Κρατικές ενισχύσεις θεωρεί τα προνόμια της Cosco στον Πειραιά η Κομισιόν – Θα αλλάξει η σύμβαση;

Σημαντικές αλλαγές στη σύμβαση παραχώρησης του λιμανιού του Πειραιά στην Cosco, καλείται να κάνει η ελληνική κυβέρνηση μετά την απόφαση της Κομισιόν να θεωρήσει "παράνομες κρατικές ενισχύσεις" τα προνόμια που απολαμβάνει βάσει της ισχύουσας σύμβασης η κινεζική εταιρεία κι ως εκ τούτου να απαιτεί την ανάκτησή τους από το ελληνικό κράτος.

cosco 5

Σημαντικές αλλαγές στη σύμβαση παραχώρησης του λιμανιού του Πειραιά στην Cosco, καλείται να κάνει η ελληνική κυβέρνηση μετά την απόφαση της Κομισιόν να θεωρήσει “παράνομες κρατικές ενισχύσεις” τα προνόμια που απολαμβάνει βάσει της ισχύουσας σύμβασης η κινεζική εταιρεία κι ως εκ τούτου να απαιτεί την ανάκτησή τους από το ελληνικό κράτος.

Καθώς οι αποφάσεις της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού είναι δεσμευτικές, η Ελλάδα καλείται να ξαναγράψει τη σύμβαση παραχώρησης, με βάση τις παρατηρήσεις της Κομισιόν, να διαπραγματευτεί και να δώσει τα χέρια με τους Κινέζους και να περάσει προς έγκριση διαδοχικά το σχέδιο της σύμβασης από τις Γενικές Διευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το Ελεγκτικό Συνέδριο και το Κοινοβούλιο, προς επικύρωση με νόμο.

Γιατί τώρα;

Εντύπωση προκαλεί ο χρόνος στον οποίο η Κομισιόν δημοσιοποίησε αυτή την εντολή, δεδομένου ότι πρόκεται για τη σύμβαση παραχώρησης που κυρώθηκε με νόμο το 2009 επί ΝΔ και όχι με την πρόσφατη τροποποίηση της σύμβασης παραχώρησης. Λίγες ώρες πριν από την συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με την Άνγκελα Μέρκελ και από το ταξίδι των Γιάννη Δραγασάκη και Νίκου Κοτζιά στο Πεκίνο, η Κομισιόν έρχεται να ανατρέψει το επιχειρηματικό σχέδιο της Cosco.

Άνω Λιόσια: Αδέσποτη σφαίρα βρέθηκε στο προαύλιο Δημοτικού σχολείου (video)

σφαιρα

Άνω Λιόσια: Αδέσποτη σφαίρα βρέθηκε στο προαύλιο Δημοτικού σχολείου (video)

Αδέσποτη σφαίρα εντοπίστησε σε προαύλιο δημοτικού σχολείου στη Δυτική Αττική, επαναφέροντας μνήμες από την τραγωδία…

Ρέθυμνο: Φοιτήτρια καταγγέλλει εισβολή αστυνομικών στο σπίτι της-Προσαγωγές αλληλέγγυων στον λαό της Παλαιστίνης

astynomia rethimno

Ρέθυμνο: Φοιτήτρια καταγγέλλει εισβολή αστυνομικών στο σπίτι της-Προσαγωγές αλληλέγγυων στον λαό της Παλαιστίνης

Αφορμή για την επιχείρηση -σύμφωνα με την καταγγελία- ήταν να βρεθεί ποιος έγραψε συνθήματα υπέρ…