Μία χούντα εν κράτει

Παππάδες, Περίανδροι και παπατζήδες, όλοι πίσω από την ίδια ασπίδα

5173431

Η γυναίκα του Καίσαρα πρέπει να φαίνεται και να είναι τίμια, αλλά οι πραιτωριανοί του έχουν τη φωλιά λερωμένη και ζωγραφισμένη με σβάστικες. Τίνος είδους τιμιότητα μπορεί να επικαλεστεί η πολύπλαγκτος Αστυνομία, που με τις ευλογίες των εκάστοτε Χρυσοχοϊδηδων και των εκάστοτε Μητσοτάκηδων έχει εγκαθιδρύσει μία Χούντα εν κράτει;

Αστυνομικίνα πήγε στη φυλακή για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, αστυνομικοί δικάζονται για την πρόκληση θανατηφόρου σωματικής βλάβης στον Ζακ Κωστόπουλου, αστυνομικοί στκότωσαν τον Γρηγορόπουλο, αστυνομικοί γαμάνε και δέρνουν νυχθημερόν χωρίς διακριτικά στη στολή τους.

Ααστυνομικοί μετατρέπουν τα αρχηγεία τους σε λημέρια τρομοκρατίας και μίσους, αστυνομικοί συμπεριφέρονται σαν να ανήκουν σε παρακλάδι φασιστικών οργανώσεων, αστυνομικοί στελεχώνουν το παρακράτος, αστυνομικοί αυθαιρετούν και μένουν στο απυρόβλητο.

Αστυνομικοί δικαιώνουν τη ρήση ότι επί 4,5 χρόνια η Αριστερά είχε την κυβέρνηση αλλά όχι την εξουσία. Και βέβαια, αστυνομικοί στηρίζουν με την ψήφο τους την εγκληματική οργάνωση, σε ποσοστό 50 τοις εκατό. Με επίσημα στοιχεία και όχι αέρα πατέρα.  

Οι κυβερνήσεις αλλάζουν, αλλά η διείσδυση των νεοφασιστών στα σώματα ανασφαλείας παραμένει και πολλαπλασιάζεται.

Το σκασιαρχείο του καταδικασμένου σε πολυετή κάθειρξη Νίκου Παππά είναι ένα κατόρθωμα στο οποίο η ανικανότητα είναι το καλό σενάριο. Το κακό, το εφιαλτικό για μία Δημοκρατία, θέλει τον υπαρχηγό της Χρυσής Αυγής να την κοπάνησε υπό την ανοχή της αστυνομίας.

Κοινώς, να φυγαδεύτηκε. Και δεν είναι ο μόνος. Ουσιαστικά, πιάστηκαν και κρατούνται μέχρι τώρα μόνο εκείνοι που παραδόθηκαν αυτοβούλως…

«Οι αστυνομικοί ήταν επιφορτισμένοι με σαφέστατες διαταγές να τους παρακολουθούν διακριτικά», ομολόγησε ο Σταύρος Μπαλάσκας («δεν υπάρχει περίπτωση ούτε μία στο τρισεκατομμύριο να διαφύγουν οι Χρυσαυγίτες», διαβεβαίωνε). «Θα ήταν παράνομο να παρακολουθούμε πολίτες», ανακοίνωσε, διαψεύδοντάς τον περιώνυμο συνδικαλιστή της Αστυνομίας, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Οι πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν στην Καθημερινή αναφέρουν ότι τα λαγωνικά της Ασφάλειας είχαν χάσει τα ίχνη του Παππά από την 1 Οκτωβρίου, σχεδόν μία εβδομάδα πριν ανακοινωθούν από το δικαστήριο οι καταδικαστικές αποφάσεις.

Όταν ο Μπαλάσκας ρωτήθηκε ποιος από όλους μας κοροϊδεύει ψιλό γαζί, ζήτησε από τους δημοσιογράφους να αναζητήσουν ευθύνες από την ηγεσία του υπουργείου: «Όταν κάτι δεν πάει καλά, το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι». Σιγά, που θα ιδρώσουν τα αυτιά του ψαριού.

