Μηνύει τους μηνυτές ο Κούγιας

Νέα τροπή στην υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη επιχειρεί να δώσει ο συνήγορός του Αλέξης Κούγιας, που γνωρίζει πολύ καλά την τακτική να ανατρέπει τα δεδομένα για να κερδίσει την προσοχή προς όφελος... του πελάτη του. 

5250417 1

Ο γνωστός ποινικολόγος μίλησε στο δελτίο ειδήσεων του Mega και δήλωσε ότι αναμένει η ένσταση ακυρότητας που κατέθεσε να γίνει δεκτή κάτι που σημαίνει ότι η υπόθεση θα επιστρέψει στην ανάκριση, ο Δημήτρης Λιγνάδης θα αποφυλακιστεί και η διερεύνηση θα ξεκινήσει από την αρχή.

Ως «εμμονική» χαρακτήρισε τη 40χρονη «μάρτυρα κλειδί» ο δικηγόρος του Δημήτρη Λιγνάδη, Αλέξης Κούγιας ενώ προανήγγειλε την κατάθεση μήνυσης σε βάρος των δύο καταγγελλόντων.

Όπως είπε, «κάνω το καθήκον μου και αναφέρομαι στην αξιοπιστία της συγκεκριμένης μάρτυρος». 

«Η 40χρονη αυτή δεν είναι τίποτα στην υπόθεση, όλο το θέατρο γνωρίζει την εμμονική στάση που είχε απέναντι στον κ. Λιγνάδη» είπε ο δικηγόρος.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι πριν ασκηθεί ποινική δίωξη θα έπρεπε οι αρχές να καλέσουν τον κ. Λιγνάδη να πάρει αντίγραδα της δικογραφίας και να πει την άποψή του σχετικά με αυτήν πράγμα το οποίο σύμφωνα με τον ίδιο δεν έγινε.

«Του εκδίδουν ένταλμα και περιορίζουν τον χρόνο που μπορεί να αποδείξει την αθωότητά του» ανέφερε ο κ. Κούγιας.

Όπως ανέφερε και στις δύο περιπτώσεις για τον οποίο κατηγορείται για βιασμό, ο εντολέας του δεν βρισκόταν στον τόπο της φερόμενης τέλεσης των αδικημάτων. Δήλωσε επίσης ότι ο κ. Λιγνάδης έχει και ημερολόγιο όπου γράφει μέσα κάθε μέρα που βρισκόταν.

Μάλιστα, στην δεύτερη περίπτωση βιασμού για την οποία κατηγορείται ο κ. Λιγνάδης στις 9 Αυγούστου 2015 στην Επίδαυρο, ο δικηγόρος ανέφερε τα εξής:

«Στη 1 Αυγούστου του 2015 μετέβη [ο Δημήτρης Λιγνάδης] στην Ιθάκη και έμεινε όλο τον Αύγουστο εκεί με τον ιδιοκτήτη του Action24 και πρώην υπουργό Πολιτισμού» είπε ο Αλέξης Κούγιας.

Tέλος, ο ίδιος ο ποινικολόγος γνωστοποίησε ότι αύριο θα βρίσκεται από νωρίς το πρωί στην Ευελπίδων (θυμίζουμε ότι η απολογία Λιγνάδη είναι για τις 14.30) και αναμένεται να προβεί στις εξής κινήσεις: 

-Θα καταθέσει μήνυση κατά των δύο ανθρώπων που καταγγέλλουν τον Δ. Λιγνάδη για βιασμό, ο ένας βρίσκεται στη Σουηδία (είναι Σουηδός πολίτης) και κατήγγειλε βιασμό του το 2010 και ο άλλος είναι Αιγύπτιος και κατήγγειλε βιασμό του στην Επίδαυρο το 2015.

-Θα υποβάλει αίτημα για εξέταση μαρτύρων που σύμφωνα με τον Δημήτρη Λιγνάδη ήταν μαζί του στην Ιθάκη την περίοδο που φέρεται να συνέβη ο καταγγελλόμενος βιασμός του 2010.

Σύμφωνα με τον Αλέξη Κούγια οι μάρτυρες είναι η Ελένη Κούρκουλα (πρώην υπουργός Πολιτισμού), ο Διονύσης Παναγιωτάκης (ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού σταθμού Action 24) και ο Γιώργος Κουβαράς (δημοσιογράφος του Action 24).