Κυνική η Γ.Γ. Ισότητας για γυναικοκτονίες: «Δεν γίναμε και Βενεζουέλα» (video)

Κατηγόρησε δημοσιογράφο του Documento ότι κάνει αντιπολίτευση επειδή υπενθύμισε ότι είχαμε έξαρση γυναικοκτονιών με 7 περιστατικά σε έναν χρόνο.

Σάλος έχει προκληθεί από την κυνικότητα με την οποία αντιμετωπίζει το σοβαρό ζήτημα των γυναικοκτονιών η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων, Μαρία Συρεγγέλα και η οποία φάνηκε ολοκάθαρα κατά τη διάρκεια συζήτησης στον τηλεοπτικό σταθμό Open.

Συγκεκριμένα, η κ. Συρεγγέλα, απαντώντας στον δημοσιογράφο του Documento Δημήτρη Χατζηνικόλα στο σχόλιό του για την έξαρση των γυναικοκτονιών στην Ελλάδα, τον κατηγόρησε για… αντιπολιτευτική διάθεση, ενώ στη συνέχεια το πήγε ένα βήμα παραπέρα, επιχειρώντας να υποβαθμίσει την προβληματική κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα τους τελευταίους μήνες. Η Γραμματέας, ούτε λίγο ούτε πολύ, κατέληξε στο ότι το φαινόμενο των γυναικοκτονιών στη χώρα μας δεν βρίσκεται σε έξαρση επειδή… «δεν γίναμε και Βενεζουέλα»

Ο διάλογος εξελίχθηκε ως εξής:

Δημήτρης Χατζηνικόλας: Δεν γίνεται ο δημοσιογράφος να λέει ότι είχαμε εφτά γυναικοκτονίες τον τελευταίο χρόνο και να εισπράττει ως απάντηση ότι κάνει αντιπολίτευση.

Μαρία Συρεγγέλα: Αν θέλετε να μην κάνετε αντιπολίτευση αυτή τη στιγμή θα έπρεπε να λέτε ότι αυτό είναι ένα φαινόμενο που υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια και πώς μπορούμε όλοι μαζί να το αντιμετωπίσουμε. 

Δημήτρης Χατζηνικόλας: Μα είναι σε έξαρση, πώς δεν το καταλαβαίνετε αυτό το πράγμα;

Μαρία Συρεγγέλα: Έξαρση έχουμε στις καταγγελίες, όχι στις δολοφονίες. Δεν συγκρινόμαστε με τη Βενεζουέλα!

Δημήτρης Χατζηνικόλας: Μα τι σχέση έχει η Βενεζουέλα;

Μαρία Συρεγγέλα: Εκεί είναι πολύ περισσότερες. 

Το βίντεο της συζήτησης είναι ενδεικτικό.

Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ δέχτηκε ισχυρή κριτική από φεμινιστικές οργανώσεις στην αρχή της θητείας της όταν αποφάσισε να μετονομάσει τη ΓΓ Ισότητας, σε… ΓΓ Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας Φύλων, δίνοντας έτσι το στίγμα ότι η πάλη για ισοτιμία περνάει σε δεύτερη μοίρα. 

Το παιδί του Διονύση Σιμόπουλου αλλάζει φωτογραφία στο προφίλ του αστροφυσικού και συγκινεί: «That’s all folks»

Το παιδί του Διονύση Σιμόπουλου αλλάζει φωτογραφία στο προφίλ του αστροφυσικού και συγκινεί: «That’s all folks»

«Αυτό ήταν» σημαίνει σε ελεύθερη μετάφραση το μήνυμα της φωτογραφίας που ανέβασε το παιδί του…