Νέα ενδοπαραταξιακή αντιπαράθεση για Μηταράκη;


Νέα ενδοπαραταξιακή και ενδεχομένως ενδοκυβερνητική αντιπαράθεση, καθώς η δεξιά εφημερίδα «Η Καθημερινή» επιτίθεται ξανά μέσω του κύριου άρθρου στον υπουργό Μετανάστευσης Ν. Μηταράκη. 

NewsRoom 04/06/2020 | 20:55

Την προηγούμενη φορά, η κριτική αφορούσε στις εξώσεις 11.000 προσφύγων και στους κινδύνους που ενέχει κάτι τέτοιο. Σήμερα, με τίτλο «Βραχυκύκλωμα», η εφημερίδα γράφει μεταξύ άλλων στο κύριο άρθρο της: «… η αποσυμφόρηση των νησιών δεν έχει προχωρήσει… οι αντιδράσεις  από τις τοπικές κοινωνίες … εξακολουθούν να βραχυκυκλώνουν τη δημιουργία κέντρων υποδοχής…».

Ουσιαστικά πρόκειται για κριτική στην ακροδεξιά πολιτική του κ. Μηταράκη, που υποχωρεί μπροστά στις ξενοφοβικές θέσεις ακροδεξιών παραγόντων (ακόμα και χρυσαυγιτών), τους οποίους, όμως, «εναγκαλίσθηκε» η ΝΔ για αμιγώς ψηφοθηρικούς λόγους. Το ίδιο είχε συμβεί και με το Μακεδονικό. Τώρα, όχι μόνο ο Ν. Μηταράκης, αλλά ολόκληρη η κυβέρνηση είναι εγκλωβισμένη στην καιροσκοπική πολιτική της. Πονηρά βέβαια η εφημερίδα «δίνει» στον υπουργό Μετανάστευσης στο εκλογικό του ακροατήριο (των νησιών), καταγγέλλοντάς τον για υποχωρητικότητα στην ηπειρωτική Ελλάδα. Εν άλλοις λόγοις, πρόκειται για τις εσωτερικές αντιθέσεις και τα πελατειακά προβλήματα της «δεξιάς πολυκατοικίας»! Παραδόξως, «Η Καθημερινή» δεν αναφέρει τίποτα για τους πρόσφυγες και τα μικρά παιδιά τους, που πλέον βρίσκονται στο δρόμο. Που χάθηκε άραγε η ευαισθησία της;