ΚΖ

Κάρης Ζησαβάς

Ο κορονοϊός ως «φάρμακο αθανασίας» για την… άλλη ζωή. Αμήν!

Αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί μην πανικοβάλεστε: κοινωνήστε κι όποιον πάρει ο χάρος, αφού το πολύ πολύ να «αυτοπαραδοθείτε στον Ζώντα Θεό», δηλαδή να πεθάνετε αυτοβούλως!

EK Metalipsi

Από τα εξόχως γλαφυρά – ή μήπως εξωφρενικά; – που περιέχει η ανακοίνωση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος (σσ. Σύνοδος του ιερατείου των μητροπολιτών) σχετικά με τη ραγδαία εξάπλωση της επιδημίας του επάρατου κορονοϊού, είναι το ακόλουθο: «Για τα μέλη της Εκκλησίας, η προσέλευση στη Θεία Ευχαριστία και η κοινωνία από το Κοινό Ποτήριο της Ζωής, ασφαλώς και δεν μπορεί να γίνει αιτία μετάδοσης ασθενειών, γιατί οι πιστοί όλων των εποχών, γνωρίζουν ότι η προσέλευση στη Θεία Κοινωνία, ακόμη και εν μέσω πανδημίας, συνιστά αφ᾿ ενός μια έμπρακτη κατάφαση αυτοπαράδοσης στον Ζώντα Θεό», κλπ, κλπ.

Τι σημαίνει αυτό σε απλά ελληνικά, πέρα από το ότι (υποτίθεται) δεν κολλάς τον μεταδοτικό κορονοϊό άμα μεταλάβεις από το «κοινό ποτήριο» (και κουταλάκι, βεβαίως βεβαίως); Οτι, δεν βαριέσαι βρε αδερφέ, ακόμη κι αν τα τινάξεις τα πέταλα απλώς έχεις επίγνωση, (μας) λένε οι άγιοι δεσποτάδες – αλήθεια όμως έχει τέτοια «έμπρακτη κατάφαση» ο μέσος πιστός; – ότι παραδίδεις από μόνος σου τη ζωή σου, πεθαίνεις αυτοβούλως/εθελοντικά δηλαδή, στον «Ζώντα Θεό»/Πατέρα-Υιό & Αγιο Πνεύμα (για να μην ξεχνάμε και το τρισυπόστατο της Αγίας και Ομοουσίου Τριάδας) ή έστω σκέτο στη μία υπόσταση Ιησού Χριστό/Θεάνθρωπο, κ.ο.κ.

Γι αυτό και οι σεβασμιότατοι δεσποτάδες, εν κατακλείδι, αποφαίνονται/απειλούν ότι: «Θα εξακολουθήσουμε στις Ορθόδοξες Εκκλησίες μας να λειτουργούμε και να κοινωνούμε, έχοντας την βεβαιότητα ότι κοινωνούμε στη Ζωή και στην αθανασία».

Σιγά τα ωά, όμως, πανάγιοι πατέρες… Διότι, μπορεί οι ιερείς – τουλάχιστον η πλειονότης τους – αλλά και πλήθος αφελείς απλοί άνθρωποι από το χριστεπώνυμο πλήρωμα να πιστεύουν πως πράγματι η θεία κοινωνία αποτελεί «το Σώμα και το Αίμα του Χριστού, που γίνεται ”φάρμακο αθανασίας”, ”εις άφεσιν αμαρτιών και εις ζωήν αιώνιον”» και, άρα, αποκλείεται να μεταδίδει οποιονδήποτε (κορονο)ιό, και να ρισκάρουν σπεύδοντας να μεταλάβουν… Οπερ μεθερμηνευόμενον… κοινωνήστε κι όποιον πάρει ο χάρος (του κορονοϊού)! Αφήστε, που, στο κάτω κάτω της γραφής (της Ιεράς Συνόδου), άμα τα τινάξετε θα αποτινάξετε και το βάρος των αμαρτιών σας και θα πετάξετε ξαλαφρωμένοι στην… άλλη ζωή την αιώνιον. Λίγο το ‘χετε κι αυτό, ω αθεόφοβοι πιστοί Ελληνορθόδοξοι Χριστιανοί! Μα τι λέτε τώρα, θα φύγει ένας μέγας βραχνάς από μέσα σας που κουβαλάτε σε τούτη την παλιοζωή!

