Μπιλ Κόσμπι: Νέα καταδίκη για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικης στην έπαυλη του Playboy

Η Χουθ είναι μία από τις 50 και πλέον γυναίκες που είχαν προχωρήσει σε καταγγελίες κακοποίησης εναντίον του, ο οποίος πάντως εξακολουθεί να τις αρνείται.

NewsRoom 22/06/2022 | 10:32

Ένοχος για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικης στην έπαυλη του Playboy το 1975 κρίθηκε ο Μπιλ Κόσμπι.

Η Τζούντι Χουθ κατέθεσε στο τέλος μίας μετά από μία μακράς δικαστικής διαδικασίας πως ο 84χρονος ηθοποιός την είχε εξαναγκάσει σε σεξουαλική επαφή όταν η ίδια ήταν 16 ετών, με τους ενόρκους να αποφαίνονται υπέρ της και το δικαστήριο να επιδικάζει αποζημίωση ύψους 500.000 δολαρίων.

Η 64χρονη κατέθεσε πως, μαζί με μία φίλη της, γνώρισαν τον Κόσμπι σε ένα πάρκο και πως λίγες ώρες αργότερα, ο 37χρονος -τότε- ηθοποιός την οδήγησε στην έπαυλη όπου, όπως είπε, της επιτέθηκε και την εξανάγκασε σε σεξουαλικές πράξεις χωρίς τη συγκατάθεσή της.

Η Χουθ είναι μία από τις 50 και πλέον γυναίκες που είχαν προχωρήσει σε καταγγελίες κακοποίησης εναντίον του, ο οποίος πάντως εξακολουθεί να τις αρνείται.

Υπενθυμίζεται πως, τον περσινό Ιούνιο το Ανώτατο Δικαστήριο της Πενσυλβάνια διέταξε την αποφυλάκισή του, αφού, σύμφωνα με την έκθεση 79 σελίδων για την υπόθεσή του "οι ποινές και οι καταδικαστικές αποφάσεις είναι άκυρες και ο Μπιλ Κόσμπι απαλλάσσεται από αυτές".

Ο ηθοποιός είχε καταδικαστεί σε τρία ως 10 χρόνια φυλάκιση, καθώς τον Απρίλιο του 2018 είχε κριθεί ένοχος για τρεις περιπτώσεις άσεμνης επίθεσης με επιβαρυντικές περιστάσεις επειδή νάρκωσε και επιτέθηκε σεξουαλικά στην άλλοτε φίλη του, την Άντρια Κόνσταντ, πρώην διοικητικό του πανεπιστημίου Temple, το 2004 στο σπίτι του στη Φιλαδέλφεια.