Νέος κύκλος ερευνών για τον εντοπισμό των δραστών στα Γλυκά Νερά – Καταθέτει ξανά ο σύζυγος της Καρολάιν

Ένας νέος κύκλος ερευνών για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά ξεκινάει σήμερα Δευτέρα, καθώς οι αρχές συνεχίζουν τις έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών.

NewsRoom 17/05/2021 | 14:12

«Σχεδόν μια εβδομάδα μετά το φονικό στα Γλυκά Νερά, οι αστυνομικοί ξεκινούν από σήμερα έναν κύκλο νέων ερευνών. Ο 32χρονος θα κληθεί για κατάθεση εκ νέου. Οι αστυνομικοί θα ζητήσουν να μάθουν πόση ώρα έμειναν οι δράστες στη μεζονέτα και πώς έδρασαν. Επίσης θα ζητήσουν κάποια χαρακτηριστικά από τα πρόσωπά τους. Όπως έδεσαν τον 32χρονο οι δράστες, είχε μία χαραμάδα οπτικής επαφής και έτσι μπορεί να δώσει κάποια στοιχεία σχετικά με τους δράστες. Θα του δείξουν φωτογραφίες, θα τον βάλουν να ακούσει κάποιες γλώσσες και διαλέκτους», ανέφερε στην πρωινή εκπομπή του MEGA,  η δημοσιογράφος Άρια Καλύβα.

Παράλληλα, ανέφερε πως μερικές ημέρες πριν το έγκλημα στα Γλυκά Νερά ο 32χρονος είχε κάνει μια ανάληψη 100 χιλιάδων ευρώ για να αγοράσει οικόπεδο στο Ντράφι κάτι που φαίνεται πως γνώριζαν οι δράστες. «Αυτό φαίνεται πως το γνώριζαν οι δράστες, αλλά δε γνώριζαν ότι η αγοραπωλησία είχε ήδη γίνει. Δεν πείστηκαν όταν τους έδωσε τα λεφτά που υπήρχαν στο σπίτι και ζητούσαν και άλλα. Οι αστυνομικοί εξετάζουν οι δράστες να πήγαν μόνο να κάνουν τη ληστεία, και στη συνέχεια να προέκυψε ο φόνος. Επίσης οι αστυνομικοί θα ελέγξουν ποια κινητά εξέπεμπαν στην περιοχή την ώρα της δολοφονίας», πρόσθεσε η ίδια.

Την ίδια ώρα, στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται ένας Γεωργιανός ο οποίος συνελήφθη από τις αρχές ενώ προσπαθούσε να περάσει τα σύνορα.

«Ο Γεωργιανός που συνελήφθη στα σύνορα, σε πρώτη φάση δεν φαίνεται να συνδέεται με τη δολοφονία στα Γλυκά Νερά, αλλά εμπλεκόταν σε περιστατικό με παρόμοια δράση. Ο 36χρονος είχε εμπλακεί σε μια ληστεία στο Πικέρμι, εισέβαλλε σε σπίτι, και έδεσε το ηλικιωμένο ζευγάρι που διέμενε εκεί και την οικιακή βοηθό. Επιχείρησε να διαφύγει στη Βουλγαρία με πλαστά έγγραφα. Δεν είχε πιαστεί τότε, αλλά υπήρχε DNA του στο χώρο»  εξήγησε η δημοσιογράφος.

Από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος επισήμανε ότι «οι έμπειροι αστυνομικοί θα συνδυάσουν όλες τις περιπτώσεις που υπήρχαν πριν, και υπόπτους που είχαν διαπράξει παρόμοια αδικήματα. Θα γίνει μια εκτενής έρευνα και σύντομα θα έχουμε αποτελέσματα. Υπάρχουν περιπτώσεις που είναι καλύτερα να μην συζητάμε τα στοιχεία. Είναι δύσκολες ώρες».