Νέα Σμύρνη - Μαρτυρία κατοίκου: «Ξεκίνησε ένα κρεσέντο βίας από την Αστυνομία» (βίντεο)

Αυτόπτης μάρτυρας εξιστορεί πώς ξεκίνησε το όργιο αστυνομικής βίας στη Νέα Σμύρνη. Όλα ξεκίνησαν όταν Αστυνομικός άρχισε να χτυπά πολίτη με πτυσσόμενο γκλομπ επειδή διαμαρτυρήθηκε για βεβαίωση παράβασης σε οικογένεια που καθόταν σε παγκάκι. 

NewsRoom 07/03/2021 | 23:07

Η Αστυνομία και τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ είδαν ενέδρα κατά των Αστυνομικών, ωστόσο πολίτες που βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή στην κεντρική πλατεία της Νέας Σμύρνης, εξηγούν πώς ξεκίνησε το «κρεσέντο βίας» από την Αστυνομία. 


Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα: «Εμφανίστηκε η αστυνομία και πήγε να κόψει πρόστιμο σε μία οικογένεια με δύο παιδάκια και τρεις ενήλικες που κάθονταν σε παγκάκι. Τους εξήγησαν αυτοί ότι είχαν κωδικό, αλλά οι αστυνομικοί τους ζήτησαν ταυτότητες. Εκείνη την ώρα ο γύρω κόσμος διαμαρτυρήθηκε. Μάλιστα κάποιοι πιο νεαροί προσέγγισαν τους αστυνομικούς και τους είπαν ότι δεν είναι δυνατόν να τους γράφουν. Η αστυνομία αντέδρασε με βία, άρχισε να ξυλοκοπά τον ένα. Είναι τρομακτικό αυτό που έγινε και φαίνεται στο βίντεο. Τον χτυπάνε με πτυσσόμενο κλομπ επειδή τους είπε ότι δεν υπάρχει λόγος να κάνουν κάτι τέτοιο. Αμέσως οι αστυνομικοί κάλεσαν ενισχύσεις και πάνω στην πλατεία μαζεύτηκαν 50 αστυνομικοί, 25 δικάβαλα μηχανάκια. Ξεκίνησε ένα κρεσέντο βίας, ο κόσμος φοβήθηκε, κάποιοι πήγαν στο άλσος, και η Αστυνομία τους ακολούθησε μέσα στο άλσος και τους κυνήγησε. Άρχισαν να κάνουν μανιωδώς κύκλους με τις μηχανές και να κυνηγάνε τον κόσμο, χτύπησαν κι άλλους και στο τέλος μάζεψαν 9 άτομα και τα πήγαν στη ΓΑΔΑ. Ξαμολήθηκαν εδώ να επιβάλουν μια τρομοκρατία άνευ προηγουμένου... Και είναι εντυπωσιακό γιατί αν ανοίξουμε τώρα να δούμε τι γράφουν τα μεγάλα σάιτ και τα κανάλια, γράφουν για επίθεση κόσμου στους αστυνομικούς. Αυτό δεν συνέβη ποτέ».