Newsroom

Newsroom

Μια διαφορετική Μέρκελ: Τι είπε για τον άντρα της, την συνάντηση με τον Τραμπ και για τους ομοφυλόφιλους γάμους

Σε μια άκρως αποκαλυπτική συνέντευξη προχώρησε η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ μέσα απ’ την τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε σε δημοσιογράφους ενός απ’ τα μεγαλύτερα γυναικεία περιοδικά της χώρας, το “Brigitte”.

59522dcd1dc524306a8b4768

Η ίδια μίλησε τόσο για την προσωπική της ζωή, όσο και για τους φίλους και τους εχθρούς που έχει κάνει. Παράλληλα, αναφέρθηκε στην πολυσυζητημένη πρώτη συνάντηση που είχε με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ αλλά και την άποψή της για το ζήτημα των ομοφυλόφιλων γάμων.

Η Γερμανίδα Καγκελάριος δε δίστασε να δώσει ίσως για πρώτη φορά πληροφορίες για την προσωπική τους ζωή, όπως για το πώς γνώρισε το σύζυγό της.

Όπως είπε τον γνώρισε «στη δουλειά» ενώ στην ερώτηση αν γυμνάζεται είπε πως της αρέσει η γιόγκα παρά το τζόκινγκ.

Αποκάλυψε επίσης, πως δεν διαθέτει λογαριασμό στο Twitter κι ότι έχει καταχωρημένους κάπου 100 τηλεφωνικούς αριθμούς στο κινητό της. Ότι πάντα ελέγχει τα ποτήρια του κρασιού για κόκκους σκόνης προτού υποδεχθεί για δείπνο τους καλεσμένους της.

Ερωτηθείσα αν είναι ματαιόδοξη, η Άνγκελα Μέρκελ είπε:

«Φυσικά και σκέφτομαι τι να φορέσω. Κανείς δεν θέλει να ντροπιάσει (με την αμφίεσή του) τους συνομιλητές του», απάντησε.

Όπως ότι η Μέρκελ νιώθει χαρούμενη που τα ΜΜΕ δεν ασχολούνται πλέον με την κόμμωσή της, αλλά με τις πολιτικές της, ή ότι η ίδια θεωρεί ότι η τολμηρότερη απόφαση που έλαβε ποτέ ήταν η απόφασή της να εγκαταλείψει η Γερμανία την πυρηνική ενέργεια.

«Το χιούμορ είναι σημαντικό στην πολιτική. Γελώ τουλάχιστον μια φορά τη μέρα, αλλιώς δεν θα μπορούσα να κάνω αυτή τη δουλειά», είπε η καγκελάριος.


Η πρώτη συνάντηση με τον Τραμπ

Για την πολυσυζητημένη πρώτη συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ και την αμήχανη χειραψία που ποτέ δεν έγινε τελικά δήλωσε πως όταν του έτεινε το χέρι για χειραψία κι εκείνος φάνηκε να την αγνοεί.

Η καγκελάριος είπε ότι ρώτησε αργότερα τον Αμερικανό πρόεδρο για το συμβάν κι εκείνος της είπε ότι «είχε την εντύπωση ότι μου είχε ήδη σφίξει δυο φορές το χέρι-πράγμα που ήταν ακριβές».

Kαι στη συνέχεια κατέρριψε τον μύθο ότι η γκριμάτσα που έκανε αμέσως μετά ήταν μια άμεση αντίδραση στο συμβάν. Η Μέρκελ είπε ότι έχει απλώς «παραιτηθεί» από την προσπάθεια να φορά ένα ανέκφραστο πρόσωπο σε τέτοιες καταστάσεις.

«Απλώς δεν μπορώ να το κάνω – το είχα και στο σχολείο αυτό το πρόβλημα», αποκάλυψε.


Ποιους θεωρεί φίλους και ποιους εχθρούς

Η Μέρκελ ρωτήθηκε αν προτιμά να περιστοιχίζεται από ηγέτες όπως ο Γάλλος πρόεδρος Μακρόν ή ο Καναδός πρωθυπουργός Τριντό, με τους οποίους φαίνεται ότι μοιράζονται κοινές αξίες παρά από τον Πούτιν ή τον Τραμπ. Κι εκείνη απάντηση: «Δεν με περιστοιχίζουν, αλλά φυσικά βρίσκομαι σε επαφή μαζί τους. Είναι ο ρόλος μου να κατανοώ τον τρόπο σκέψης του ομολόγου μου», εξήγησε παραδεχόμενη ότι κάποιοι από τους ηγέτες ήταν πιο ευχάριστοι από άλλους.

Στο τέλος της συνέντευξης κι ενώ απέμεναν λίγα λεπτά για ερωτήσεις απ’ το κοινό, ένας ομοφυλόφιλος ρώτησε την καγκελάριο για το θέμα των γάμων μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου. Η Μέρκελ απάντησε ότι γνωρίζει πώς όλα τα άλλα κόμματα είναι υπέρ του γάμου των ομοφυλοφίλων κι ότι ανάλογη γνώμη έχει και μεγάλη μερίδα της γερμανικής κοινής γνώμης. Όπως είπε «ελπίζει» η όλη συζήτηση να μετακινηθεί «στην κατεύθυνση μιας απόφασης κατά συνείδηση».

Θρίλερ με τους πληροφοριοδότες που μίλησαν για τα ελαττώματα παραγωγής στην Boeing – Βρέθηκε και ο δεύτερος νεκρός

ap boet5

Θρίλερ με τους πληροφοριοδότες που μίλησαν για τα ελαττώματα παραγωγής στην Boeing – Βρέθηκε και ο δεύτερος νεκρός

Σαν σε ταινία βρέθηκε νεκρός και ο δεύτερος πληροφοριοδότης που μίλησε για τα ελαττώματα της…

Συγκλόνισε η Μαρία Μπακοδήμου: «Έχω δεχτεί σεξουαλική παρενόχληση και ήταν πολύ δύσκολο»

mpakodimou 4

Συγκλόνισε η Μαρία Μπακοδήμου: «Έχω δεχτεί σεξουαλική παρενόχληση και ήταν πολύ δύσκολο»

Μάλιστα η Μαρία Μπακοδήμου ανέφερε ότι όταν συνέβη το συγκεκριμένο περιστατικό ήταν ανήλικη