Αλλά, εν προκειμένω, τη στιγμή που πεθαίνουν από τον κορονοϊό χιλιάδες άνθρωποι ανά την υφήλιο – ανάμεσά τους και πιστοί χριστιανοί, γαμώ το – η μεγάλη μαγκιά, ναι θαυματουργή μαγκιά, θα ήταν άλλη. Να πάρετε όρκο, Σεβασμιώτατοι, Παναγιώτατοι, κ.ο.κ. Δέσποτες & ιεράρχες ότι με τη μετάληψη της θεία κοινωνίας (από κοινό ποτήριον και κουταλάκι βεβαίως…) όχι μόνο δεν μεταδίδεται/κολλάει ο κορονοϊός αλλά προσφέρεται και ανοσία όσων ακόμη δεν έχουν προσβληθεί και φυσικά ίαση/θεραπεία όσων τυχόν έχουν κολλήσει (από απίστους προσφυγομετανάστες, ωρέ!) και νοσούν!!! Και γιατί, όχι, οποία μεγίστη θαυματουργή μαγκιά αυτή, ότι και για τους τεθνεώτες από τον κορονοϊό – αν είχαν προλάβει να μεταλάβουν – θα προκύψει άμεσα (άντε στα 40ήμερα) ανάσταση!!! Αμήν.

Αυτό πρέπει να είναι το ιερό κήρυγμά σας δεσποτάδες ή καλύτερα ιεροί λοιμωξιολόγοι ημών! Τότε να δείτε, προσέλευση στους ιερούς ναούς και ουρές για μετάληψη των αχράντων μυστηρίων υμών! Μέχρι και εισιτήριο (τσουχτερό) να βάλετε και να τιγκάρουν/φρακάρουν τα παγκάρια των εκκλησιών, αφού όλοι θα ρίχνουν όχι κέρματα μέχρι 2 ευρώ αλλά χαρτονομίσματα 20ευρα και 50ευρα μπας και πιάσει καλύτερα η προσευχή/δέηση και μεταλαβιά, κατόπιν της δέουσας 40ήμερης νηστείας για να μην ξεχνιόμαστε. Αντε, σπεύσατε, ευλογημένοι γιατί θα σας πάρει όλη την πελατεία ο Κυρ. Βελόπουλος με τις αγιορειτικής κατασκευής/ευλογίας και βυζαντινής προελεύσεως κηραλοιφές του διά πάσαν νόσον και πάσαν (Θού, Κύριε, φυλακὴν τω στόµατί µου) μαλακίαν.

«Κοινωνήστε, γιατί χανόμαστε», λοιπόν… Αλλωστε, το διατράνωσε πρόσφατα εν μέσω καλπαζόντων κορονοϊδών κρουσμάτων η ευειδής όσο και ευσεβής Ελληνορθόδοξος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ελενα Ράπτη, δηλώνοντας χωρίς φόβο και (με μέγα) πάθος: «Εγώ σήμερα κοινώνησα, και θα συνεχίσω να κοινωνώ»! Εσύ ό,τι πεις Κυρία μου!

