Newsroom

Newsroom

Κακοκαιρία Μπάρμπαρα: Κλειστοί δρόμοι στην Αττική – Αποκλείστηκε λεωφορείο στην Εύβοια

Από το απόγευμα της Κυριακής χιόνια θα πέσουν στα ορεινά κυρίως των βόρειων Κυκλάδων καθώς και σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Κρήτης, όπου οι χιονοπτώσεις θα είναι κατά περιόδους πυκνές.

5798440

Από τη βόρεια και την κεντρική Εύβοια ξεκίνησε η επέλαση της κακοκαιρίας Μπάρμπαρα με έντονη χιονόπτωση να σημειώνεται το βράδυ του Σαββάτου στην περιοχή της Κερασιάς.

Το χιόνι που έφερε η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» είχε μάλιστα ως αποτέλεσμα, όπως αναφέρει το evima.gr, ένα πούλμαν με 40 επιβάτες να ακινητοποιηθεί και να εγκλωβιστεί στο καταφύγιο της Δίρφυς. Οι επιβάτες -σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες- είναι αναγκασμένοι να γυρίσουν με τα πόδια στην Στενή, καθώς βρίσκεται σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων.

evoia xioxia

Ήδη τα φαινόμενα άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους με έντονες χιονοπτώσεις σε πολλές περιοχές της Βόρειας Εύβοιας, της Θεσσαλίας, της Κεντρικής Μακεδονίας αλλά και της Αττικής.

Η επέλαση της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα» ξεκίνησε στην Αττική και ήδη κάποιες περιοχές έχουν ασπρίσει από το χιόνι.

Συγκεκριμένα πυκνό χιόνι πέφτει σε Ροδόπολη, Διόνυσο, Δροσιά, Άγιο Στέφανο, Άνοιξη και Σταμάτα, Πάρνηθα, Βίλια και Ιπποκράτειο Πολιτεία, εξαιτίας της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα».

Οι χιονοπτώσεις θα παρουσιάσουν πρόσκαιρη ύφεση κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ τη Δευτέρα θα συνεχιστούν αλλά με μικρότερες εντάσεις.

Κλειστοί δρόμοι στην Αττική

Λόγω της χιονόπτωσης, η ΕΛ.ΑΣ. έχει ενημερώσει ότι υπάρχει διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων:

    • Στην επαρχιακή οδό Τατοϊου – Αγ. Μερκουρίου από το ύψος της συμβολής της με την οδό Χλόης (πρώην βασιλικά κτήματα) στην Βαρυμπόμπη, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς τον Άγιο Μερκούριο
    • Στην επαρχιακή οδό Μαλακάσας – Αγ. Μερκουρίου από το ύψος της συμβολής της με την οδό Τυρταίου στις Αφίδνες, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς την Αγ. Μερκουρίου
    • Στην περιφερειακή οδό Πεντέλης – Νέας Μάκρης (Λ. Διονύσου) από το ύψος του Γ.Σ.N.A. 414 έως τη θέση Άγιος Πέτρος.
    • Στην παλαιά Εθνικό οδό Ελευσίνας- Θηβών και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από τη Χ/Θ 5,000 (πρατήριο καυσίμων Revoil-πρώην Cyclon) έως τα όρια του Ν. Αττικής με τον Ν. Βοιωτίας (Χ/Θ 30,000).

Απαγόρευση κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα

Ανακοίνωση εξέδωσε η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης στην οποία αναφέρει ότι λόγω εκδήλωσης έκτακτων δυσμενών καιρικών φαινομένων, από ώρα 23:00’ της 04-02-2023 έως την ύφεση των καιρικών φαινομένων, δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία παντός είδους βαρέως οχήματος μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων, στο ρεύμα πορείας με κατεύθυνση από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα επί του οδικού άξονα του Αυτοκινητόδρομου ΠΑΘΕ, από Διόδια Μαλγάρων έως Κόμβο Κλειδίου, εξαιρουμένων όσων εκ των ανωτέρω οχημάτων έχουν τελικό προορισμό μέχρι και την πόλη της Λάρισας.

