Newsroom

Newsroom

Norman Atlantic: Ταυτοποιήθηκε και άλλος Έλληνας νεκρός – Συνεχίζεται το κομφούζιο με τις λίστες

Η Ελλάδα ενημερώθηκε από τις ιταλικές αρχές ότι ταυτοποίησαν και άλλον νεκρό Έλληνα από την ομάδα των αγνοουμένων. Πρόκειται για…

Η Ελλάδα ενημερώθηκε από τις ιταλικές αρχές ότι ταυτοποίησαν και άλλον νεκρό Έλληνα από την ομάδα των αγνοουμένων. Πρόκειται για τον Γεράσιμο Καζαντζίδη, ο οποίος προστέθηκε στον κατάλογο των συνολικά έντεκα θυμάτων από το ναυτικό δυστύχημα.

Οι άλλοι δύο νεκροί είναι ο Νίκος Παράσχης και ο Κώστας Κουφόπουλος ενώ θρίλερ επικρατεί με την τύχη του Γιώργου Δούλη καθώς πλέον συγκαταλέγεται στον κατάλογο των αγνοουμένων.

Εν τω μεταξύ στο κουφάρι του Norman Atlantic που βρίσκεται στο λιμάνι του Μπρίντιζι μπήκε ο εισαγγελέας Ετορε Καρντινάλι, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να φτάσει, για λόγους ασφαλείας, στο γκαράζ του πλοίου απ’ όπου ξεκίνησε η πυρκαγιά, στις 4.30 τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής.

Δεν απέκλεισε να υπάρχουν και άλλα πτώματα ανθρώπων στο καμμένο πλοίο, ενώ επέρριψε ευθύνες στις ελληνικές αρχές για την καθυστέρηση, όπως είπε, της αποστολής στοιχείων για τους επιβάτες.

Ο εισαγγελέας Καρντινάλι δήλωσε ότι «μπορεί να υπάρχουν πτώματα στον χώρο στάθμευσης του πλοίου». Πρόσθεσε ότι «ανακτήθηκε και κατασχέθηκε το μαύρο κουτί του πλοίου, και τώρα πρόκειται να προχωρήσει η προσεκτική επεξεργασία των στοιχείων» που περιέχει αυτό, κυρίως ως προς τις επικοινωνίες μεταξύ του πληρώματος και των λιμεναρχείων.

Ο Ιταλός εισαγγελικός λειτουργός πρόκειται να επιστρέψει στο Norman Atlantic. Στο πλοίο έχουν πολλοί Ιταλοί εμπειρογνώμονες, οι οποίοι ελέγχουν σπιθαμή προς σπιθαμή τους εσωτερικούς χώρους και τα καταστρώματα, προκειμένου να βρουν στοιχεία για τα αίτια του δυστυχήματος.

Σε ό,τι αφορά τον αριθμό των αγνοουμένων, ο εισαγγελέας Καρντινάλι εκτίμησε πως «σύμφωνα με την πιο αισιόδοξη πρόβλεψη είναι δέκα, πάντως σε κάθε περίπτωση δεν ξεπερνούν τους δεκαπέντε».

Ο Ιταλός εισαγγελέας πρόσθεσε ότι «ο επίσημος αριθμός των αγνοουμένων θα μπορέσει να δημοσιοποιηθεί όταν η Ελλάδα αποφασίσει να μας δώσει μια αξιόπιστη λίστα επιβατών», διότι «η Ελλάδα έχει ιδιαίτερα αργούς ρυθμούς», όπως είπε

 

Άνω Λιόσια: Αδέσποτη σφαίρα βρέθηκε στο προαύλιο Δημοτικού σχολείου (video)

σφαιρα

Άνω Λιόσια: Αδέσποτη σφαίρα βρέθηκε στο προαύλιο Δημοτικού σχολείου (video)

Αδέσποτη σφαίρα εντοπίστησε σε προαύλιο δημοτικού σχολείου στη Δυτική Αττική, επαναφέροντας μνήμες από την τραγωδία…

Ρέθυμνο: Φοιτήτρια καταγγέλλει εισβολή αστυνομικών στο σπίτι της-Προσαγωγές αλληλέγγυων στον λαό της Παλαιστίνης

astynomia rethimno

Ρέθυμνο: Φοιτήτρια καταγγέλλει εισβολή αστυνομικών στο σπίτι της-Προσαγωγές αλληλέγγυων στον λαό της Παλαιστίνης

Αφορμή για την επιχείρηση -σύμφωνα με την καταγγελία- ήταν να βρεθεί ποιος έγραψε συνθήματα υπέρ…