Ο Kanye West συνέκρινε την απώλεια μερικών εκατομμυρίων…με τη δολοφονία του George Floyd

«Τώρα ξέρω πως είναι να σε πατάνε στο λαιμό», είπε - Επί της ουσίας, ένας εκατομμυριούχος εξίσωσε την «οικονομική ασφυξία» που βιώνει (!) από την απώλεια μερικών εκατομμυρίων…με τον θάνατο από ασφυξία του Φλόιντ, «κάτω από την μπότα» του αστυνομικού.

AP KANYEWEST 1

Μετά τις χυδαίες δηλώσεις του για τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ (George Floyd) ότι πέθανε από κατάχρηση ναρκωτικών και όχι…επειδή τον δολοφόνησε αστυνομικός, ο διάσημος εκατομμυριούχος ράπερ Κάνιε Γουέστ (Kanye West) προχώρησε σε νέες προκλητικές δηλώσεις.

Υπενθυμίζεται πως πριν από μερικές εβδομάδες στο podcast Drink Champs, ο Γουέστ, ο οποίος άλλαξε και επίσημα το όνομά του σε Ye, ισχυρίστηκε ότι ο Floyd πέθανε από υπερβολική δόση φαιντανύλης. Στην ίδια συνέντευξη, η οποία έκτοτε κατέβηκε από το YouTube, ο Γουέστ έκανε επίσης αντισημιτικά σχόλια.

Ο εκατομμυριούχος και διάσημος μουσικός έχει πολλάκις προκαλέσει οργή με τις δημόσιες δηλώσεις του, οι οποίες πάντοτε φέρουν άκρως δεξιό, ρατσιστικό και σεξιστικό πρόσημο.

Μετά τις αδιανόητες αυτές δηλώσεις, η μητέρα της κόρης του Τζορτζ Φλόιντ (George Floyd), Ρόξι Ουάσινγκτον, κατέθεσε μήνυση κατά του ράπερ ύψους 250 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ η Adidas διέκοψε μια συνεργασία αξίας 220 εκατομμυρίων δολαρίων.

Σε μια προσπάθεια να «ξεπλύνει» τον εαυτό του, ο Κάνι Γουέστ ζήτησε τώρα συγγνώμη από τη μαύρη κοινότητα για τις δηλώσεις που είχε κάνει για τον Φλόιντ, κάνοντας τα πράγματα πολύ χειρότερα και αποδεικνύοντας – για μια ακόμη φορά – πως ακόμη και η συγγνώμη του είναι (προφανώς) επιφανειακή, και γίνεται σε μια απέλπιδα προσπάθεια να σώσει την πληγωμένη του…περιουσία.

Ειδικότερα, ο Γουέστ «ξαναχτύπησε» συγκρίνοντας τον εαυτό του με τον Τζορτζ Φλόιντ: «Τώρα ξέρω πώς είναι να σε πατάνε στον λαιμό», είπε, αφότου η εταιρεία αθλητικών ανακοίνωσε ότι τον εγκαταλείπει.

Επί της ουσίας, ένας εκατομμυριούχος εξίσωσε την «οικονομική ασφυξία» που βιώνει (!) από την απώλεια μερικών εκατομμυρίων…με τον θάνατο από ασφυξία του Φλόιντ, «κάτω από την μπότα» του αστυνομικού.

«Αυτό πλήγωσε τη μαύρη κοινότητα. Θέλω να ζητήσω συγγνώμη που τους πλήγωσα επειδή ο Θεός μόλις μου έδειξε κάτι, μέσω των ενεργειών της Adidas, και των ενεργειών των media… Τώρα ξέρω πώς αισθάνεται κανείς έχοντας ένα γόνατο να πιέζει τον λαιμό του», είπε ο ράπερ, συγκρίνοντας τη «χασούρα» που του φέρνει η λήξη της συνεργασίας με την Adidas με τον θάνατο του Αφροαμερικανού άνδρα που «πυροδότησε» το κίνημα Black Lives Matter στις ΗΠΑ και προξένησε οργή σε όλο τον πλανήτη.

Στις ίδιες δηλώσεις, ο Κάνιε Γουέστ ευχαρίστησε τον Θεό που τον δίδαξε ταπεινοφροσύνη (!) επιτρέποντας να χάσει μεγάλο μέρος της περιουσίας του, παραδεχόμενος ότι στο παρελθόν ανέφερε πολύ συχνά ότι είναι ο πλουσιότερος μαύρος άνδρας και αυτός ο «κομπασμός» δεν ήταν σύμφωνος με τα θρησκευτικά του πιστεύω.

