Καταγγελία «φωτιά» – «Μεγάλος Αδελφός» και στην ΕΥΔΑΠ: Προσλαμβάνουν ιδιώτες για να παρακολουθούν εργαζομένους

«Στόχος της διοίκησης είναι να χειραγωγήσει και τρομοκρατήσει στελέχη και εργαζόμενους που αντιδρούν στις πολιτικές οικονομικής αφαίμαξης και διάλυσης της εταιρείας».

Απίστευτο και όμως αληθινό. Την ώρα που ακόμη ένα πολιτικό πρόσωπο καταθέτει μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για την παρακολούθηση του κινητού του τηλεφώνου η διοίκηση της ΕΥΔΑΠ προσλαμβάνει ιδιώτες για να παρακολουθούν τους εργαζόμενους. Ναι καλά διαβάσατε και δεν είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας, αλλά για όσα συμβαίνουν στη χώρα επί κυβέρνησης Μητσοτάκη, με παρακρατικές λογικές και αστεία επιχειρήματα που δείχνουν τον τρόπο που αντιλαμβάνεται η κυβέρνηση την άσκηση της εξουσίας.

Πιο αναλυτικά, σε ανακοίνωση που εξέδωσε η παράταξη «Συμμαχία για τη Συντονιστική Επιτροπή» της ΕΥΔΑΠ, καταγγέλλει τη διοίκηση ότι «έρχεται να εφαρμόσει παρακολουθήσεις τηλεφωνικών συσκευών, σταθερών Η/Υ, laptops, εταιρικών email κ.α. παραβιάζοντας κάθε νομιμότητα», προσλαμβάνοντας «εταιρείες παρακολούθησης εργαζομένων».

Όπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, «στόχος της διοίκησης είναι να χειραγωγήσει και τρομοκρατήσει στελέχη και εργαζόμενους που αντιδρούν στις πολιτικές οικονομικής αφαίμαξης και διάλυσης της εταιρείας».

Η απόφαση ελήφθη από τη διοίκηση υπό το πρόσχημα «της διαρροής εμπιστευτικών πληροφοριών που αφορούν το ύψους μερίσματος στην Ελληνική Βουλή». Παρά το γεγονός ότι το ύψος του μερίσματος ήταν γνωστό από τις οικονομικές καταστάσεις μήνες πριν. Πρόκειται για μια «αντιδημοκρατική ενέργεια» που ξεπερνά κάθε όριο και κάθε έννοια περί ορθής λειτουργίας κράτους δικαίου. Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν στην ανακοίνωση τους «την παράνομη ενεργοποίηση παρακολουθήσεων στην ΕΥΔΑΠ» και σημειώνουν πως δεν θα «αποδεχτούν να εγκατασταθεί στην ΕΥΔΑΠ καμία εταιρεία παρακολούθησης» και τις «νόμιμες επισυνδέσεις» της διοίκησης.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση της παράταξης «Συμμαχία για τη Συντονιστική Επιτροπή» της ΕΥΔΑΠ:

Η απόφαση του ΔΣ της ΕΥΔΑΠ για τις «νόμιμες επισυνδέσεις» ελήφθη πριν από δύο μέρες και συγκεκριμένα στις 7 Σεπτεμβρίου. Είχε προηγηθεί εισήγηση του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΥΔΑΠ, Χαράλαμπου Σαχίνη.

Όπως υπογραμμίζεται στην απόφαση που δημοσιεύει το documentonews.gr, το ΔΣ της ΕΥΔΑΠ, αποφάσισε κατά πλειοψηφία «την εξουσιοδότηση του Διευθύνοντος Συμβούλου για την έρευνα αγοράς και πρόσκλησης εξειδικευμένων εταιρειών για τη διερεύνηση της ηλεκτρονικής παραβίασης και διαρροής εμπιστευτικών πληροφοριών, καθώς και την ανάκτηση/συλλογή και ανάλυση σχετικών ψηφιακών δεδομένων».

Διαβάστε την απόφαση του ΔΣ της ΕΥΔΑΠ:

«Μεγάλος Αδελφός» λοιπόν και στην ΕΥΔΑΠ επί κυβέρνησης Μητσοτάκη την ώρα που η χώρα μας βρίσκεται στο στόχαστρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τις παρακολουθήσεις πολιτικών προσώπων και δημοσιογράφων.

Πηγή: documentonews.gr

Γραμματέας Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ για Πολυτεχνειούπολη: «Να απαντήσει τώρα η αστυνομία για το φαρ – ουέστ στις εστίες»

Γραμματέας Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ για Πολυτεχνειούπολη: «Να απαντήσει τώρα η αστυνομία για το φαρ – ουέστ στις εστίες»

Ο Γραμματέας της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ μιλά στο Κουτί της Πανδώρας και ζητά από την αστυνομία…

Αφιέρωμα στο Αντιστασιακό τραγούδι – Aπο την Εθνική Αντίσταση και τους Λαμπράκηδες μέχρι σήμερα

Αφιέρωμα στο Αντιστασιακό τραγούδι – Aπο την Εθνική Αντίσταση και τους Λαμπράκηδες μέχρι σήμερα

Τραγούδια που σημάδεψαν τους αγώνες του λαού μας για εθνική ανεξαρτησία, δημοκρατία, ειρήνη και δικαιοσύνη.

RSF: Παρέμβαση φον ντερ Λάιεν υπέρ των ελλήνων δημοσιογράφων ζητούν οι Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα

RSF: Παρέμβαση φον ντερ Λάιεν υπέρ των ελλήνων δημοσιογράφων ζητούν οι Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα

Αίτημα από τους RSF την παραμονή της ομιλίας της προέδρου της Κομισιόν στην Αθήνα