Καθησυχαστικός ο Ευθ. Λέκκας για τα 5,4 Ρίχτερ στη Ρόδο

Καθησυχαστικός για την ισχυρή σεισμική δόνηση που σημειώθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα και έγινε ιδιαίτερα αισθητή στη Ρόδο εμφανίστηκε ο καθηγητής σεισμολογίας και πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας, μιλώντας στην ΕΡΤ.

NewsRoom 28/09/2016 | 08:49

«Χθες στις 23:57 εκδηλώθηκε μία ισχυρότατη σεισμική δόνηση της τάξεως των 5,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, δυτικά της πόλης της Ρόδου και βόρεια της Χάλκης. Η δόνηση αυτή έγινε εντονότατα αισθητή και στην πόλη της Ρόδου, αλλά και σε όλα τα Δωδεκάνησα, με αποτέλεσμα να ανησυχήσουν οι κάτοικοι», δήλωσε ο κ. Λέκκας, επισημαίνοντας πως «η δόνηση αυτή είχε αρκετά μεγάλο εστιακό βάθος, γύρω στα 50 χλμ, γεγονός το οποίο σημαίνει ότι δεν θα έχουμε συνέχεια, δεν θα έχουμε πλούσια μετασεισμική ακολουθία».

«Είναι βέβαια ένας σεισμός που αν δεν περάσει ένα 24ωρο δεν μπορούμε να πούμε αν είναι ο κύριος σεισμός ή όχι, αλλά το θετικό είναι ότι έχουμε να κάνουμε με έναν σεισμό με βάθος αρκετών χιλιομέτρων», διευκρίνισε, ενώ γνωστοποίησε ότι δεν υπάρχουν βλάβες και επιπτώσεις στην περιοχή από τον σεισμό.