Newsroom

Newsroom

Ο "Άκτωρ" αρνείται κάθε εμπλοκή στο σκάνδαλο της ΠΓΔΜ

Η Άκτωρ αρνείται εμπλοκή της σε σκάνδαλο στην ΠΓΔΜ ύψους 3,5 εκατ. ευρώ και χαρακτηρίζει τις αναφορές που έχουν δει…

autokinitodromoi

Η Άκτωρ αρνείται εμπλοκή της σε σκάνδαλο στην ΠΓΔΜ ύψους 3,5 εκατ. ευρώ και χαρακτηρίζει τις αναφορές που έχουν δει το φως της δημοσιότητας αβάσιμες. Αναλυτικά σε ανακοίνωσή της η εταιρία αναφέρει οτι  «όλες οι δραστηριότητες και οικονομικές συναλλαγές που σχετίζονται με την κατασκευή του νέου τμήματος του αυτοκινητόδρομου Ντέμιρ Κάπια – Σμόκβιτσα, ως μέρος του Πανευρωπαϊκού Διαδρόμου 10, διεξάγονται σύμφωνα με τους διεθνείς και τοπικούς νόμους και κανονισμούς».

Εντωμεταξύ χθες , η Γενική Εισαγγελία της ΠΓΔΜ διέταξε προκαταρκτική εξέταση για υπόθεση στην οποία φέρεται να εμπλέκεται η Άκτωρ, καθώς και την προσωρινή δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών τουλάχιστον δύο εταιριών στην ΠΓΔΜ, τα ονόματα των οποίων δεν γνωστοποιήθηκαν.

Το ζήτημα προέκυψε μετά τις καταγγελίες του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης, Σοσιαλδημοκρατική Ένωση (SDSM) του Ζόραν Ζάεβ για «οικονομικό σκάνδαλο ύψους 3,5 εκατ. ευρώ», στο οποίο, σύμφωνα με την αντιπολίτευση, «εμπλέκονται η κυβέρνηση του Νίκολα Γκρούεφσκι και η ελληνική κατασκευαστική Άκτωρ».

Η αξιωματική αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση Γκρούεφσκι και για το ότι ο διαγωνισμός για την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Ντέμιρ Κάπια-Σμόκβιτσα κατακυρώθηκε στην εταιρεία Άκτωρ και όχι σε άλλη εταιρεία, η οποία – όπως ισχυρίζεται η SDSM –  είχε υποβάλει καλύτερη προσφορά.

 

Άνω Λιόσια: Αδέσποτη σφαίρα βρέθηκε στο προαύλιο Δημοτικού σχολείου (video)

σφαιρα

Άνω Λιόσια: Αδέσποτη σφαίρα βρέθηκε στο προαύλιο Δημοτικού σχολείου (video)

Αδέσποτη σφαίρα εντοπίστησε σε προαύλιο δημοτικού σχολείου στη Δυτική Αττική, επαναφέροντας μνήμες από την τραγωδία…