Νύχτα τρόμου για επιχειρηματία στα χέρια αδίστακτων ληστών - Τον περιέλουσαν με εύφλεκτο υγρό

Στιγμές τρόμου έζησε στα χέρια αδίστακτων ληστών ένας επιχειρηματίας το βράδυ της Πέμπτης, μετά από ενέδρα που του έστησαν άγνωστοι στα Πατήσια, την ώρα που επέστρεφε στο σπίτι του.

NewsRoom 17/03/2017 | 07:21

Οι δράστες υπό την απειλή όπλων οδήγησαν τον επιχειρηματία, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης φορολογικού γραφείου και εκπρόσωπος εταιρείας, μέσα στο σπίτι, το οποίο έψαξαν χωρίς όμως να βρουν αυτό που ήθελαν.

Κατόπιν, οι ένοπλοι τον ανάγκασαν να μπει στο αυτοκίνητό του, τύπου τζιπ, και κατευθύνθηκαν προς τα γραφεία της εταιρείας του, στον Άλιμο, ενώ ένα άλλο αυτοκίνητο που οδηγούσε συνεργός τους ακολουθούσε.

Εκεί, οι ληστές ακινητοποίησαν τον φύλακα και μία υπάλληλο και υπό την απειλή όπλων τους ανάγκασαν να ανοίξουν τα δύο χρηματοκιβώτια της εταιρείας, τα οποία και “άδειασαν” αρπάζοντας 120.000 ευρώ. 

Έπειτα έβαλαν τον επιχειρηματία και τους δύο υπαλλήλους στο τζιπ και τους μετέφεραν στη Νέα Φιλαδέλφεια, όπου και τους άφησαν ελεύθερους.

Λίγο αργότερα βρέθηκαν καμένα στη Νέα Φιλαδέλφεια τόσο το τζιπ του επιχειρηματία, όσο και το όχημα που ακολουθούσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ - ΜΠΕ, από αστυνομικές πηγές, οι τρεις κακοποιοί μιλούσαν σπαστά ελληνικά και η πρώτη εκτίμηση της αστυνομίας είναι ότι πρόκειται πιθανότατα περί αλλοδαπών.

Όπως αναφέρουν οι αρχές, χαρακτηριστικό της ιδιαίτερης βιαιότητας των τριών δραστών, που είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, ήταν ότι σε κάποια στιγμή τον περιέλουσαν με εύφλεκτο υγρό και τον απείλησαν ότι θα τον κάψουν ζωντανό, εάν δεν τους αποκάλυπτε που έχει κρυμμένα χρήματα.

 «Πρόκειται για σκληρούς και ιδιαίτερα βίαιους κακοποιούς. Είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση, ενώ η προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι δεν πρόκειται για τη γνωστή συμμορία που "χτυπάει" χρηματοκιβώτια επιχειρήσεων» τονίζει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.  

Οι έρευνες για την υπόθεση βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη από την Ασφάλεια Αττικής.