Κέρκυρα: Συλλήψεις για παράνομη διακίνηση μεταναστών

Σπείρα που διακινούσε παράτυπους μετανάστες μέσω του αεροδρομίου της Κέρκυρας και άλλων αεροδρομίων της χώρας σε ευρωπαϊκούς προορισμούς εξάρθρωσε το Αστυνομικό Τμήμα Αερολιμένα…

astynomia 3 6

Σπείρα που διακινούσε παράτυπους μετανάστες μέσω του αεροδρομίου της Κέρκυρας και άλλων αεροδρομίων της χώρας σε ευρωπαϊκούς προορισμούς εξάρθρωσε το Αστυνομικό Τμήμα Αερολιμένα Κέρκυρας.

Ως διακινητές της σπείρας φαίνεται να είναι δύο υπήκοοι Ρουμανίας, ηλικίας 25 και 21 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για συστηματική διακίνηση και διευκόλυνση της παράνομης εξόδου από τη χώρα παράτυπων μεταναστών. Στη δικογραφία περιλαμβάνεται και μια 24χρονη αλλοδαπή, ομοεθνής τους, η οποία και αναζητείται για να συλληφθεί.

Οι δύο δράστες, προσπάθησαν να προωθήσουν μια 22χρονη αλλοδαπή με τον 3χρονο γιο της, από την Κέρκυρα, στη Δανία, έναντι 6.000 ευρώ, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Όλα ξεκίνησαν, όταν εντοπίστηκε ο 25χρονος Ρουμάνος, ο οποίος υποδυόταν τον σύζυγο της 22χρονης Ιρακινής, ενώ από την εξέλιξη της έρευνας διαπιστώθηκε ότι ενεργούσε κατ΄ εντολή του 21χρονου ομοεθνή του, ο οποίος εντοπίστηκε στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα Αττικής, ύστερα από άμεση κινητοποίηση αστυνομικών του τοπικού Τμήματος Ασφαλείας.

Από την περαιτέρω αξιοποίηση των στοιχείων της αστυνομικής έρευνας διαπιστώθηκε ότι οι δύο διακινητές με τη συνδρομή της 24χρονης, συζύγου του 25χρονου Ρουμάνου, η οποία αναζητείται, είχαν κατ΄ επανάληψη διακινήσει στο Βέλγιο, από τα αεροδρόμια της Θεσσαλονίκης, των Χανίων, της Κω και του Βόλου, ανήλικα παιδία τα οποία εμφάνιζαν ως δικά τους.

Μέχρι στιγμής έχει διαπιστωθεί η δράση της σπείρας σε άλλες έξι περιπτώσεις διακίνησης παράτυπων μεταναστών και κυρίως ανήλικων παιδιών, το τελευταίο τετράμηνο, από τα προαναφερόμενα αεροδρόμια, κατά τις οποίες ελάμβαναν ως αντίτιμο το χρηματικό ποσό των 3.000 ευρώ για κάθε περίπτωση.

Οι δύο Ρουμάνοι διακινητές θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κερκύρας, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και της 24χρονης.

Άνω Λιόσια: Αδέσποτη σφαίρα βρέθηκε στο προαύλιο Δημοτικού σχολείου (video)

σφαιρα

Άνω Λιόσια: Αδέσποτη σφαίρα βρέθηκε στο προαύλιο Δημοτικού σχολείου (video)

Αδέσποτη σφαίρα εντοπίστησε σε προαύλιο δημοτικού σχολείου στη Δυτική Αττική, επαναφέροντας μνήμες από την τραγωδία…

Ρέθυμνο: Φοιτήτρια καταγγέλλει εισβολή αστυνομικών στο σπίτι της-Προσαγωγές αλληλέγγυων στον λαό της Παλαιστίνης

astynomia rethimno

Ρέθυμνο: Φοιτήτρια καταγγέλλει εισβολή αστυνομικών στο σπίτι της-Προσαγωγές αλληλέγγυων στον λαό της Παλαιστίνης

Αφορμή για την επιχείρηση -σύμφωνα με την καταγγελία- ήταν να βρεθεί ποιος έγραψε συνθήματα υπέρ…

Δολοφονία Λυγγερίδη: Στη φυλακή για ναρκωτικά τρεις από τους συλληφθέντες στην επιχείρηση της ΕΛΑΣ

6199823 1 1

Δολοφονία Λυγγερίδη: Στη φυλακή για ναρκωτικά τρεις από τους συλληφθέντες στην επιχείρηση της ΕΛΑΣ

Οι δέκα κατηγορούμενοι οδηγηθήκαν το πρωί ενώπιον της 4ης τακτικής ανακρίτριας ενώπιον της οποίας απολογήθηκαν…