Mπακαδήμα: «Mόνο κάποιος που δεν ξέρει μουσική εξισώνει κόπους ετών με απολυτήριο Λυκείου- Αυτός ο κάποιος… είναι ο Μητσοτάκης»

Με μια μελωδία...η Φωτεινή Μπακαδήμα αντιδρά στην απόφαση της κυβέρνησης Μητσοτάκη να υποβαθμίσει τους καλλιτέχνες

piano wall 1426522592 view 0

Η Φωτεινή Μπακαδήμα που προσχώρησε στην Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ, με μια ανάρτηση της θέλησε να στείλει το δικό της μήνυμα αναφορικά με τον σάλο που προκλήθηκε από την απόφαση της κυβέρνησης Μητσοτάκη και το οποίο υποβαθμίζει τα πτυχία των καλλιτεχνών στον βαθμό των απολυτήριων λυκείου. Η κ. Μπακαδήμα που είναι ιδιαίτερα ενεργή στα Social Media, αλλά και στο YouTube όπου ανεβάζει αρκετά πολιτικά σποτάκια και κομμάτια από τις ομιλίες της, μεταξύ των πολιτικών της θέσεων, δείχνει και το ταλέντο της στη μουσική. Σε ανάρτηση της που συνοδεύεται από βίντεο όπου ερμηνεύει υπέροχα το τραγούδι σε μουσική της Ευανθία Ρεμπούτσικα και στίχους του Τάσου Μπουλμέτη, ”Στα λιμάνια ανάψανε φωτιές”, που είναι συνδεδεμένο με την προσφυγιά και τον ξεριζωμό, θέλοντας να δείξει την αντίθετη της στην απόφαση του υπουργείο Πολιτισμού, να απαξιώσει ουσιαστικά του καλλιτέχνες, κλείνοντας παράλληλα το μάτι στα ιδιωτικά κολέγια και στα ιδιωτικά συμφέροντα, αναφέροντας:

«Η τέχνη είναι ζωή. Μόνο κάποιος που δεν έχει περάσει ώρες μελετώντας, ματώνοντας τη φωνή, τα δάχτυλα και τον λαιμό του τραγουδώντας και παίζοντας, μόνο κάποιος που δεν ξέρει από πρώτο χέρι τις απαιτήσεις που έχει η σπουδή της μουσικής, του θεάτρου, του χορού μπορεί να θεωρήσει φαιδρούς τους καλλιτέχνες και ανούσια την προσφορά τους, να τους αφήσει μόνους στην πανδημία, να πλήξει την καλλιτεχνική εκπαίδευση και τελικά να εξισώσει κόπους ετών με απολυτήριο Λυκείου. Στη χώρα μας αυτός ο κάποιος είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης.»