ΘΚ

Θανάσης Καμπαγιάννης

Καμπαγιάννης για Χρυσοχοΐδη: «Όλα αυτά δεν σημαίνουν τίποτα μπροστά στο επίτευγμα που του έδωσε το προσωνύμιο «σκουπίδι»

Ο συσχετισμός που δημιούργησε η νέα γενιά στον δρόμο, με την πολύτιμη συμβολή του Χρυσοχοΐδη, θα στοιχειώνει την κυρίαρχη τάξη και το πολιτικό της προσωπικό για πολλά πολλά χρόνια. Κι όμως, συμπαθάτε με, όλα αυτά για μένα δεν σημαίνουν τίποτα μπροστά στο επίτευγμα που έδωσε στον Χρυσοχοΐδη το προσωνύμιο «σκουπίδι». Κι αυτό δεν είναι άλλο από την χυδαία εργαλειοποίηση των νεκρών της Μαρφίν.

Αποχωρώντας από το πόστο του στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης απευθύνθηκε με συμπάθεια «προς τους νέους» που, όπως είπε, «με έκαναν αρνητικό σύνθημα».

Είναι αλήθεια ότι υπήρξε ένα τέτοιο, ασυνήθιστα οξύ, σύνθημα που το φώναζαν ιδίως τα μπλοκ των φοιτητικών συλλόγων, στις διαδηλώσεις κατά των απαγορεύσεων, στις πλατείες κατά της αστυνομικής αυθαιρεσίας, στις πορείες για τα δικαιώματα των κρατουμένων.

Το σύνθημα ήταν το «Φασίστα σκουπίδι Χρυσοχοΐδη».

Παρά την οξύτητα της τότε σύγκρουσης που δημιουργούσε και κάποιες υπερβολές, είναι γεγονός ότι ο Χρυσοχοΐδης έκανε στη νέα γενιά, στους φοιτητές και τις φοιτήτριες που τον στόλισαν, ένα μεγάλο δώρο. Έγινε αυτό που για τη δική μου γενιά ήταν ο Κοντογιαννόπουλος, αργότερα ο Αρσένης, η Γιαννάκου, μετά ο Πολύδωρας και ούτω καθεξής. Τους έκανε τη γενιά του.

Η προσπάθεια κατάργησης διά νόμου των συναθροίσεων, που συνοδεύτηκε με τις γνωστές αηδιαστικές δηλώσεις περί των «διαδηλώσεων που κουβαλάνε ιό και γεννάνε αρρώστια», συντρίφτηκε. Ο συσχετισμός που δημιούργησε η νέα γενιά στον δρόμο, με την πολύτιμη συμβολή του Χρυσοχοΐδη, θα στοιχειώνει την κυρίαρχη τάξη και το πολιτικό της προσωπικό για πολλά πολλά χρόνια.

Κι όμως, συμπαθάτε με, όλα αυτά για μένα δεν σημαίνουν τίποτα μπροστά στο επίτευγμα που έδωσε στον Χρυσοχοΐδη το προσωνύμιο «σκουπίδι». Κι αυτό δεν είναι άλλο από την χυδαία εργαλειοποίηση των νεκρών της Μαρφίν. Ένας υπουργός, που αξιοποίησε τα ελεγχόμενα ΜΜΕ για να διαρρέει τις δήθεν επικείμενες συλλήψεις των δραστών που ευθύνονται για τους θανάτους στη Μαρφίν τον Μάιο του 2010, όντας σημειωτέον τότε ο εν ενεργεία Υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Αναλογιστείτε τι σήμαινε αυτό το κυνικό πολιτικάντικο παιγνίδι για τις οικογένειες των θυμάτων: τι αναστάτωση, τι προσδοκίες, τι ματαίωση, τι οργή…

Προσωπικά δεν μπορώ ούτε καν να τα διανοηθώ αυτά τα αισθήματα. Το μόνο που ξέρω είναι ότι, γράφοντας αυτές τις γραμμές, θαυμάζω το φοιτητικό κίνημα για τη νηφαλιότητα και την ωριμότητά του να επιλέξει τη λέξη «σκουπίδι», τη στιγμή που υπάρχουν στο ελληνικό λεξιλόγιο άλλες λέξεις που κάνουν εξίσου καλή ομοιοκαταληξία.

Ο αγώνας για τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις λαϊκές ελευθερίες είναι διαρκής και μπορεί να στείλει στον κάλαθο των αχρήστων όλους όσους τα επιβουλεύονται.

Αυτό είναι ένα από τα μεγάλα μηνύματα της σημερινής ημέρας.

 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Ψήφισμα ΠΟΕΣΥ: «Κατάπτυστη η αγωγή της Ενωσης Αποστράτων κατά του Νίκου Μπογιόπουλου»

Ψήφισμα ΠΟΕΣΥ: «Κατάπτυστη η αγωγή της Ενωσης Αποστράτων κατά του Νίκου Μπογιόπουλου»

Το ψήφισμά του Συνεδρίου καταγγέλλει τις ευθύνες της κυβέρνησης και του υπουργείου Εθνικής Άμυνας που εποπτεύει…

Μακελειό στην Ταϊλάνδη: Φονική επίθεση με δεκάδες θύματα σε παιδικό σταθμό – Σκότωσε το παιδί του, τη γυναίκα του και αυτοκτόνησε

Μακελειό στην Ταϊλάνδη: Φονική επίθεση με δεκάδες θύματα σε παιδικό σταθμό – Σκότωσε το παιδί του, τη γυναίκα του και αυτοκτόνησε

Τουλάχιστον 34 άνθρωποι σκοτώθηκαν από ένοπλη επίθεση σε παιδικό σταθμό στην Ταϊλάνδη. Ανάμεσα στα θύματα…