Ο Άδωνης κάρφωσε τον Μητσοτάκη – «Μαρτύρησε» αυτό που θέλει να κρύψει ο πρωθυπουργός (video)

Έμμεση παραδοχή Γεωργιάδη ότι παρακολουθούνταν κι άλλοι πολιτικοί εκτός του Νίκου Ανδρουλάκη;

ΕΚ αδωνης

Καλυμμένη μέσα σε αντισοβιετικές και φιλοχουντικές κραυγές, κρυβόταν ένα ισχυρό χτύπημα του Άδωνη Γεωργιάδη κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, το οποίο λίγοι κατάφεραν να εντοπίσουν.

Ο Άδωνης Γεωργιάδης διέλυσε εντέχνως την κυβερνητική προσπάθεια να πάψει η συζήτηση για το ενδεχόμενο παρακολουθήσεων και άλλων πολιτικών προσώπων, υποστηρίζοντας ότι «αυτή είναι η δουλειά των μυστικών υπηρεσιών».

Ο κ. Γεωργιάδης έχει καλλιεργήσει εδώ και χρόνια την αίσθηση ότι όταν μιλάει, εκφράζει τη γνήσια «μητσοτακική» γραμμή, και μάλιστα συνηθίζει να βγαίνει μπροστά υποστηρίζοντας με ζέση τον πρωθυπουργό ακόμη και στις πιο δύσκολες στιγμές της κυβερνητικής θητείας, όταν άλλοι υπουργοί και βουλευτές απέφευγαν τα φώτα της δημοσιότητας.

Κεφαλαιοποιώντας λοιπόν αυτή την ιδιαίτερη «παρακαταθήκη», ο υπουργός Ανάπτυξης, υποκρινόμενος ότι εκφράζει και υποστηρίζει τον πρωθυπουργό, παραδέχτηκε με τον πιο εμφατικό τρόπο ότι η ΕΥΠ, υπό την πολιτική ηγεσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, δεν παρακολουθούσε μόνο τον Νίκο Ανδρουλάκη, αλλά και άλλους πολιτικούς.

«Έκανε, κάνει και θα κάνει παρακολουθήσεις τηλεφώνων η ΕΥΠ και κάθε μυστική υπηρεσία στον πλανήτη; Ναι ειναι η απάνατηση. Άρα το πρώτο σοκαριστικό “αμάν παρακολουθούσαν το τηλέφωνο του Ανδρουλάκη” δεν είναι τόσο σοκαριστικό, διότι αυτή είναι η δουλειά των μυστικών υπηρεσιών», δήλωσε ο Άδωνης Γεωργιάδης και συνέχισε σε άλλο σημείο της συζήτησης με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Τζανακόπουλο:

«Οι μυστικές υπηρεσίες δεν είναι φανερές υπηρεσίες, είναι μυστικές. Αν πρέπει να παρακολουθούν πολιτικά πρόσωπα, βάσει συγκεκριμένου θεσμικού πλαισίου, θα παρακολουθούν πολιτικά πρόσωπα. Ό,τι είναι για το καλό του έθνους και της πατρίδος θα γίνεται. Η διαφορά δημοκρατίας και δικτατορίας είναι μόνο μία. Στη δημοκρατία η παρακολούθηση γίνεται με έλεγχο, με πλαίσιο και διαφάνεια».

Το ερώτημα είναι γιατί ο Άδωνης Γεωργιάδης επιλέγει να διαφοροποιηθεί δια της… ένθερμης συμφωνίας του, από την κυβερνητική γραμμή, επιβεβαιώνοντας τις διαρροές από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας σύμφωνα με τις οποίες ο  νέος διοικητής της ΕΥΠ Θεμιστοκλής Δεμίρης δήλωσε ότι «a priori κανείς δεν εξαιρείται…», αναφερόμενος στο ενδεχόμενο να παρακολουθούνται κι άλλοι πολιτικοί.

Άνω Λιόσια: Αδέσποτη σφαίρα βρέθηκε στο προαύλιο Δημοτικού σχολείου (video)

σφαιρα

Άνω Λιόσια: Αδέσποτη σφαίρα βρέθηκε στο προαύλιο Δημοτικού σχολείου (video)

Αδέσποτη σφαίρα εντοπίστησε σε προαύλιο δημοτικού σχολείου στη Δυτική Αττική, επαναφέροντας μνήμες από την τραγωδία…

Ρέθυμνο: Φοιτήτρια καταγγέλλει εισβολή αστυνομικών στο σπίτι της-Προσαγωγές αλληλέγγυων στον λαό της Παλαιστίνης

astynomia rethimno

Ρέθυμνο: Φοιτήτρια καταγγέλλει εισβολή αστυνομικών στο σπίτι της-Προσαγωγές αλληλέγγυων στον λαό της Παλαιστίνης

Αφορμή για την επιχείρηση -σύμφωνα με την καταγγελία- ήταν να βρεθεί ποιος έγραψε συνθήματα υπέρ…