Ο (δεισι)δαίμων του τυπογραφείου

Η γιαγιά μου έλεγε “όταν φωνάζεις χάνεις το δίκιο σου παιδάκι μου” πόσω μάλλον όταν το δίκιο (όπως προσλαμβάνεται από την κοινωνία) αποτελεί άγνωστη λέξη για τον φωνακλά. Τότε ταιριάζει γάντι το «φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης».

mitsotakis Medium 0

Το παρατηρήσατε και σεις; Πολύ εκνευρισμένος ήταν ο πρωθυπουργός στην συζήτηση της ψήφισης του προϋπολογισμού για το 2021. Ανέβηκε στο βήμα με τα νεύρα τσατάλια και κατέβηκε από αυτό με τα νεύρα κρόσσια.  

Εντάξει, όλοι καταλαβαίνουμε ότι το ισοζύγιο της (αν)ικανότητας του «καλύτερου βιογραφικού της χώρας» με πιστοποίηση από το Κολάμπια αφ’ ενός και των σύνθετων προβλημάτων (υγειονομική κρίση, οικονομία και ελληνοτουρκικές σχέσεις) αφ’ ετέρου, μόνο ισοζύγιο δεν είναι καθώς γέρνει  ετεροβαρώς και καταλυτικά υπέρ των προβλημάτων. Και αυτή η ανισορροπία δεν είναι κατά κύριο λόγο θέμα ανικανότητας αλλά επιλογών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ένα πράγμα έχει μάθει στην ζωή του, να εξυπηρετεί συμφέροντα. Τα συμφέροντα της (μεγαλοαστικής) τάξης του. Τα συμφέροντα όλων όσων έχουν συμφέρον -εξυπηρετώντας τα συμφέροντα της οικογένειας Μητσοτάκη- να αποκτήσουν το δικαίωμα της ανεξέλεγκτης και ελεύθερης πτώσης με τα μούτρα στην μαρμίτα.

Πράγματι, σύσσωμοι οι μαρμιτοβουτηχτές, κουταλοφέροντες και καζανοφάγοι έδωσαν τον υπέρ πάντων αγώνα “να πέσει η χούντα του ΣΥΡΙΖΑ” (που διατυμπάνιζε και ο Βαγγέλας) και κατόρθωσαν (γιατί περί άθλου πρόκειται) να «ενθρονίσουν» τον Κυριάκο στο Μαξίμου.

Έτσι από τις (επί πιστώσει) υποσχέσεις της «εποχής των παγετώνων» περάσαμε στην «διακεκαυμένη ζώνη» της καταβολής (απολύτως τοις μετρητοίς) των αποζημιώσεων.

Τι θα πει πανδημία, προσλήψεις υγειονομικών στο ΕΣΥ, δωρεάν τεστ, επαύξηση των κλινών ΜΕΘ, όταν έχεις ανεξόφλητα γραμμάτια στην ιδιωτική υγεία;

Φυσικά και θα περιστείλεις τις δημόσιες δαπάνες, φυσικά η πανδημία πλήττει όλες τις κοινωνικές τάξεις όπως καθόλου φυσικά δεν έχουν όλοι την δυνατότητα να λάβουν υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης που έχουν ανάγκη.

Τι θα πει ενίσχυση της δημόσιας παιδείας με laptop για τηλεκπαίδευση σε όλα τα παιδιά, χωρίς διακοπή της ηλεκτροδότησης και με επιδότηση της θέρμανσης, όταν πρέπει να ενισχύσεις τα ιδιωτικά σχολεία;

Φυσικά και δεν θα κάνεις τίποτα από αυτά, φυσικά και θα μειώσεις τους εισακτέους στα ΑΕΙ, φυσικά και θα εξομοιώσεις τα πτυχία των κολεγίων με αυτά των πανεπιστημίων.

