Μαθήματα Δημιουργικής Γραφής από τον Βασίλη Βασιλικό

Μαθήματα Δημιουργικής Γραφής, που έκανε με μεγάλη επιτυχία για ένα εξάμηνο πέρσι, στην σχολή σεμιναρίων Ανοιχτή Τέχνη, στο Σύνταγμα, θα κάνει και φέτος ο Βασίλης Βασιλικός.

NewsRoom 27/10/2017 | 18:14

Ο Έλληνας συγγραφέας, που έχει μεταφρασθεί σε δεκάδες γλώσσες, σε αυτά τα μαθήματα θα ανοίξει τα λογοτεχνικά χαρτιά του και θα αποκαλύψει τα μυστικά της γραφής του που τον οδήγησε σε παγκόσμια αναγνώριση.

«Θέλω οι μαθητές μου να βγάλουν βιβλία!», είπε στον συνάδελφο του Αλέξανδρο Ασωνίτη, που του πρότεινε να διδάξει στην Ανοιχτή Τέχνη, «θέλω να μεταδώσω την εμπειρία που απέκτησα ο ίδιος, μέσα από τα δικά μου 60 χρόνια δημιουργικής γραφής», αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

Ο Βασίλης Βασιλικός θα διαβάζει τα κείμενα των σπουδαστών, θα τα συζητάει μαζί τους, θα τα σχολιάζει, θα διορθώνει, θα καθοδηγεί. «Μόνο να μη διστάζουν και να μην έχουν αμηχανία. Θέλω να γράφουν και να μου φέρνουν κείμενα. Τα κείμενα είναι κείμενα, αυτά αγαπάμε, γι’ αυτά μοχθούμε», τονίζει ο Έλληνας συγγραφέας.

Τα Σεμινάρια Δημιουργικής Γραφής στην Ανοιχτή Τέχνη (τηλ: 210 32 27 188, [email protected], www.anoixtitexni.gr) με τον Βασίλη Βασιλικό, ξεκινάνε την Δευτέρα 30 Οκτωβρίου (5:30-20:00, α΄ τμήμα) και το Σάββατο 4 Νοεμβρίου (12:00-14.30, β΄ τμήμα). Η διάρκεια του σεμιναρίου είναι έντεκα εβδομάδες με έντεκα δίωρα μαθήματα.