Newsroom

Newsroom

Συναγερμός και φόβοι για εμπρησμό για τις φωτιές στην Κερατέα που απείλησαν σπίτια (βίντεο)

Οι συνεχείς αναζωπυρώσεις δυσκολεύουν τον αγώνα που δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις για να απομακρύνουν τις φλόγες, οι οποίες έφτασαν, λίγα…

keratea

Οι συνεχείς αναζωπυρώσεις δυσκολεύουν τον αγώνα που δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις για να απομακρύνουν τις φλόγες, οι οποίες έφτασαν, λίγα μέτρα, από τις αυλές κατοικιών, στην Κερατέα. Η πυρκαγιά πλησίασε, επικίνδυνα, τα σπίτια με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να ήταν ένα βήμα πριν τα εκκενώσουν, σύμφωνα με μαρτυρίες που μετέδωσε η ΝΕΡΙΤ.
 

«Αντιμετωπίζουμε ένα δράμα. Καταστράφηκαν τα δέντρα και θα καταστραφούν και τα σπίτια μας», ανέφερε χαρακτηριστικά κάτοικος της Κερατέας στην κρατική τηλεόραση.

Προβληματισμένες είναι οι τοπικές αρχές από το γεγονός ότι σε λίγα μόνο λεπτά ξέσπασαν τρία μέτωπα, καθώς θεωρούν ότι πρόκειται για εμπρησμό, σύμφωνα με δηλώσεις τους στη ΝΕΡΙΤ.

Σε δύο μέτωπα ενεργούν, κυρίως, οι πυροσβεστικές δυνάμεις για τη δασική πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει κοντά σε κατοικημένη περιοχή.

Το ένα μέτωπο δημιουργήθηκε στην περιοχή Σάκκα όπου σύμφωνα με το κέντρο επιχειρήσεων του Σώματος έχει περιοριστεί αρκετά. Εκεί που έχουν επικεντρωθεί οι πυροσβέστες είναι στο μέτωπο της Διψέλιζας που είναι ενεργό και απείλησε κατοικημένη περιοχή.

Στο σημείο επιχειρούν 100 πυροσβέστες με 40 οχήματα, ενώ τα εναέρια μέσα που συνδράμουν είναι δύο αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα. Το έργο των πυροσβεστών ενισχύουν εθελοντές και οχήματα του Δήμου.