Λέσβος: Καταγγελία πως ο ΕΟΔΥ παράτησε στο δρόμο ηλικιωμένο που νοσηλεύτηκε με κορονοϊό

Ηλικιωμένο που είχε νοσηλευτεί με κορονοϊό στο Νοσοκομείο παράτησε ο ΕΟΔΥ στη μέση του χωριού, μακριά από το σπίτι του. Σοβαρές καταγγελίες από την Πρόεδρο της Κοινότητας Διαμάντω Ρουγκέλλη

NewsRoom 07/03/2021 | 12:27

Καταγγελία πως κλιμάκιο του ΕΟΔΥ εγκατέλειψε την Περασμένη Παρασκευή στον δρόμο έναν ηλικιωμένο άνδρα στη Λέσβο, ο οποίος είχε μόλις λάβει εξιτήριο από το νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν με κορονοϊό, έκανε η πρόεδρος της κοινότητας Αγιάσου, όπως αναφέρει ο ιστοτοπος stonisi

Η πρόεδρος της κοινότητας Αγιάσου Λέσβου κατήγγειλε  στο στο «Ν» 99 fm,  πως ενώ συνήθως ο ΕΟΔΥ μεταφέρει τους ασθενείς με κορονοϊό, που περνούν εξιτήριο, στην οικία τους σε αυτή την περίπτωση δεν ακολουθήθηκε η συνήθης διαδικασία Όπως αναφέρει η Διαμάντω Ρουγκέλλη, το πρωί ένα αυτοκίνητο κλειστού τύπου με τα διακριτικά του ΕΟΔΥ, ανέβηκε στο χωριό, άνοιξε την πόρτα και άφησε στη μέση του δρόμου έναν ζαλισμένο και εμφανώς ανήμπορο ηλικιωμένο άνθρωπο.

«Εργάζομαι στο Πολυδύναμο Ιατρείο, σημειώνει η πρόεδρος του χωριού και όταν είδα τον ηλικιωμένο να παραπαίει πήγα κοντά του να ρωτήσω τι συμβαίνει και ποιος είναι. Μου εξήγησε ότι νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο με κορονοϊό, ότι πήρε εξιτήριο και ένα όχημα του ΕΟΔΥ ανέλαβε να τον μεταφέρει στο σπίτι του. Το σπίτι του ανθρώπου ωστόσο ήταν σε απόσταση από το σημείο που τον εγκατέλειψε το αυτοκίνητο και είναι κατανοητό πως στην κατάσταση που ήταν,  δεν μπορούσε να περπατήσει έως εκεί.

Έντρομη ειδοποίησα την οικογένεια του, το γιο του και τη νύφη του, οι οποίοι να σημειωθεί ότι νοσούν και αυτοί με κορονοϊό, να έρθουν και να παραλάβουν τον ηλικιωμένο πατέρα τους!

Οι άνθρωποι πανικόβλητοι βγήκαν από  το σπίτι, αν και σύμφωνα με το πρωτόκολλο δεν έπρεπε, με αυτοκίνητο ο γιος του και με τα πόδια η νύφη του, προκειμένου να τον παραλάβουν.

Στη συνέχεια όταν έφυγε ο ηλικιωμένος προσπάθησα να ενημερωθώ από το νοσοκομείο, το ΕΚΑΒ και τις άλλες υπηρεσίες για το ποιος είναι υπεύθυνος για το περιστατικό και την εγκατάλειψη. Από το νοσοκομείο και το ΕΚΑΒ μου είπαν πως είναι μια υπηρεσία που πιθανόν υπάγεται στον ΕΟΔΥ», σημείωσε η Διαμάντω Ρουγκέλλη.

Και άλλες καταγγελίες για τον ΕΟΔΥ

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής της, η πρόεδρος της Αγιάσου, κατήγγειλε τη συμπεριφορά των εργαζομένων και της τοπικής διεύθυνσης του ΕΟΔΥ, οι οποίοι όπως είπε όταν ήρθαν την Τετάρτη να κάνουν τις σχετικές εξετάσεις και τεστ στο γενικό πληθυσμό, δημιουργούσαν διαρκώς προβλήματα ενώ αρνήθηκαν να κάνουν τεστ σε ζευγάρι κατοίκων οι οποίοι ήταν σχεδόν βέβαιο ότι νοσούσαν.

«Επιπλέον σημειώνει η Διαμάντω Ρουγκέλλη, αρνήθηκαν να πραγματοποιήσουν κατ΄ οίκον εξετάσεις σε ορισμένες περιπτώσεις συμπολιτών μας, οι οποίοι λόγω του πρωτοκόλλου δεν μπορούσαν να βγουν από το σπίτι τους διότι ήταν στενές επαφές άλλων κρουσμάτων. Η τοπική κοινωνία του χωριού μας,  είναι δυσαρεστημένη με τη συμπεριφορά του ΕΟΔΥ, διότι όπως αναφέρουν η συμπεριφορά τους ήταν αλαζονική και πολλοί συμπολίτες μας αναγκάστηκαν να κατέβουν στη Μυτιλήνη και να ταλαιπωρηθούν στο νοσοκομείο και στο Κέντρο Υγείας προκειμένου να υποβληθούν σε τεστ ανίχνευσης κορονοϊού».