Μπεκατώρου: Θέλουμε να καθαρίσουμε το τοπίο στον ελληνικό αθλητισμό

Η Σοφία Μπεκατώρου έκανε δηλώσεις on camera έξω από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού όπου κατήγγειλε την σεξουαλική κακοποίηση που δέχτηκε  

5225113

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο για την συμπαράσταση που της έδωσε είπε η Σοφία Μπεκατώρου σε δηλώσεις έξω από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, όπου κατήγγειλε την σεξουαλική παρενόχληση που δέχτηκε το 1998 από το υψηλόβαθμο στέλεχος της Ομοσπονδίας Ιστιοπλοϊας και μέχρι πρότινος στέλεχος της ΝΔ, Αριστείδη Αδαμόπουλο.

«Με τα μηνύματά σας μου δώσατε μεγάλο κουράγιο να αποκαλύψω και να διαχειριστώ αυτήν την τραυματική εμπειρία που είχα» σημείωσε η χρυσή Ολυμπιονίκης και συμπλήρωσε:

«Η προσωπική μου εμπειρία δεν είναι το μοναδικό φαινόμενο κακοποίησης των αθλητών. Θέλουμε να καθαρίσουμε το τοπίο στον ελληνικό αθλητισμό, να μπορούμε άφοβα να βρισκόμαστε μέσα στους αθλητικούς χώρους».

Η Σοφία Μπεκατώρου επισήμανε ότι δεν ήταν εύκολο να βγει να μιλήσει δημόσια για κάτι το τόσο τραυματικό. «Μπορώ να με σιγουριά να πω σε κάθε θύμα να σπάσει τη σιωπή, να μιλήσει από οποιοδήποτε χώρο βρίσκεται γιατί όλοι έχουμε τη δύναμη να βγούμε νικητές και να κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα».

 

Παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

Στο μεταξύ, παρέμβαση με εγκύκλιο του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Βασίλη Πλιώτα- με αφορμή τις καταγγελίες της Ολυμπιονίκου Σοφίας Μπεκατώρου-προς τις Εισαγγελίες Πρωτοδικών ζητά άμεσες παρεμβάσεις σε καταγγελίες όπως της Σοφίας Μπεκατώρου που κατήγγειλε την σεξουαλικής της κακοποίησης από παράγοντα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας που συνέβη πριν από 23 έτη.