Όσον αφορά την οικογένεια του Φλόιντ, που είχε προειδοποιήσει ότι θα μηνύσει τον ράπερ για 250 εκατομμύρια δολάρια, ο Γουέστ τα «έβαλε» και μαζί τους, αφού πρώτα τους ζήτησε δημόσια συγγνώμη. Συγκεκριμένα, μετά τη «συγγνώμη» του ο ράπερ ξέσπασε με ανάρτησή του στο Instagram – που μετά διέγραψε – κατά της Ρόξι Γουάσινγκτον, της μητέρας του παιδιού του Φλόιντ.

Ο Γουέστ υπενθύμισε σε οργισμένο ύφος στη γυναίκα ότι ο ίδιος είχε βοηθήσει έμπρακτα με δωρεά χρημάτων την οικογένεια του Τζορτζ Φλόιντ και πιο συγκεκριμένα την ίδια και την κόρη τους. «Έδωσα 2 εκατομμύρια δολάρια από την τσέπη μου για την οικογένεια. Για να βοηθήσω την κόρη του Τζορτζ, τη δική σου κόρη. Πολλοί έδωσαν λόγια. Εγώ ΠΡΑΞΕΙΣ. Τώρα για μερικά λόγια θες να με μηνύσεις για 250 εκατομμύρια δολάρια… την ώρα που έχω πέσει θύμα οικονομικού και ψηφιακού λιντσαρίσματος», έγραφε ο Κάνιε.

Η φριχτή δολοφονία του Floyd από αστυνομικό τον Μάιο του 2020, προκάλεσε διεθνή κατακραυγή και τροφοδότησε μια παγκόσμια συζήτηση για την αστυνομική βία στις ΗΠΑ, αφού ο λευκός αστυνομικός της Μινεάπολης Ντέρεκ Σόβιν (Derek Chauvin) πίεσε το γόνατό του στον λαιμό του άοπλου μαύρου άνδρα για συνολικά εννέα λεπτά και 29 δευτερόλεπτα κατά τη διάρκεια σύλληψης έξω από ένα παντοπωλείο Cup Foods.

Βίντεο-ντοκουμέντο που κατέγραψε αυτές τις τελευταίες στιγμές του Φλόιντ, έγινε αμέσως viral και προκάλεσε τεράστιο κύμα λαϊκής οργής. Τα τελευταία λόγια του Φλόιντ, τα οποία καταγράφηκαν και στο βίντεο, ήταν “Ι can’t breathe” («δεν μπορώ να ανασάνω»). Παρόλα αυτά, ο αστυνομικός δε σταμάτησε να πιέζει τον λαιμό του. Ο θάνατος του Φλόιντ πυροδότησε μεγάλες διαδηλώσεις παγκοσμίως, και ενδυνάμωσε το Black Lives Matter (BLM) κίνημα με το σύνθημα «οι ζωές των μαύρων μετράνε».

Ο επικεφαλής ιατροδικαστής της κομητείας Χένεπιν, δρ Άντριου Μπέικερ, κατέγραψε ως ανθρωποκτονία τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ, αναφέροντας ότι η καρδιά του 46χρονου σταμάτησε καθώς η αστυνομία τον είχε ακινητοποιήσει και πίεζε τον λαιμό του, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να αναπνεύσει.

Τον Απρίλιο του 2021, ο Σόβιν κρίθηκε ένοχος για τρεις κατηγορίες δολοφονίας και ανθρωποκτονίας και τώρα εκτίει δύο ταυτόχρονες ποινές φυλάκισης άνω των 22 ετών. Τρεις άλλοι αστυνομικοί που ενεπλάκησαν στο περιστατικό έλαβαν ελαφρύτερες ποινές.

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

4944461

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

Μετά την θύελλα αντιδράσεων ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας αναμένεται να ασκήσει έφεση στο βούλευμα, αναφέροντας ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος δεν πληροί…

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

gymnastirio

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

Η υπόθεση είναι ανατριχιαστική καθώς παρακολουθούμε τον αδίστακτο πατέρα να κάνει βασανιστήρια στο 6χρονο παιδάκι…

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

3

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

Φαίνεται η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν χαμογελαστοί, χωρίς κανείς να τους ενοχλήσει, στον αρχαιολογικό…