Newsroom

Newsroom

Ο Γιούνκερ θέλει συμφωνία εντός 24ώρου, το ΔΝΤ απόρριψε διάσωση των χαμηλών συντάξεων έναντι περικοπών στα εξοπλιστικά

Σύμφωνα με το πρακτορείο «Bloomberg», ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ επιθυμεί να επιτευχθεί συμφωνία με την Ελλάδα μέσα στο Σαββατοκύριακο, πριν…

juncker 12

Σύμφωνα με το πρακτορείο «Bloomberg», ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ επιθυμεί να επιτευχθεί συμφωνία με την Ελλάδα μέσα στο Σαββατοκύριακο, πριν δηλαδή το άνοιγμα των αγορών τη Δευτέρα. Γι’ αυτό κι ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έστειλε την ελληνική αποστολή στις Βρυξέλλες με ένα νέο πλαίσιο προτάσεων για να κλείσει τις διαφορές στις συντάξεις, τους φόρους και τους στόχους για το πρωτογενές πλεόνασμα.

Με όλες τις πλευρές να έχουν σκληρύνει τις θέσεις τους, οι συνομιλίες είναι η τελευταία προσπάθεια του προέδρου της Κομισιόν να πετύχει έναν συμβιβασμό όλων των πλευρών, αναφέρει ένας αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης ο οποίος ωστόσο ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Στελέχη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας περιμένουν για να συμμετάσχουν στις συζητήσεις εάν σημειωθεί πρόοδος μεταξύ της ελληνικής αποστολής και του επικεφαλής του επιτελείου του κ. Γιούνκερ, ενώ στόχος είναι να επιτευχθεί συμφωνία πριν το άνοιγμα των αγορών τη Δευτέρα, σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο.

Και οι δύο πλευρές είναι προετοιμασμένες να συνεχίσουν, άλλωστε, τις συνομιλίες την Κυριακή.

Στο μεταξύ το Bloomberg αναφέρεται και σε δημοσίευμα της «Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung» σύμφωνα με το οποίο μια προσπάθεια του προέδρου της Κομισιόν να πετύχει έναν συμβιβασμό επιτρέποντας στην Ελλάδα να αναβάλει 400 εκατ. ευρώ περικοπών σε μικρές συντάξεις εάν μειώσει ισόποσα τις στρατιωτικές δαπάνες απορρίφθηκε από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Η γερμανική εφημερίδα επικαλείται άτομα με γνώση των διαπραγματεύσεων, αλλά εκπρόσωπος της ΕΕ δεν θέλησε να σχολιάσει το δημοσίευμα.

Θρίλερ με τους πληροφοριοδότες που μίλησαν για τα ελαττώματα παραγωγής στην Boeing – Βρέθηκε και ο δεύτερος νεκρός

ap boet5

Θρίλερ με τους πληροφοριοδότες που μίλησαν για τα ελαττώματα παραγωγής στην Boeing – Βρέθηκε και ο δεύτερος νεκρός

Σαν σε ταινία βρέθηκε νεκρός και ο δεύτερος πληροφοριοδότης που μίλησε για τα ελαττώματα της…

Συγκλόνισε η Μαρία Μπακοδήμου: «Έχω δεχτεί σεξουαλική παρενόχληση και ήταν πολύ δύσκολο»

mpakodimou 4

Συγκλόνισε η Μαρία Μπακοδήμου: «Έχω δεχτεί σεξουαλική παρενόχληση και ήταν πολύ δύσκολο»

Μάλιστα η Μαρία Μπακοδήμου ανέφερε ότι όταν συνέβη το συγκεκριμένο περιστατικό ήταν ανήλικη