Το ίδιο ψάρι, ο Χρυσοχοϊδης δηλαδή, κολυμπούσε στην ίδια υπουργική γυάλα στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας, όταν οι Κλουζώ της αστυνομίας αναζητούσαν μάταια τον Κουφοντίνα. Με πράσινα λέπια, τότε.

Ο ψευτοεπαναστάτης τρομοκράτης της «17 Νοέμβρη» βαρέθηκε να περιμένει τη σύλληψη και παραδόθηκε μόνος του στις 5 Σεπτεμβρίου 2002, μετά από 3 μήνες «ανθρωποκυνηγητού».

«Είμαι ο Κουφοντίνας και ήρθα να παραδοθώ», είπε ο ψευτοεπαναστάτης στους έκπληκτους αστυνομικούς έξω από το κτίριο της ΓΑΔΑ. Εκείνοι δεν τον αναγνώρισαν καν. Το χαχανητό της κοινής γνώμης πρέπει να αντηχεί ακόμη στα στενά της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Η μισή Ελλάδα γνώριζε ότι ο Κουφοντίνας κρυβόταν στην παραλία Χαλικιάδα στο Αγκίστρι και μάλιστα μες στο κατακαλόκαιρο, με συνεχές πήγαινε-έλα ανυποψίαστων παραθεριστών. Κάποιοι μάλιστα στο νησί τον προμήθευαν με γεύματα και πόσιμο νερό. Η Αστυνομία ανήκε στην άλλη μισή.

Στην περίπτωση του Κουφοντίνα, μιλάμε φυσικά για ανικανότητα. Η αστυνομία δεν είχε λόγο να προστατεύσει ένα επίλεκτο στέλεχος της εξ ευωνύμων τρομοκρατίας. Υπάρχει, ωστόσο, άλλο εμβληματικό «περιστατικό», που κινεί υποψίες για σχέσεις στοργής ανάμεσα στα γαλόνια και στις σβάστικες.

Ο «Περίανδρος» της Χρυσής Αυγής έγινε καπνός μόλις εκδόθηκε εναντίον του ένταλμα σύλληψης για τη βάναυση επίθεση στον φοιτητή Δημήτρη Κουσουρή το 1998. Τρεις ημέρες αργότερα, η ΕΛΑΣ δήλωσε ότι ο κατά κόσμον Αντώνης Ανδρουτσόπουλος είχε διαφύγει στη …Βενεζουέλα, πράγμα που αποδείχθηκε παραμύθι της Χαλιμάς.

Ο τότε υπουργός Προ-Πο Γιώργος Ρωμαίος (που αργότερα αναδομήθηκε, πληρώνοντας το φιάσκο με τον Σορίν Ματέι) απέκλειε το ενδεχόμενο να είναι συγκοινωνούντα δοχεία η ΕΛΑΣ με τη Χρυσή Αυγή. Αφήνω εδώ κενό μερικών δευτερολέπτων, για να συνέλθετε από τα γέλια.

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν τότε ότι οι αστυνομικοί που έσπευσαν στον τόπο της επίθεσης έκαναν το κορόιδο όσο οι δράστες της επίθεσης έτρεχαν για να διαφύγουν. Συγκροτήθηκε ακολούθως ειδική ομάδα έρευνας, της οποία οι «έφοδοι» εξαντλούνταν σε διακριτικές επισκέψεις. Χτυπούσαν το κουδούνι στο σπίτι του Ανδρουτσόπουλου, περίμεναν να τους ανοίξει κάποιος και έφευγαν.

Τρεις μετανοημένοι Χρυσαυγίτες επιχείρησαν να καταδώσουν τον καταζητούμενο, αλλά απογοητεύτηκαν από τη στάση της Αστυνομίας και εξαφανίστηκαν στους πέντε ανέμους, υπό τον φόβο των αντιποίνων.

