Newsroom

Newsroom

Ο Άρης Χατζηστεφάνου «ήξερε» τι θα πει η αστυνομία για τον πυροβολισμό του 16χρονου

100% επιτυχία ο δημοσιογράφος

5394165

Πριν λίγα λεπτά  η  ΕΛΑΣ εξέδωσε ανακοίνωση για το περιστατικό στη Θεσσαλονίκη με τον πυροβολισμό του 16χρονου στη διάρκεια καταδίωξης.

Δίνοντας τη δική της εκδοχή για το περιστατικό η ελληνική αστυνομία προσπαθεί να δικαιολογήσει τους λόγους για τους οποίους πυροβόλησε τον 16χρονο στο κεφάλι – ενώ το αδίκημα που είχε κάνει ήταν να μην πληρώσει καύσιμα αξίας 20 ευρώ – υποστηρίζοντας ουσιαστικά πως οι αστυνομικοί δέχθηκαν επίθεση.

Για την ακρίβεια η ΕΛΑΣ στην επίμαχη ανακοίνωση αναφέρει πως ο ανήλικος οδηγός, αγνοώντας τις εντολές των αστυνομικών, ενεργούσε επικίνδυνους ελιγμούς, ενώ επιχείρησε να εμβολίσει μετωπικά προπορευόμενο δίκυκλο της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή των αστυνομικών.

Μόνο που πριν την ανακοίνωση της αστυνομίας είχε προηγηθεί η ανάρτηση του γνωστού δημοσιογράφου Άρη Χατζηστεφάνου, ο οποίος εξηγώντας τα βασικά βήματα της «copaganda», προέβλεψε απόλυτα την αντίδραση της ΕΛΑΣ για τον πυροβολισμό του ανήλικου Ρομά.

«Τα βήματα copaganda που θα δούμε τα επόμενα 24ωρα από ΕΛ.ΑΣ και αστυνομικούς συντάκτες

1) “Οι αστυνομικοί δέχθηκαν επίθεση” 1α) Αν δεν πιάσει ήταν “μεμονωμένο περιστατικό”
2) ρεπορτάζ για αύξηση εγκληματικότητας των Ρομά

3) ρεπορτάζ με καλές πράξεις αστυνομικών. Πάμε», έγραψε αναλυτικά ο δημοσιογράφος με την πραγματικότητα και… την ΕΛΑΣ να τον δικαιώνουν πανηγυρικά.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.:

«Την 01.00 ώρα περίπου σήμερα (05-12-2022) νεαρός ημεδαπός – οδηγός Ι.Χ. Φορτηγού, μετέβη σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην οδό Ν. Μοναστηρίου, όπου εφοδιάστηκε με πετρέλαιο δίχως να καταβάλει αντίτιμο και αποχώρησε, σύμφωνα με σχετική καταγγελία του υπαλλήλου, ο οποίος άμεσα ενημέρωσε αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., οι οποίοι βρίσκονταν πλησίον του σημείου.

»Οι αστυνομικοί έσπευσαν προς την κατεύθυνση διαφυγής του ανωτέρω οχήματος και ενημέρωσαν επίσης το τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης.

»Το όχημα ακολουθήθηκε από τους ως άνω αστυνομικούς με χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων, πραγματοποιώντας συνεχείς επικίνδυνους ελιγμούς για τους υπόλοιπους χρήστες του οδικού δικτύου και μη συμμορφούμενο κατευθύνθηκε προς την περιοχή των Διαβατών.

»Παραβιάζοντας αλλεπάλληλα φωτεινούς σηματοδότες και ενεργώντας συνεχώς επικίνδυνους ελιγμούς επιχείρησε να εμβολίσει μετωπικά το προπορευόμενο δίκυκλο της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή των αστυνομικών, αγνοώντας εκ νέου τις εντολές τους».

»Ενόψει του άμεσου κινδύνου, οι αστυνομικοί έκαναν χρήση όπλου (πραγματοποιώντας δύο βολές) επιχειρώντας να ακινητοποιήσουν το όχημα, με αποτέλεσμα ο οδηγός να χάσει τον έλεγχο αυτού, να προσκρούσει σε τοιχίο και να διακομισθεί σοβαρά τραυματισμένος στο εφημερεύον Νοσοκομείο με σταθμό του ΕΚΑΒ.

»Για το συμβάν άμεσα ενημερώθηκε η οικεία Εισαγγελική Αρχή, η οποία εποπτεύει την διενεργούμενη προανάκριση και πραγματοποιήθηκε αυτοψία παρουσία Εισαγγελικού λειτουργού, ενώ ο αστυνομικός που έκανε χρήση όπλου συνελήφθη.

»Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης».