Καταζητείται ο Κώστας Βαξεβάνης με… εντολή Φουρθιώτη

Ο Μ. Φουρθιώτης κατέθεσε, επίσης, μήνυση κατά Πολάκη και συνδικαλιστών αστυνομικών

 

NewsRoom 31/03/2021 | 12:21

Δελτίο αναζήτησης εκδόθηκε για άλλη μία φορά σε βάρος του Κώστα Βαξεβάνη. Τούτη τη φορά μετά από μήνυση που κατέθεσε ο μάνατζερ Τζούλιας – παρουσιαστής – αποκαλυπτικός… εκδότης – Μένιος Φουρθιώτης στο Α.Τ. Αμπελοκήπων γιατί δήθεν έχουν διαπραχθεί σε βάρος του τα αδικήματα της παραβίασης προσωπικών δεδομένων και της συκοφαντικής δυσφήμισης.

Μήνυση, όμως, κατέθεσε και σε βάρος του αναπληρωτή υπουργού Υγείας και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλου Πολάκη, του οποίου μάλιστα ζητάει και… τη σύλληψη αλλά και κατά αστυνομικών συνδικαλιστών. Η μήνυση κατατέθηκε μετά το τραγελαφικό περιστατικό, χθες, στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων όπου κρατήθηκε μάλιστα παρανόμως για ώρες ο φωτογράφος του Documento, Μάριος Ραφαήλ Μπίκος, επειδή… ετόλμησε να απαθανατίσει με το φωτογραφικό φακό του, τα πολυτελή αυτοκίνητα και τους αστυνομικούς που συνόδευαν τον… εκδότη.

Ο περί ου ο λόγος προέβη σε αυτή την κίνηση εκμεταλλευόμενος έναν άθλιο νόμο που καθιστά ομήρους τους δημοσιογράφους στον κάθε… Μένιο Φουρθιώτη.

Αφετηρία, βέβαια, της θρασύδειλης συμπεριφοράς του είναι το γεγονός ότι παρά τον θόρυβο που έχει προκληθεί από την παραχώρηση, από την ΕΛ.ΑΣ., πολυτελούς τζιπ, οδηγού και άλλων αστυνομικών που τον συνοδεύουν σε κάθε του κίνηση γιατί δήθεν κινδυνεύει, η επίσημη πολιτεία και συγκεκριμένα οι αρμόδιοι της πολιτικής ηγεσίας, όχι μόνο δεν έχουν πάρει ακόμα θέση, αλλά φαίνεται πως υψηλά ιστάμενα πρόσωπα στην ηγεσία καλύπτουν το προκλητικό αυτό γεγονός.

Γι’αυτό άλλωστε και στο στόχαστρο  του Φουρθιώτη μπήκαν και αστυνομικοί συνδικαλιστές που τόλμησαν να διαμαρτυρηθούν, διαχωρίζοντας τη θέση τους από την εξόφθαλμα παράνομη προστασία που έχει παραχωρηθεί στον Μένιο Φουρθιώτη.

Η τοποθέτηση του Παύλου Πολάκη 

Η ανάρτηση του Παύλου Πολάκη στο facebook, όπως ο ίδιος αναφέρει, έγινε μετά τη μήνυση -μεταξύ άλλων- και προς τον πρώην υπουργό.

Διαβάστε την ανάρτησή του:

Μόλις με ενημέρωσαν πως ο Φουρθιώτης (ο μάνατζερ της Τζούλιας Αλεξανδράτου παιδιά, ο μαϊντανός του τηλεοπτικού σκουπιδότοπου παιδιά) ΕΚΑΝΕ ΜΗΝΥΣΗ ΣΕ ΜΕΝΑ ΣΤΟ ΒΑΞΕΒΑΝΗ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ για την αποκάλυψη του ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΥ γεγονότος της φύλαξης του από 14 αστυνομικούς και της ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ από την αστυνομία, ΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ για τις μετακινήσεις του, που διάλεξε ο ίδιος!!!!!

Ζητάει μάλιστα αυτόφωρη σύλληψη και προανακριτική για μένα😂😂😂🤣!!!

ΛΟΙΠΟΝ ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΕΙ ΚΑΙ Η ΞΕΦΤΙΛΑ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ:

1) Μένιο Φουρθιωτη: Αει σαπέρα, τηλεοπτική κλω-κλω!!

2) Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και στρατηγέ Μιχάλη Καραμανλάκη :

α) Τη διεύθυνση μου στο Μοσχάτο την ξέρετε. ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ!

β) Απαντήστε τώρα γιατί εγώ ως ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ ΝΥΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ (που έχω δεχτεί απειλές και επίθεση με μολότοφ στο σπίτι μου ) δεν έχει η Ασφάλεια μου υπηρεσιακό αυτοκίνητο και έχει ο ατζέντης μοντέλων μαζί με 14 αστυνομικούς ;;;;

Ανακοίνωση για την υπόθεση φύλαξης του Μένιου Φουρθιώτη εξέδωσε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Βορειοανατολικής Αττικής, στην οποία τονίζει ότι «εκεί όμως που η ευθύνη των ιθυνόντων είναι αυταπόδεικτη και υπερχειλής είναι όταν αποφασίζεται η διάθεση αστυνομικού προσωπικού και ο τρόπος που διατίθεται, αναίτια εκθέτει αυτούς σε κίνδυνο υγείας και ζωής». Μάλιστα, όπως επισημαίνουν «αυτά έχουν τονισθεί στον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. από αντιπροσωπεία του ΔΣ της Ένωσης μας και από τον Πρόεδρο αυτής κ. Τσουμάνη Κωνσταντίνου».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων ΒΑ Αττικής:

«Τελευταία έχει αναδειχτεί σε μείζον θέμα η αστυνομική φύλαξη κι ασφάλεια τηλεοπτικού προσώπου και δημοσιογράφου, ο οποίος σε αλλεπάλληλες πολύωρες εκπομπές του τονίζει ότι δικαιούται πλήρους αστυνομικής προστασίας όλο το 24ωρο.

Αναπόφευκτα λόγω της ανάδειξης του όλου θέματος, πρέπει να τονισθεί ότι η νόμιμη “διάθεση” αστυνομικού προσωπικού είναι μια σύνθετη διοικητική πράξη και διαδικασία στην οποία έχουν ρόλο η Δ/νση Προστασίας Επισήμων Προσώπων, Ειδική Γνωμοδοτική Επιτροπή, η Γ.Α.Δ.Α., οι σχετικές Υπηρεσίες Ασφαλείας με Αποφασιστική αρμοδιότητα, στο τέλος, του Γραφείου του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., το οποίο αποφασίζει σχετικά. Οι τυχόν ενδιάμεσες εκθέσεις και εισηγήσεις είναι απλώς γνωμοδοτικές και δεν παράγουν δέσμια θέση για το Γραφείο του Αρχηγού, το οποίο σε πολλές περιπτώσεις αποφασίζει διαφοροποιημένα ή και διαφορετικά. Βεβαίως και οι αποφάσεις αυτές υφίστανται την κριτική της Κοινής Γνώμης και του ηλεκτρονικού και έντυπου Τύπου, όπως είθισται σε κάθε δημοκρατική Πολιτεία. Επίσης, εκεί ελάχιστοι γνωρίζουν με σαφήνεια την αίτηση ενδιαφερομένου και τα επικαλούμενα κρίσιμα στοιχεία του φακέλου που την συνοδεύουν, με αποτέλεσμα για κάποιες αποφάσεις η κριτική να είναι άδικη ή υπερβολική ως προς την ευθύνη των οργάνων.

Εκεί όμως που η ευθύνη των ιθυνόντων είναι αυταπόδεικτη και υπερχειλής είναι όταν αποφασίζεται η διάθεση αστυνομικού προσωπικού και ο τρόπος που διατίθεται, αναίτια εκθέτει αυτούς σε κίνδυνο υγείας και ζωής. Αυτά έχουν τονισθεί στον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. από αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης μας και από τον Πρόεδρο αυτής κ. Τσουμάνη Κωνσταντίνου.  Πολλές φορές η σχετική Απόφαση είναι προφορική επικαλούμενη αόριστα επείγοντες λόγους, χωρίς καμία προετοιμασία και υποδομή με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Αυτά τα φαινόμενα πρέπει να εκλείψουν δεν είναι ίδια πολιτισμένης Πολιτείας και σ΄ αυτά το οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα έχει και λόγο και παρέμβαση, προστατεύοντας τη ζωή, την υγεία, το κύρος και την προσωπικότητα του εργαζόμενου αστυνομικού».