Κόντρα Παππά – Άδωνη στη Βουλή για τα «μάτια» του Μαρινάκη

Η εξαγορά της FORTHNET-NOVA από την εταιρεία Alter Ego, συμφερόντων Μαρινάκη αποτέλεσε σημείο έντονης αντιπαράθεσης στη Βουλή, με τον Νίκο Παππά να επισημαίνει τον κίνδυνο ότι «η ΠΑΕ Ολυμπιακός θα ελέγχει τα ταμεία των άλλων ΠΑΕ»

pappas 1

Η εξαγορά της FORTHNET-NOVA από την εταιρεία Alter Ego του Βαγγέλη Μαρινάκη αποτελεί αντικείμενο έντονης διαμάχης μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς τίθεται προφανές ζήτημα διαπλοκής εκδοτικών, μιντιακών και ποδοσφαιρικών συμφερόντων.

Η εξαγορά της FORTHNET με την καταβολή ποσού μόλις 45.000.000 ευρώ και με κούρεμα των χρεών της εταιρείας σε ποσοστό 80%, ήταν το αντικείμενο της πρώτης επίκαιρης επερώτησης που συζητήθηκε στην παρούσα Βουλή, με πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ, πριν από λίγες ημέρες. Στη συζήτηση, τρεις υπουργοί της κυβέρνησης είπαν ότι η κυβέρνηση δεν πρέπει και δεν θέλει να παρέμβει, ότι η όλη διαδικασία προχωρά από τις πιστώτριες, της FORTHNET, τράπεζες και αν υπάρχει ζήτημα παραβίασης των κανόνων του ανταγωνισμού θα το κρίνει η Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Με πρωτοβουλία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Παππά, το ζήτημα ξανατέθηκε προς συζήτηση, καθώς είχε καταθέσει επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή, αυτή τη φορά απευθυνόμενη στον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνη Γεωργιάδη. 

Συγκεκριμένα, ο κ. Παππάς έκανε λόγο για υπερσυγκέντρωση στον χώρο των media από την Alter Ego του Βαγγέλη Μαρινάκη που θα ελέγχει και το χώρο του ποδοσφαίρου με την τυχόν εξαγορά της FORTHNET-NOVA, ενώ ο  Άδωνης Γεωργιάδης δεν έδωσε από πλευράς του ουσιαστική απάντηση, κάνοντας λόγο για «εμμονή» του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Παππάς επέμεινε ότι πρέπει να υπάρξει παρέμβαση της κυβέρνησης και τόνισε ότι επί ΣΥΡΙΖΑ, δεν υπήρχε ο συγκεκριμένος ενδιαφερόμενος που «έχει εξόφθαλμη σύγκρουση συμφερόντων και στον χώρο του ποδοσφαίρου και στο χώρο των media».

Παράλληλα, εξήγησε ότι «ο κ. Μαρινάκης έχει εφημερίδες, ραδιόφωνα, δορυφορική τηλεόραση, τηλεόραση επίγειας εκπομπής και έχει και ποδοσφαιρική ομάδα. Ιδίως για το ζήτημα στον χώρο του ποδοσφαίρου, ο κ. Παππάς είπε ότι η πολιτική ηγεσία δεν έχει δικαίωμα να παριστάνει πως δεν συμβαίνει τίποτα, διότι αν επισυμβεί η εξαγορά, τότε «η ΠΑΕ Ολυμπιακός θα ελέγχει τα ταμεία των άλλων ΠΑΕ», δεδομένου ότι οι ΠΑΕ της α’ κατηγορίας έχουν έσοδα που στο 80% έως 90% προέρχεται από τηλεοπτικά δικαιώματα.

Στη συνέχεια, μάλιστα, επανέφερε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ να παρέμβει η ΕΡΤ στην εξαγορά της FORTHNET-NOVA αξιοποιώντας μέρος του αποθεματικού της, δεδομένου ότι η ΕΡΤ δεν έχει καμία προτίμηση ποιος θα κερδίσει το πρωτάθλημα και συνεπώς είναι «ουδέτερη».  

Για την αγορά των δικαιωμάτων των ομάδων της Super League είπε ότι «θα μπορούσε η ΕΡΤ να υποκαταστήσει τον ιδιωτικοποιημένο ΟΠΑΠ», καθώς «ο ΟΠΑΠ, που ιδιωτικοποιήθηκε από τη ΝΔ, όταν πλήρωνε τις ΠΑΕ δεν περίμενε να βγάλει από τη διαφήμιση, διότι τα λεφτά ήταν των φορολογουμένων. Όπως λεφτά των φορολογουμένων είναι και τα χρήματα με τα οποία ανακεφαλαιοποιήθηκαν οι τράπεζες, για να κουρεύουν σήμερα δάνεια της FORTHNET, για να εξυπηρετηθεί ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας».

Ο κ. Παππάς σχολίασε ότι το ύφος της απάντησης του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων  μοιάζει απολογητικό, με τον κ. Γεωργιάδη να του απαντάει το εξής: «Εμένα, κύριε Παππά, αν και ονειρευόσασταν να με δείτε κατηγορούμενο -και όπως αποδεικνύεται κάνατε τα πάντα, και με σκευωρίες, για να με δείτε κατηγορούμενο- δεν τα καταφέρατε».

Άνω Λιόσια: Αδέσποτη σφαίρα βρέθηκε στο προαύλιο Δημοτικού σχολείου (video)

σφαιρα

Άνω Λιόσια: Αδέσποτη σφαίρα βρέθηκε στο προαύλιο Δημοτικού σχολείου (video)

Αδέσποτη σφαίρα εντοπίστησε σε προαύλιο δημοτικού σχολείου στη Δυτική Αττική, επαναφέροντας μνήμες από την τραγωδία…

Ρέθυμνο: Φοιτήτρια καταγγέλλει εισβολή αστυνομικών στο σπίτι της-Προσαγωγές αλληλέγγυων στον λαό της Παλαιστίνης

astynomia rethimno

Ρέθυμνο: Φοιτήτρια καταγγέλλει εισβολή αστυνομικών στο σπίτι της-Προσαγωγές αλληλέγγυων στον λαό της Παλαιστίνης

Αφορμή για την επιχείρηση -σύμφωνα με την καταγγελία- ήταν να βρεθεί ποιος έγραψε συνθήματα υπέρ…

Δολοφονία Λυγγερίδη: Στη φυλακή για ναρκωτικά τρεις από τους συλληφθέντες στην επιχείρηση της ΕΛΑΣ

6199823 1 1

Δολοφονία Λυγγερίδη: Στη φυλακή για ναρκωτικά τρεις από τους συλληφθέντες στην επιχείρηση της ΕΛΑΣ

Οι δέκα κατηγορούμενοι οδηγηθήκαν το πρωί ενώπιον της 4ης τακτικής ανακρίτριας ενώπιον της οποίας απολογήθηκαν…

NBA: Συγκλονίζει ο Τζοέλ Εμπίντ – «Πάσχω από σύνδρομο παράλυσης στο πρόσωπο, δεν τα παρατάω» (video)

Joel Embiid speaks on eye injury being diagnosed as Bells Palsy 0 4 screenshot

NBA: Συγκλονίζει ο Τζοέλ Εμπίντ – «Πάσχω από σύνδρομο παράλυσης στο πρόσωπο, δεν τα παρατάω» (video)

Το τι περνάει τον τελευταίον καιρό αποκάλυψε ο μπασκετμπολίστας Τζοέλ Εμπίντ