«Οι μισοί θέλουμε να συλληφθεί ο “Περίανδρος” και οι άλλοι μισοί όχι», θρυλείται ότι τους είπε ο ένστολος φρουρός του Χρυσοχοϊδη, που στο μεταξύ ανέλαβε το υπουργείο. Eίδατε με πόση χάρη αποφεύγω να χρησιμοποιήσω τη λέξη μπάτσος;

Ο καταζητούμενος παραδόθηκε αυτοβούλως μετά από 7 χρόνια ιλαροτραγωδίας, εξηγώντας ότι κουράστηκε να κρύβεται (και αφού στο μεταξύ δικάστηκε ερήμην το 2004). Είναι φανερό, ότι σε αυτή την περίπτωση δεν μιλάμε για ανικανότητα, αλλά για συνέργεια και συγκάλυψη.

O Aνδρουτσόπουλος καταδικάστηκε σε 21ετή κάθειρξη (με Χρυσαυγίτες να χαιρετίζουν ναζιστικά μέσα στο δικαστήριο), εξέτισε τα 3/5 της ποινής του η οποία στο μεταξύ μειώθηκε στα 12 χρόνια, αποφυλακίστηκε και έκτοτε αποστασιοποιήθηκε.

Άραγε είναι ακόμη ζεστές, οι κρυψώνες του; Ίσως να αποδειχθούν χρήσιμες για τον φυγά Παππά, που άλλωστε είναι ο φυσικός διάδοχος του «Περίανδρου». Υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής ο ένας, υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής και ο άλλος. Με κάποια χρόνια διαφορά.

Στη Βενεζουέλα των Μαδούρων, πάντως, αποκλείεται να κατέφυγε ο χιτλερικός κατάδικος του 2020…

Παρεμπιπτόντως, υπάρχει μαρτυρία από το 2013 σύμφωνα με την οποία ο Χρήστος Παππάς έκανε μακροβούτια ανενόχλητος στην πισίνα ξενοδοχειακής μονάδας της Κρήτης, την προηγούμενη φορά που τον έψαχναν. Ποιος θα τον ενοχλούσε, άλλωστε; Η Αστυνομία του Αντώνη Σαμαρά;

Το ξενοδοχείο βρίσκεται στην πολυσύχναστη Χερσόνησο και έχει φιλοξενήσει παλαιότερες εκδηλώσεις φιλοχουντικών οργανώσεων, ανάμεσά τους και εκείνη που διανθίστηκε με τις απειλές Κασιδιάρη ότι «μέχρι το βράδυ θα υπάρχει νεκρός» (Νοέμβριος 2012).

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Indymedia και άλλων ιστοσελίδων («Μπαλωθιά» κ.ο.κ.), το συγκεκριμένο ξενοδοχείο ονόματι Belvedere σχετίζεται ακόμα και με τον …Παττακό.

Ας ρίξει λοιπόν κάποιος μια προσεκτική ματιά στα δωμάτια και στην πισίνα, αλλά διακριτικά, τώρα που έρχεται ηλιόλουστο τριήμερο. Διότι υπάρχει πάντοτε η πιθανότητα να παραθερίζει στα πέριξ ο Μητσοτάκης, αγκαζέ με τη Μαρέβα. Μη του χαλάσουμε τις βουτιές, του ανθρώπου.

Άνω Λιόσια: Αδέσποτη σφαίρα βρέθηκε στο προαύλιο Δημοτικού σχολείου (video)

σφαιρα

Άνω Λιόσια: Αδέσποτη σφαίρα βρέθηκε στο προαύλιο Δημοτικού σχολείου (video)

Αδέσποτη σφαίρα εντοπίστησε σε προαύλιο δημοτικού σχολείου στη Δυτική Αττική, επαναφέροντας μνήμες από την τραγωδία…

Ρέθυμνο: Φοιτήτρια καταγγέλλει εισβολή αστυνομικών στο σπίτι της-Προσαγωγές αλληλέγγυων στον λαό της Παλαιστίνης

astynomia rethimno

Ρέθυμνο: Φοιτήτρια καταγγέλλει εισβολή αστυνομικών στο σπίτι της-Προσαγωγές αλληλέγγυων στον λαό της Παλαιστίνης

Αφορμή για την επιχείρηση -σύμφωνα με την καταγγελία- ήταν να βρεθεί ποιος έγραψε συνθήματα υπέρ…