Newsroom

Newsroom

Χυδαία και απάνθρωπη δήλωση από τον Kanye West: «Ο George Floyd πέθανε από υπερβολική δόση»

Μήνυση από την οικογένειά του George Floyd ύψους 250 εκατ. δολαρίων κατά του Kanye West μετά τις αδιανόητες δηλώσεις του ότι ο Φλόιντ πέθανε από κατάχρηση ναρκωτικών και…όχι επειδή τον δολοφόνησε αστυνομικός.

AP21285624121836

Η μητέρα της κόρης του Τζορτζ Φλόιντ (George Floyd), Ρόξι Ουάσινγκτον, κατέθεσε μήνυση κατά του ράπερ Κάνιε Γουέστ (Kanye West) ύψους 250 εκατομμυρίων δολαρίων, μετά τις αδιανόητες δηλώσεις του ότι ο Φλόιντ πέθανε από κατάχρηση ναρκωτικών και…όχι επειδή τον δολοφόνησε αστυνομικός.

Το περασμένο Σάββατο, στο podcast Drink Champs, ο West, ο οποίος άλλαξε και επίσημα το όνομά του σε Ye, ισχυρίστηκε ότι ο Floyd πέθανε από υπερβολική δόση φαιντανύλης. Στην ίδια συνέντευξη, η οποία έκτοτε κατέβηκε από το YouTube, ο West έκανε επίσης αντισημιτικά σχόλια.

Ο εκατομμυριούχος και διάσημος μουσικός έχει πολλάκις προκαλέσει οργή με τις δημόσιες δηλώσεις του, οι οποίες πάντοτε φέρουν άκρως δεξιό, ρατσιστικό και σεξιστικό πρόσημο.

Από τις πιο πρόσφατες ανάλογες, προκλητικές κινήσεις του γνωστού ράπερ, ήταν η αποχώρηση από την επίδειξη πασαρέλας Burberry S/S 2022 κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας του Λονδίνου στις 26 Σεπτεμβρίου 2022 στο Λονδίνο της Αγγλίας ή το show μόδας της εταιρείας του, YZY, στο Παρίσι, όπου ο 43χρονος εμφανίστηκε με μπλούζα που έφερε το μήνυμα «White Lives Matter»…σύνθημα που χρησιμοποιούσε στο παρελθόν και η Κου-Κλουξ-Κλαν.

Η φριχτή δολοφονία του Floyd από αστυνομικό τον Μάιο του 2020, προκάλεσε διεθνή κατακραυγή και τροφοδότησε μια παγκόσμια συζήτηση για την αστυνομική βία στις ΗΠΑ, αφού ο λευκός αστυνομικός της Μινεάπολης Ντέρεκ Σόβιν (Derek Chauvin) πίεσε το γόνατό του στον λαιμό του άοπλου μαύρου άνδρα για συνολικά εννέα λεπτά και 29 δευτερόλεπτα κατά τη διάρκεια σύλληψης έξω από ένα παντοπωλείο Cup Foods.

Βίντεο-ντοκουμέντο που κατέγραψε αυτές τις τελευταίες στιγμές του Φλόιντ, έγινε αμέσως viral και προκάλεσε τεράστιο κύμα λαϊκής οργής. Τα τελευταία λόγια του Φλόιντ, τα οποία καταγράφηκαν και στο βίντεο, ήταν “Ι can’t breathe” («δεν μπορώ να ανασάνω»). Παρόλα αυτά, ο αστυνομικός δε σταμάτησε να πιέζει τον λαιμό του. Ο θάνατος του Φλόιντ πυροδότησε μεγάλες διαδηλώσεις παγκοσμίως, και ενδυνάμωσε το Black Lives Matter (BLM) κίνημα με το σύνθημα «οι ζωές των μαύρων μετράνε».

Ο επικεφαλής ιατροδικαστής της κομητείας Χένεπιν, δρ Άντριου Μπέικερ, κατέγραψε ως ανθρωποκτονία τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ, αναφέροντας ότι η καρδιά του 46χρονου σταμάτησε καθώς η αστυνομία τον είχε ακινητοποιήσει και πίεζε τον λαιμό του, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να αναπνεύσει.

Τον Απρίλιο του 2021, ο Σόβιν κρίθηκε ένοχος για τρεις κατηγορίες δολοφονίας και ανθρωποκτονίας και τώρα εκτίει δύο ταυτόχρονες ποινές φυλάκισης άνω των 22 ετών. Τρεις άλλοι αστυνομικοί που ενεπλάκησαν στο περιστατικό έλαβαν ελαφρύτερες ποινές.

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

4944461

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

Μετά την θύελλα αντιδράσεων ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας αναμένεται να ασκήσει έφεση στο βούλευμα, αναφέροντας ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος δεν πληροί…

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

gymnastirio

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

Η υπόθεση είναι ανατριχιαστική καθώς παρακολουθούμε τον αδίστακτο πατέρα να κάνει βασανιστήρια στο 6χρονο παιδάκι…