Ο αμαρτωλός βίος του κυρίου Λ.

Ο εγκέφαλος του παρακρατικού δικτύου και ο δικηγόρος-συνέταιρός του ξέρουν απ’ όλα: ναρκωτικά, ξέπλυμα μαύρου χρήματος, εξυπηρετήσεις υπουργών 

grayscale photo of chair inside the establishment 162389

Μαστροπεία, ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, απόκρυψη κερδών από τυχερά παιχνίδια, επαφές με σκληρούς ποινικούς, κύκλωμα λαθρεμπορίου, ρευστοποίηση επιταγών, διοργάνωση ερωτικών συνευρέσεων ακόμη και με μαθήτριες.

Αυτές εμφανίζεται να είναι μερικές μόνο από τις… δραστηριότητες των δύο φερόμενων ως εγκεφάλων της υπόθεσης, από τους οποίους άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι αυτής της πολυδαίδαλης και πολυσχιδούς ζοφερής ιστορίας: του κυρίου Λ. και του δικηγόρου-συνεταίρού του.

Απ’ όλα έχει ο μπαξές

Ο κύριος Λ., που δηλώνει επιτηδευματίας, είχε αρκετές δικαστικές περιπέτειες στο παρελθόν. Πάντα όμως κατορθώνει να ξεφεύγει από τη δικαστική μέγγενη. Το 2008 συνελήφθη για απάτη κατ’ εξακολούθηση σε βάρος επαγγελματιών στη Σαντορίνη, στους οποίους παρουσιαζόταν ως γενικός γραμματέας του υπουργείου Ανάπτυξης προκειμένου να τους αποσπάσει μεγάλα χρηματικά ποσά.

Το 2012 συνελήφθη και πάλι για «υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης», υπόθεση για την οποία αθωώθηκε το 2013. Καταδικάστηκε επίσης σε έναν χρόνο με αναστολή για παράνομη κατοχή όπλου και πυρομαχικών. Οπως προκύπτει από την καταγραφή των συνομιλιών του κύριου Λ., πρόκειται για πρόσωπο με μεγάλη ατζέντα: στελέχη και πρώην υπουργοί της ΝΔ, νομικοί, επιχειρηματίες, στελέχη της ΕΛΑΣ, του Λιμενικού Σώματος και του ΣΔΟΕ, δημοσιογράφοι, πολιτικοί, υπάλληλοι υπουργείων, άνθρωποι με υψηλό κοινωνικό προφίλ, πρώην ποδοσφαιριστές και διακινητές ναρκωτικών συγκαταλέγονται στις επαφές του. Τις διασυνδέσεις του ο κύριος Λ. τις εκμεταλλεύεται προκειμένου να προσφέρει εκδουλεύσεις με το αζημίωτο και να δημιουργείται ένας κύκλος αλληλεξάρτησης. Βασικός του στόχος είναι να αξιοποιήσει όλες του τις γνωριμίες στον μέγιστο βαθμό, προκειμένου μετέπειτα να χρησιμοποιήσει αυτές τις διασυνδέσεις για να κλείσει δουλειές, να προσφέρει εκδούλευση, να βοηθήσει –πάντα με το αζημίωτο– γνωστούς του που αντιμετωπίζουν πάσης φύσεως προβλήματα, ακόμη και νομικά.

Μια από τις πιο ενδεικτικές περιπτώσεις, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στη δικογραφία, αφορά την απαλλαγή δέκα αεροσκαφών της Ολυμπιακής από τον ΦΠΑ. Σε συνομιλία του υπάρχει αναφορά στον κύριο Λ. για τα «μαύρα, αυτά που γυαλίζουνε». Σε μετέπειτα συνομιλία του ο κύριος Λ. εκφράζει την πρόθεσή του σε άλλο πρόσωπο να του πουλήσει πολύτιμη πέτρα.

Οι δραστηριότητες του κύριου Λ. –σύμφωνα πάντα με τη δικογραφία– δεν σταματούν εκεί. Στο παλμαρέ του συμπεριλαμβάνονται μαστροπεία, φοροδιαφυγή για κέρδη από τυχερά παιχνίδια και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, ενώ έχει επιδιώξει να αποκτήσει πρόσβαση σε υπουργούς κυβέρνησης μέσω τρίτων προσώπων, τα οποία κατέχουν υψηλά αξιώματα. Φέρεται επίσης να… μπαινοβγαίνει σε υπουργεία, πολιτικά γραφεία, ακόμη και στη Βουλή, να εκβιάζει μαγαζιά, να κανονίζει σε ποια από αυτά θα κάνει έφοδο η αστυνομία, να στήνει δικαστικές υποθέσεις, να διεκπεραιώνει ρουσφέτια όπως μεταθέσεις, να ακυρώνει έρευνες του ΣΔΟΕ, να έχει εμπλοκή με ναρκωτικά και να συνευρίσκεται ερωτικά με γυναίκες επ’ αμοιβή, ακόμη κι αν αυτές είναι ανήλικες.

Ο κύριος Λ. είναι επίσης κουμπάρος του έτερου ερευνώμενου, του δικηγόρου. Την περίοδο μάλιστα των παρακολουθήσεων δήλωνε διευθυντής της νομικής εταιρείας του κουμπάρου του.

