιέπαινη «πένα», και ευτυχώς ο Β. Μαρινάκης ανέλαβε να αποκαταστήσει την αδικία.

Ο Στέφανος Κασιμάτης θα συνεχίσει το «έργο» του μέσα από το συγκρότημα Μαρινάκη και για την ακρίβεια, με στήλη στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ. 

Θυμίζουμε ότι ο Κασιμάτης αποχώρησε προσφάτως από την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ εξ αιτίας των αντιδράσεων που προκάλεσε το χυδαίο σχόλιο του για τον πρώην υπουργό Γιώργο Κατρούγκαλο και το πρόβλημα υγείας του. Μάλιστα ο δημοσιογράφος επανέφερε την στήλη που είχε παλιότερα στο ΒΗΜΑ και που ονόμαζε «Πανδώρα».

Ο Σ. Κασιμάτης πάντως φαίνεται να βρίσκεται σε υπαρξιακό αδιέξοδο καθώς όπως γράφει και στο  πρώτο του κείμενο στα ΝΕΑ... «Σκεπτόμενος με πολλή σοβαρότητα πώς στο καλό να ξεκινήσω την πρώτη στήλη, την αναβίωση της «Πανδώρας» στα «ΝΕΑ», κατέληξα εκεί όπου πολύ συχνά οδηγεί η περισσή σοβαρότητα, δηλαδή σε τίποτε το συγκεκριμένο».

Συνεχίζοντας αναφέρει: «Ακολουθώ, λοιπόν, τη συμβουλή του Τζέιμς Ρέστον, ενός σπουδαίου αμερικανού δημοσιογράφου του περασμένου αιώνα. Αυτός έγραφε τις ανταποκρίσεις του για τις πάντα περίπλοκες κιαι δυσνόητες εξελίξεις στο Καπιτώλιο, την έδρα του Κογκρέσου, φανταζόμενος κάθε φορά, όπως το είχε εξηγήσει ο ίδιος, ότι γράφει μια προσωπική επιστολή σε έναν φίλο του, τελείως ανίδεο περί τα τεκταινόμενα.

Το ίδιο θα προσπαθήσω κι εγώ με την «Πανδώρα»: θα γράφω επιστολές στους αναγνώστες και στην πορεία βλέπουμε, ή μάλλον, βλέπετε, διότι στο τέλος της υπόθεσης η γνώμη που μετράει περισσότερο είναι του αναγνώστη. Αυτός είναι ο παραλήπτης της επιστολής».

Πάντως μέρες που είναι ας θυμηθούμε μία από τις πιο αξιοζήλευτες στιγμές από την λαμπρή δημοσιογραφική καριέρα του Κασιμάτη. Όταν το το 2012 έγραφε για το το πως η Χρυσή Αυγή «ωφελεί» τη δημοκρατία και πώς αντιθέτως την βλάπτει το καρκίνωμα της αριστεράς.