Κέρκυρα: Συλλήψεις για παράνομη διακίνηση μεταναστών

Σπείρα που διακινούσε παράτυπους μετανάστες μέσω του αεροδρομίου της Κέρκυρας και άλλων αεροδρομίων της χώρας σε ευρωπαϊκούς προορισμούς εξάρθρωσε το Αστυνομικό Τμήμα Αερολιμένα…

astynomia 3 6

Σπείρα που διακινούσε παράτυπους μετανάστες μέσω του αεροδρομίου της Κέρκυρας και άλλων αεροδρομίων της χώρας σε ευρωπαϊκούς προορισμούς εξάρθρωσε το Αστυνομικό Τμήμα Αερολιμένα Κέρκυρας.

Ως διακινητές της σπείρας φαίνεται να είναι δύο υπήκοοι Ρουμανίας, ηλικίας 25 και 21 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για συστηματική διακίνηση και διευκόλυνση της παράνομης εξόδου από τη χώρα παράτυπων μεταναστών. Στη δικογραφία περιλαμβάνεται και μια 24χρονη αλλοδαπή, ομοεθνής τους, η οποία και αναζητείται για να συλληφθεί.

Οι δύο δράστες, προσπάθησαν να προωθήσουν μια 22χρονη αλλοδαπή με τον 3χρονο γιο της, από την Κέρκυρα, στη Δανία, έναντι 6.000 ευρώ, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Όλα ξεκίνησαν, όταν εντοπίστηκε ο 25χρονος Ρουμάνος, ο οποίος υποδυόταν τον σύζυγο της 22χρονης Ιρακινής, ενώ από την εξέλιξη της έρευνας διαπιστώθηκε ότι ενεργούσε κατ΄ εντολή του 21χρονου ομοεθνή του, ο οποίος εντοπίστηκε στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα Αττικής, ύστερα από άμεση κινητοποίηση αστυνομικών του τοπικού Τμήματος Ασφαλείας.

Από την περαιτέρω αξιοποίηση των στοιχείων της αστυνομικής έρευνας διαπιστώθηκε ότι οι δύο διακινητές με τη συνδρομή της 24χρονης, συζύγου του 25χρονου Ρουμάνου, η οποία αναζητείται, είχαν κατ΄ επανάληψη διακινήσει στο Βέλγιο, από τα αεροδρόμια της Θεσσαλονίκης, των Χανίων, της Κω και του Βόλου, ανήλικα παιδία τα οποία εμφάνιζαν ως δικά τους.

Μέχρι στιγμής έχει διαπιστωθεί η δράση της σπείρας σε άλλες έξι περιπτώσεις διακίνησης παράτυπων μεταναστών και κυρίως ανήλικων παιδιών, το τελευταίο τετράμηνο, από τα προαναφερόμενα αεροδρόμια, κατά τις οποίες ελάμβαναν ως αντίτιμο το χρηματικό ποσό των 3.000 ευρώ για κάθε περίπτωση.

Οι δύο Ρουμάνοι διακινητές θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κερκύρας, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και της 24χρονης.

Ιαπωνία: Καταρρέει η δημοτικότητα του πρωθυπουργού – Μοίρασε… δωροκάρτες σε βουλευτές του

AP25038628021812

Ιαπωνία: Καταρρέει η δημοτικότητα του πρωθυπουργού – Μοίρασε… δωροκάρτες σε βουλευτές του

Μόλις το 26% των Ιαπώνων εκφράζει την υποστήριξή του στην κυβέρνηση, έναντι 40% τον Φεβρουάριο

Πρεμιέρα για τις φορολογικές δηλώσεις: Ανοίγει η ηλεκτρονική πλατφόρμα – Όλη η διαδικασία και οι προθεσμίες

φορολογικές δηλώσεις

Πρεμιέρα για τις φορολογικές δηλώσεις: Ανοίγει η ηλεκτρονική πλατφόρμα – Όλη η διαδικασία και οι προθεσμίες

Όσοι υποβάλουν τη δήλωσή τους έως τις 30 Απριλίου και εξοφλήσουν τον φόρο εφάπαξ, θα…

Το Ισραήλ βομβαρδίζει ξανά τον Λίβανο: Τέσσερις νεκροί – Αφορμή ένα… σπασμένο παρμπρίζ

AP24332178517451

Το Ισραήλ βομβαρδίζει ξανά τον Λίβανο: Τέσσερις νεκροί – Αφορμή ένα… σπασμένο παρμπρίζ

Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε πως σφαίρα «πέτυχε όχημα σταθμευμένο στην περιοχή της Αβιβίμ χωρίς να…