Κίρα Νάιτλι: Ποτέ ξανά ερωτικές σκηνές μπροστά σε άνδρες σκηνοθέτες

Το θέμα της αντιμετώπισης και μεταχείρισης των ηθοποιών – ανδρών αλλά κυρίως γυναικών – στις ερωτικές σκηνές των ταινιών βρέθηκε στο προσκήνιο τα τελευταία χρόνια μετά την εμφάνιση του κινήματος #MeToo.

Την επιθυμία της να σταματήσει να συμμετέχει σε ερωτικές σκηνές ταινιών που σκηνοθετούνται από άνδρες εξέφρασε η Βρετανή ηθοποιός, Κίρα Νάιτλι. Μιλώντας στο podcast “Chanel Connects” του γνωστού γαλλικού οίκου μόδας, η ηθοποιός είπε: “Δεν έχω κάποια απόλυτη και ρητή απαγόρευση, αλλά με έναν τρόπο ισχύει για τους άνδρες σκηνοθέτες”. Η 35χρονη εξήγησε τη στάση της λέγοντας: “Οφείλεται εν μέρει στην αυταρέσκειά μου, αλλά και στην

Η Κίρα Νάιτλι έγινε για πρώτη φορά μητέρα το 2015. Έχει αποκαλύψει ότι από τότε πρόσθεσε ρήτρα κατά των ερωτικών σκηνών στα συμβόλαιά της με τις εταιρείες παραγωγών κινηματογραφικών ταινιών.

“Δεν θέλω να συμμετέχω σε αυτές τις φριχτές σκηνές σεξ όπου είσαι λαδωμένη και όλοι βογκάνε. Δεν με ενδιαφέρει να το κάνω αυτό. Νιώθω πάρα πολύ άβολα τώρα προσπαθώντας να αποτυπώσω την ανδρική οπτική”, πρόσθεσε η Νάιτλι. Στη συνέντευξή της η Βρετανή ηθοποιός ανέφερε ότι θα ήθελε πολύ να συνεργαστεί με μια γυναίκα σκηνοθέτιδα πάνω σε μια ταινία για τα βιώματα των γυναικών και τις εμπειρίες του. “Εάν συμμετείχα σε ταινία, της οποίας το σενάριο θα αφορούσε το ταξίδι της μητρότητας και της αποδοχής του σώματός της, συγνώμη, αλλά θα προτιμούσα μια γυναίκα πίσω από την κάμερα”.

“Είμαι αρκετά ματαιόδοξη και αυτό το σώμα έχει περάσει ήδη δύο εγκυμοσύνης. Ως εκ τούτου δεν θα ένιωθα πολύ άνετα να στέκομαι γυμνή μπροστά σε μια ομάδα ανδρών”, σχολίασε. Πριν από ένα χρόνο η Κίρα Νάιτλι πρωταγωνίστησε στην ταινία “Miss Απειθαρχία” (Misbehaviour), μια δραματική κομεντί για το απελευθερωτικό κίνημα των γυναικών της δεκαετίας του ’70 στο Λονδίνο.

Προ διετίας η ηθοποιός σχολιάστηκε για την κίνησή της να απαγορεύσει στην κόρη της να βλέπει κάποιες ταινίες της Disney που παρουσιάζουν πολύ στερεοτυπικά τις κεντρικές ηρωίδες.

Πηγή: BBC, kosmodromio.gr

 

Τσίπρας: Δέσμευση στους αγρότες για δέσμη μέτρων για την μείωση του κόστους παραγωγής

Τσίπρας: Δέσμευση στους αγρότες για δέσμη μέτρων για την μείωση του κόστους παραγωγής

Ο κ. Τσίπρας επανέλαβε την δέσμη μέτρων για την χρηματοδότηση των αγροτών μέσω του Ταμείου…