Κρήτη: Πρωτότυπη ποινή για βιασμό - δωρεά σε ίδρυμα παιδιών

Με μια υποδειγματική απόφαση για την εφαρμογή της ποινικής δικαιοσύνης  ολοκληρώθηκε η δίκη των δυο νεαρών Βρετανών οι οποίοι καταδικάστηκαν και σε δεύτερο βαθμό για τον ομαδικό βιασμό νεαρής συμπατριώτισσας τους το 2015 στα Μάλια.

NewsRoom 28/06/2019 | 20:08

Και στους δυο επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 4 ετών ωστόσο για να γίνει δεκτό το αίτημα τους να μην οδηγηθούν στη φυλακή για την εκτέλεση της ποινής, με πρόταση του Εισαγγελέα Εφετών κ. Ζαχαρία Κοκκινάκη αυτή αντικαταστάθηκε με την υποχρέωση των δυο νεαρών Βρετανών να δωρίσουν από 6.000 € έκαστος στη Στέγη Ανηλίκων Ηρακλείου η οποία εποπτεύεται από την εισαγγελία Ηρακλείου.

Το επίμαχο συμβάν είχε λάβει χώρα τον Ιούλιο του 2015. Η 18χρονη - τότε - κοπέλα είχε έρθει στην Κρήτη . Σύμφωνα με τη μήνυση, οι δύο 24χρονοι - σήμερα - άνδρες την τράβηξαν μέχρι το δωμάτιο του ξενοδοχείου τους, όπου τη βίασαν. Η υπόθεση εκδικάστηκε σε πρώτο βαθμό τον Ιούνιο του 2017. Τότε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου έκρινε ένοχους τους δύο Βρετανούς, στους οποίους επέβαλε ποινή κάθειρξης 5 ετών.

Πηγή: Νέα Κρήτη