ΥΓ: Εξάλλου, οι τσαρλατάνοι του χριστιανοταλιμπανισμού το κατέχουν το ευγενες άθλημα της αγυρτείας από τον Μεσαίωνα ακόμη: Τότε που είχαμε το φαινόμενο-ανέκδοτο με το «γάλα της Παναγίας» που έρεε στους ναούς της Ευρώπης σε τόση μεγάλη ποσότητα, ώστε ο Γάλλος μεταρρυθμιστής θεολόγος/προτεστάντης Ιωάννης Καλβίνος (1509-1564) αναγκάστηκε κάποια στιγμή να πει ότι… και τροφαντή αγελάδα να ήταν η Παναγία, τόσο γάλα δεν μπορούσε να δώσει! Και επίσης τα κομμάτια από την Ιερά Σινδόνη, που κυκλοφορούσαν τόσα ώστε αν συνενώνονταν θα αποτελούσαν ένα τεράστιο καραβόπανο για μεγάλο ιστιοφόρο! ‘Η το πλήθος κομματιών από το «τίμιο ξύλο» του Τίμιου Σταυρού, ο οποίος θα είχε ύψος ουρανοξύστη, ενώ το σύνολο των καρφιών με τα οποία σταυρώθηκε ο Ιησούς, ξεπερνούσε τα 1.200 τεμάχια! Και από τα πλέον εξωφρενικά, με 21 μεσαιωνικές εκκλησίες να υποστηρίζουν ότι ήταν στην κατοχή τους η πόσθη (πετσάκι) από την περιτομή του Ιησού! Βοήθειά μας, ο Κύριος!

Αλλά και στις μέρες μας η φάμπρικα καλά κρατεί… Με τα επίσης θαυματουργά… κάστανα, παντόφλες, γυαλιά, σκουφιά, κομποσκοίνια, κ.ο.κ. Και κάθε τρεις και λίγο τις τόσες και τόσες αιμορροούσες ή δακρυρροούσες άγιες εικόνες – κατά κανόνα της Παναγίας – που συχνά πυκνά εμφανίζονται σε μοναστήρια και εκκλησίες, ως αποτέλεσμα εκπορευόμενο εξ ουρανού… Ασχέτως αν το «αίμα της Παναγίας» πάνω στην εικόνα της αποδεικνύεται τελικά… απλή βυσσινάδα (με δράστη το επίγειο χέρι κάποιου κατεργάρη), όπως διαπίστωσε το Γενικό Χημείο του Κράτους σ’ εκείνη την προ ετών περιλάλητη περίπτωση στον ναό του Αγίου Φανουρίου στην Αργυρούπολη… ‘Η την ανάλογη μαϊμουδοαλχημεία – με λείψανα όμως αυτή –, που είχε καταγραφεί παλιότερα στο Παλέρμο, όπου λάτρευαν ως λείψανα της Αγίας Ροζαλίας τα λείψανα ενός… τράγου (!), όπως έδειξε η σχετική εξέταση που έγινε. Και πάλι, βοήθειά μας ο Κύριος και όλες οι Παναγίες μαζί!

(*) Δρ εντατικολόγος, διαπιστευμένος στο Α.Κ.Ε.Λ. Χ.Τ. (Ανεξάρτητο Κέντρο Ειδικών Λοιμώξεων Χριστιανικού Τύπου).

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Άνω Λιόσια: Αδέσποτη σφαίρα βρέθηκε στο προαύλιο Δημοτικού σχολείου (video)

σφαιρα

Άνω Λιόσια: Αδέσποτη σφαίρα βρέθηκε στο προαύλιο Δημοτικού σχολείου (video)

Αδέσποτη σφαίρα εντοπίστησε σε προαύλιο δημοτικού σχολείου στη Δυτική Αττική, επαναφέροντας μνήμες από την τραγωδία…

Ρέθυμνο: Φοιτήτρια καταγγέλλει εισβολή αστυνομικών στο σπίτι της-Προσαγωγές αλληλέγγυων στον λαό της Παλαιστίνης

astynomia rethimno

Ρέθυμνο: Φοιτήτρια καταγγέλλει εισβολή αστυνομικών στο σπίτι της-Προσαγωγές αλληλέγγυων στον λαό της Παλαιστίνης

Αφορμή για την επιχείρηση -σύμφωνα με την καταγγελία- ήταν να βρεθεί ποιος έγραψε συνθήματα υπέρ…