«Και στο τέλος κερδίζουν οι Γερμανοί…»

Και ο Μητσοτάκης πιστεύει ότι στο τέλος της ημέρας θα κερδίσει, όπως... οι Γερμανοί στο ποδόσφαιρο

FS - ποδοσφαιρο

“Το ποδόσφαιρο  είναι απλό άθλημα, 22 παίκτες κυνηγούν μια μπάλα για 90 λεπτά και στο τέλος  κερδίζουν  οι Γερμανοί”. Τάδε έφη … Γκάρι Λίνεκερ, ποδοσφαιριστής της Αγγλίας μετά τον αγώνα Αγγλίας – Γερμανίας στο μουντιάλ του 1990.

Και ο Μητσοτάκης πιστεύει ότι στο τέλος της ημέρας θα κερδίσει όπως… οι Γερμανοί στο ποδόσφαιρο. Στην πρόσφατη ομιλία του στη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος είπε: «Είμαι σίγουρος ότι οι Έλληνες θα μας δώσουν μια δεύτερη ευκαιρία να ολοκληρώσουμε τη δουλειά που ξεκινήσαμε». Και το ερώτημα είναι από πού απορρέει η σιγουριά του;

Μα από τις δημοσκοπήσεις, αναφωνούν θριαμβολογώντας οι λογής-λογής Πρετεντέρηδες.

Και είναι κριτήριο σιγουριάς οι δημοσκοπήσεις; Όχι, αλλά είναι και η “ανεξάρτητη” και “αδέσμευτη” Δικαιοσύνη. Η οποία έχει προ πολλού καταστεί από πυλώνας Δημοκρατίας, υποστύλωμα του καθεστώτος και θεραπαινίδα της νεο-Δεξιάς του Μητσοτακέικου. Όχι ότι έκοψε ποτέ τον ομφάλιο λώρο από ό,τι πιο συντηρητικό, ό,τι πιο αντιδραστικό γέννησε ο τόπος στη σύγχρονη πολιτική Ιστορία. Με εξαίρεση κάποιους φωτισμένους δικαστές η ηγεσία της Δικαιοσύνης έπαιζε και παίζει σαν πληρωμένος διαιτητής για να κερδίζει πάντα η… “Γερμανία”.

Τα αντανακλαστικά και οι αποφάσεις της θυμίζουν σφυρίχτρα διαιτητή χωρίς στραγάλι. Όταν πρόκειται για καραμπινάτα σκάνδαλα διασπάθισης δημοσίου χρήματος, μίζας και αρπαχτής. Siemens, Novartis, εξοπλιστικά, παρακρατικές πρακτικές, υποκλοπές, η Δικαιοσύνη πετάει τη μπάλα στην εξέδρα. Όταν παρ’ ελπίδα υπάρχουν πρωτόδικες καταδίκες εμπλεκομένων σε σκάνδαλα που βγάζουν μάτι, έρχεται συνήθως αθωωτική απόφαση του Εφετείου μετά από δεκαετίες.

Ο σημερινός μαθητής Λυκείου ήταν αγέννητος όταν ξέσπασε το αποδεδειγμένο σκάνδαλο χρηματισμού πολιτικών κομμάτων από την Siemens. Σήμερα θα μάθει ότι ο “αθώος” Χρηστοφοράκος ήταν θύμα διώξεων, αυτοεξόριστος και όχι φυγόδικος! Ιστορίες γι’ αγρίους που παραπέμπουν σε τριτοκοσμικές δικτατορίες!

Ας ελπίσουμε ότι η απόφαση του Εφετείου για την εγκληματική οργάνωση της ναζιστικής Χρυσής Αυγής δε θα είναι αθωωτική και ότι το παιχνίδι δε είναι… σικέ. Το περιβάλλον, εντός και εκτός της χώρας, ευνοούν την επιτάχυνση μιας ακροδεξιάς στροφής. Οι εγχώριοι νεοναζί νοιώθουν άνετα να χαιρετούν ναζιστικά εντός της δικαστικής αιθούσης. Η εισαγγελέας η οποία πρωτόδικα είχε εισηγηθεί την αθώωση της εγκληματικής οργάνωσης φαίνεται ότι δεν είναι μοναδικό “φαινόμενο” αν κρίνουμε από τις τελευταίες κυβερνητικές αποφάσεις προαγωγής αντεισαγγελέων στον Άρειο Πάγο. Φροντίζουν με κάθε ευκαιρία ώστε στο τέλος να κερδίζουν πάντα οι …Γερμανοί!

Φαίνεται ότι η Δικαιοσύνη εκτός από κλοτσοσκούφι το παίζει και… τυφλόμυγα. Γι’ αυτό δεν είδε ποινικές ευθύνες στους κυβερνητικούς χειρισμούς αντιμετώπισης της πανδημίας. Χιλιάδες άνθρωποι πέθαναν εκτός ΜΕΘ, και δεν άνοιξε “μύτη” ευαισθησίας από τα καθ’ ύλην αρμόδια δικαστικά όργανα προς διερεύνηση του θέματος αυτεπαγγέλτως. Ούτε για τα μάτια του κόσμου…

Αρκετά όμως με τις διαπιστώσεις. Το ερώτημα είναι τί θα κάνει η Αριστερά, η κεντροαροστερά, οι προοδευτικές δυνάμεις, η προοδευτική κυβέρνηση – ή όπως αλλιώς θέλετε πείτε την – αν ο λαός την εμπιστευθεί στις επόμενες εκλογές. Τί θα κάνει, τί θα προτείνει για τη Δικαιοσύνη ώστε να αποκτήσει νόημα η έννοια “Ανεξάρτητη Δικαιοσύνη” και το “Κράτος Δικαίου”; Πώς θα ξεκολλήσει από την ψευδεπίγραφη “ανεξαρτησία” των θεσμών που παπαγαλίζει η Δεξιά για να διαιωνίζεται το σύστημα εξουσίας των λίγων; Πώς θα κατέβει στο “γήπεδο”, χωρίς αυταπάτες, ώστε στο τέλος να ΜΗΝ κερδίσουν και πάλι οι …Γερμανοί!

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Σέρρες: Η 1η τοποθέτηση των γονιών του 11χρονου – «Άμεση παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων»

ΕΚ - Σέρρες σχολειο εκρηξη

Σέρρες: Η 1η τοποθέτηση των γονιών του 11χρονου – «Άμεση παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων»

Οι γονείς του προχώρησαν στην πρώτη τους τοποθέτηση μετά το τραγικό συμβάν.

Μετά την δωρεά των οργάνων της 21χρονης, αυξήθηκε κατά 20% σε μία εβδομάδα, η προσφορά κερατοειδών στο «Παπαγεωργίου»

Μετά την δωρεά των οργάνων της 21χρονης, αυξήθηκε κατά 20% σε μία εβδομάδα, η προσφορά κερατοειδών στο «Παπαγεωργίου»

Η κινητοποίηση που έχει οδηγήσει σε αύξηση του αριθμού των μοσχευμάτων δίνει ελπίδα και σε…