Για τα επιτρεπόμενα κινούμενα οχήματα επί του ανωτέρω οδικού δικτύου, που έχουν προορισμό τους Νομούς Πιερίας, Λάρισας, Μαγνησίας, Φθιώτιδας, Βοιωτίας και Αττικής, στους ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων όλων των λοιπών κατηγοριών, υπενθυμίζεται η υποχρέωση του εφοδιασμού και χρήσης των οχημάτων τους με αντιολισθητικές αλυσίδες ή άλλα ανάλογα αντιολισθητικά μέσα, εξαιρούμενων των οχημάτων τα οποία φέρουν ειδικά ελαστικά (χιονολάστιχα που φέρουν ειδική σήμανση του «αλπικού» συμβόλου).

Από τις εν λόγω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις εξαιρούνται:

– τα οχήματα έκτακτης ανάγκης (Ε.Κ.Α.Β., Π.Υ., κλπ),

– τα οχήματα οδικής βοήθειας,

– τα οχήματα που μεταφέρουν αλάτι και

– τα οχήματα που κατευθύνονται από κόμβο Κλειδίου προς Εγνατία οδό (Βέροια, Κοζάνη κ.τ.λ.).

Οι προβλέψεις για το υπόλοιπο της ημέρας

Την Κυριακή 05/02 στην ανατολική και νότια χώρα αναμένουμε:

– Αρχικά βροχές και τοπικές καταιγίδες στο Αιγαίο με πιθανότητα χαλαζοπτώσεων, ενώ τοπικές βροχές αναμένονται στα πεδινά και χιονοπτώσεις έως και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο της Ανατολικής Στερεάς και της Βορειοανατολικής Πελοποννήσου (ενδεικτικά πάνω από τα 200-300 μέτρα).

– Πριν τις μεσημβρινές ώρες τα φαινόμενα αναμένεται να ενταθούν και έτσι αναμένονται πυκνές χιονοπτώσεις και τοπικές χιονοκαταιγίδες έως και σε πεδινά τμήματα στο Βόρειο Αιγαίο, στη Νοτιοανατολική Θεσσαλία, στις Σποράδες, στην Εύβοια και στην Ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής).

– Μετά τις μεσημβρινές ώρες, χιονοπτώσεις αναμένονται έως και σε πεδινά τμήματα της Βόρειας και Ανατολικής Πελοποννήσου.

– Στην Κρήτη αναμένονται βροχές και τοπικές καταιγίδες, πιθανώς συνοδεία χαλαζοπτώσεων, ενώ πυκνές χιονοπτώσεις αναμένονται αρχικά σε ορεινά (ενδεικτικά πάνω από τα 1000 μέτρα) και σταδιακά και σε ημιορεινά τμήματα του νησιού (ενδεικτικά πάνω από τα 400-500 μετρά).

– Τις απογευματινές/πρώτες βραδινές ώρες χιονοπτώσεις αναμένεται να εκδηλωθούν και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο στις Κυκλάδες (ενδεικτικά πάνω από τα 200 μέτρα).

Άνω Λιόσια: Αδέσποτη σφαίρα βρέθηκε στο προαύλιο Δημοτικού σχολείου (video)

σφαιρα

Άνω Λιόσια: Αδέσποτη σφαίρα βρέθηκε στο προαύλιο Δημοτικού σχολείου (video)

Αδέσποτη σφαίρα εντοπίστησε σε προαύλιο δημοτικού σχολείου στη Δυτική Αττική, επαναφέροντας μνήμες από την τραγωδία…

Ρέθυμνο: Φοιτήτρια καταγγέλλει εισβολή αστυνομικών στο σπίτι της-Προσαγωγές αλληλέγγυων στον λαό της Παλαιστίνης

astynomia rethimno

Ρέθυμνο: Φοιτήτρια καταγγέλλει εισβολή αστυνομικών στο σπίτι της-Προσαγωγές αλληλέγγυων στον λαό της Παλαιστίνης

Αφορμή για την επιχείρηση -σύμφωνα με την καταγγελία- ήταν να βρεθεί ποιος έγραψε συνθήματα υπέρ…

Δολοφονία Λυγγερίδη: Στη φυλακή για ναρκωτικά τρεις από τους συλληφθέντες στην επιχείρηση της ΕΛΑΣ

6199823 1 1

Δολοφονία Λυγγερίδη: Στη φυλακή για ναρκωτικά τρεις από τους συλληφθέντες στην επιχείρηση της ΕΛΑΣ

Οι δέκα κατηγορούμενοι οδηγηθήκαν το πρωί ενώπιον της 4ης τακτικής ανακρίτριας ενώπιον της οποίας απολογήθηκαν…