Κάτοικοι των Εξαρχείων καταγγέλλουν ότι τα ΜΑΤ ξυλοκόπησαν άστεγο (video)

Το άτομο που δέχτηκε την επίθεση φέρεται να λιποθύμησε αργότερα μέσα στο περιπολικό

NewsRoom 17/07/2019 | 11:59

Σε μια σοβαρή καταγγελία προχωρούν κάτοικοι των Εξαρχείων, σχετικά με περιστατικό αστυνομικής βίας εναντίον ενός αστέγου.

Σύμφωνα με την καταγγελία, το άτομο που δέχτηκε την επίθεση ήταν άστεγος και ψυχικά ασθενής, ενώ τονίζεται ότι ανάμεσα στους αυτόπτες μάρτυρες βρίσκονταν και τρεις δικηγόροι «οι οποίοι ζήτησαν τα στοιχεία των περίπου 7 ματατζηδων που εσουρναν και χτυπούσαν κάποιον ψυχικά ασθενή για το αδίκημα της εξύβρισης της αρχής». «Τα μέλη της διμοιρίας με τσαμπουκά αρνούνταν να δώσουν τα στοιχεία τους και παρέπεμψαν τους δικηγόρους στο Α.Τ Εξαρχείων στο οποίο υποτίθεται πως μετέφεραν τον συλληφθέντα», τονίζεται στην καταγγελία που δημοσιεύτηκε στο facebook.

Από την άλλη πλευρά, σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλονται, το ΑΤ Εξαρχείων απάντησε ότι το συγκεκριμένο άτομο που φαίνεται στο βίντεο να δέχεται την επίθεση μεταφέρθηκε στον έκτο όροφο της ΓΑΔΑ.

«Η διμοιρία της Βαλτετσίου αρνήθηκε να απαντήσει οποιαδήποτε ερώτηση και συνεχώς έλεγε πως τώρα θα δούμε τι σημαίνει αστυνομία. Με τηλεφώνημα ενός από τους δικηγόρους στη Γ.Α.Δ.Α μάθαμε ότι μισή ώρα μετά το περιστατικό, ο άνθρωπος δεν είχε φτάσει ακόμα στη Γ.Α.Δ.Α γιατί λιποθύμησε μέσα στο περιπολικό!», καταλήγει η καταγγελία.

Η ανάρτηση έγινε από τη σελίδα Αδέσποτος του facebook.