Τι θα πει απαιτείται ενίσχυση της εργασίας, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων,  των αυτοαπασχολούμενων, η αποτροπή αύξησης της ανεργίας, η αποφυγή της φτωχοποίησης, όταν το πρόγραμμα σου έχει συνταχθεί από τον ΣΕΒ;

Φυσικά και θα ψηφίσεις τον νέο πτωχευτικό κώδικα, φυσικά και θα ενισχύσεις το πορτοφόλι των «επενδυτών», φυσικά και θα εφαρμόσεις το καταστροφικό σχέδιο Πισσαρίδη.

Τι θα πει διακομματική συνεννόηση και εθνική στρατηγική με «κόκκινες γραμμές» στα εθνικά δίκαια απέναντι στην Τουρκία, όταν έχεις δηλώσει ότι είσαι “σταθερός και προβλέψιμος σύμμαχος” των ΗΠΑ;

Φυσικά και θα γυρίζεις από τις Βρυξέλλες με άδεια χέρια δηλώνοντας ότι “η απειλή των κυρώσεων είναι καλύτερη από τις κυρώσεις”.

Όλα αυτά και άλλα πολλά -αφύσικα για τους πολλούς, φυσιολογικά για τους  λίγους- είτε εξαφανίζονται από τον πλανήτη της ενημέρωσης, είτε παραμορφώνονται στον γαλαξία της προπαγάνδας.

Κι αν δεν είναι μπορετό ούτε το ένα ούτε το άλλο, οι γείτονες του Παπαχρήστου μας ενημερώνουν (δια του Παπαχρήστου) ότι επικίνδυνα φίδια, αλιγάτορες και δράκοι θεάθηκαν σε παραλία της Λαυρεωτικής.

Όποιος αμφιβάλει και κοιτάει αλλού (πχ στα διπλά βιβλία του ΕΟΔΥ) απολύεται κι ας είναι η Κρουστάλλη.

Άκου λογοκρισία. “Ο (δεισι)δαίμων του τυπογραφείου”!!!

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Δολοφονία Λυγγερίδη: Στη φυλακή για ναρκωτικά τρεις από τους συλληφθέντες στην επιχείρηση της ΕΛΑΣ

6199823 1 1

Δολοφονία Λυγγερίδη: Στη φυλακή για ναρκωτικά τρεις από τους συλληφθέντες στην επιχείρηση της ΕΛΑΣ

Οι δέκα κατηγορούμενοι οδηγηθήκαν το πρωί ενώπιον της 4ης τακτικής ανακρίτριας ενώπιον της οποίας απολογήθηκαν…

NBA: Συγκλονίζει ο Τζοέλ Εμπίντ – «Πάσχω από σύνδρομο παράλυσης στο πρόσωπο, δεν τα παρατάω» (video)

Joel Embiid speaks on eye injury being diagnosed as Bells Palsy 0 4 screenshot

NBA: Συγκλονίζει ο Τζοέλ Εμπίντ – «Πάσχω από σύνδρομο παράλυσης στο πρόσωπο, δεν τα παρατάω» (video)

Το τι περνάει τον τελευταίον καιρό αποκάλυψε ο μπασκετμπολίστας Τζοέλ Εμπίντ

Φοιτητές κρατούν εγκλωβισμένο στο γραφείο του τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών -«Δεν φοβάμαι τίποτα» λέει

PATRA GRAFEIO pritanis

Φοιτητές κρατούν εγκλωβισμένο στο γραφείο του τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών -«Δεν φοβάμαι τίποτα» λέει

Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών υποστήριξε μέσω ανάρτησής του στο Facebook ότι παραμένει αποκλεισμένος και…

Viral αποφοίτηση: «Με Άννα, Καίτη και Χαρούλα ό,τι πτυχίο πήραμε παιδιά» είπε απόφοιτη στην ορκωμοσία της (Video)

apofiti

Viral αποφοίτηση: «Με Άννα, Καίτη και Χαρούλα ό,τι πτυχίο πήραμε παιδιά» είπε απόφοιτη στην ορκωμοσία της (Video)

Σε βίντεο που δημοσίευσε στο TikTok, η νεαρή απόφοιτη από το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, απεικονίζεται με το πτυχίο…