Ο δικηγόρος

Ο εν λόγω δικηγόρος, συνεργάτης και φίλος του κυρίου Λ. υπήρξε υποψήφιος με την Ελιά ως στέλεχος της Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα του Ανδρέα Λοβέρδου.

Διετέλεσε επίσης διευθυντής γραφείου πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ. Φέρεται να έχει ιδιαίτερα στενή συνεργασία με τον κύριο Λ. σε δραστηριότητες όπως το λαθρεμπόριο και η ρευστοποίηση επιταγών. Εχει κι αυτός στενές επαφές με ανώτατους αξιωματούχους της ΕΛΑΣ, με στελέχη του υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης αλλά και με στελέχη κομμάτων. Διατηρεί επίσης στενές επαφές με γνωστούς ποινικούς. Ο κύριος Λ. του εξασφάλισε πρόσκληση στον Λευκό Οίκο, ενώ σύμφωνα πάντα με τις συνομιλίες κανονίζει και ερωτικές συνευρέσεις με νεαρές γυναίκες. Μαζί με τον κύριο Λ. ενδέχεται επίσης να προμηθεύονται διάφορες ναρκωτικές ουσίες. Καταγράφεται να λαμβάνει κλήσεις το 2016 μεταξύ άλλων από διάφορα υπουργεία, το γραφείο της Φώφης Γεννηματά και γραφείο βουλευτή του ΠΑΣΟΚ.

Ο «θείος» και ο «βασιλιάς»

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας στις επαφές του κύριου Λ. συμπεριλαμβάνονται και πολλοί σκληροί ποινικοί, κάποιοι εκ των οποίων έχουν κατηγορηθεί για εγκληματική οργάνωση ή ακόμη και για ανθρωποκτονία, καθώς και ένας τοκογλύφος, πρώην βασανιστής ΕΣΑ, με το παρατσούκλι «Στουρνάρας». Ενα από τα επίμαχα πρόσωπα που εντοπίζονται στη δικογραφία είναι ο «Αλέκος». Ενεπλάκη σε παράνομες εισαγωγές πολυτελών αυτοκινήτων.

Παλαιότερα ήταν γνωστός και ως «θείος», όταν συνελήφθη το 1996 για απόπειρα ανθρωποκτονίας, το 1999 περί τυχερών παιγνίων, το 2001 λόγω εντάλματος που εκκρεμούσε εις βάρος του για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση, εκβίαση και έκρηξη. Αποφυλακίστηκε το 2003 με περιοριστικούς όρους και έναν μήνα αργότερα συνελήφθη ξανά για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, εκβίαση και ξέπλυμα. Το 2011 συνελήφθη εκ νέου, κατηγορούμενος μεταξύ άλλων για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, τελωνειακές παραβάσεις και ξέπλυμα.

Στις επαφές του κυρίου Λ., σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία της δικογραφίας, εντοπίζεται και ο «κοντός», που συνελήφθη για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, αφέθηκε όμως ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Ακόμη ένα πρόσωπο είναι ο «Τεό» ή «πρόξενος», ο οποίος πρόσφερε στον κύριο Λ. υπηρεσίες όπως ρευστοποίηση τραπεζικών επιταγών σημαντικής χρηματικής αξίας, διαδικασία την οποία συνέδραμε εφοπλιστικό γραφείο στον Πειραιά

. Επίσης, προωθούσε νεαρές γυναίκες και διακινούσε ναρκωτικά. Στην ατζέντα του κύριου Λ. με τους σκληρούς ποινικούς συμπεριλαμβάνονται ακόμη δύο άτομα: ο «παππάς» και ο «βασιλιάς». Ο ένας εξ αυτών, πρώην μόνιμος στρατιωτικός υπάλληλος, είναι καταχωρημένος για αδικήματα όπως κλοπή, απόπειρα δωροδοκίας και υπεξαίρεση. Ο άλλος, πρώην εργαζόμενος σε νυχτερινό κέντρο, συνελήφθη το 2000 για παράνομη μεταφορά μεταναστών έναντι αμοιβής. Καταδικάστηκε σε δέκα μήνες φυλάκιση.

Τον ίδιο χρόνο συνελήφθη για το ίδιο αδίκημα και καταδικάστηκε σε δώδεκα μήνες φυλάκιση. Το 2006 μετέφερε και πάλι μετανάστες με δικό του σκάφος και ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του. Παρά τις αλλεπάλληλες υποτροπές τού απαγορεύτηκε απλώς η έξοδος από τη χώρα και έναν χρόνο αργότερα, το 2007, αθωώθηκε με απόφαση του Τριμελούς Εφετείου.

* Πηγή: documentonews.gr

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

mist erdo

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

«Καλούμε την κυβέρνηση, να προβεί άμεσα στις απαραίτητες διπλωματικές ενέργειες απέναντι στη νέα αυτή τουρκική…

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

8ce56d6d499047e58e6fa1054f091391

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

«Λάδι στη φωτιά» γύρω από το Κυπριακό έριξε το βράδυ της Δευτέρας (18/3) ο Τούρκος…