Και σημαία των Σέρβων εθνικιστών Τσέτνικ στον αγώνα με την Βοσνία

Φωτογραφικό υλικό από τον αγώνα της Εθνικής με την Βοσνία καταδεικνύει πως εθνικιστικές ομάδες της Βαλκανικής είναι σε αγαστή συμπόρευση.

«Οι Τσέτνικ στο στάδιο “Καραϊσκάκης”;», αναρωτιέται το δημοσίευμα της ιστοσελίδας bljesak.info στο οποίο δημοσιεύονται και φωτογραφίες των θεατών που σήκωσαν και το επαίσχυντο υμνητικό πανό της γενοκτονίας στη Σρεμπρένιτσα, οι οποίοι ήδη αναζητούνται από τις Αρχές. Σε αυτές εμφανίζεται λοιπόν και ένα πρόσωπο που κρατάει μία σημαία των Τσέτνικ.

Η σημαία τους με την νεκροκεφαλή, που εμφανίστηκε χθες στο «Γ. Καραϊσκάκης», αναφέρεται το κεντρικό σύνθημά τους: «Για τον βασιλιά και την πατρίδα, ελευθερία ή θάνατος».

Θυμίζουμε ότι τον Οκτώβριο του 2010, στον αγώνα της Ιταλίας με τη Σερβία στη Γένοβα, Σέρβοι οπαδοί είχαν μετατρέψει το γήπεδο σε πεδίο μάχης. Φορούσαν μπλούζες με εθνικιστικά σύμβολα και δίκοχα των Τσέτνικ…

Στη χώρα μας, οι Τσέτνικ έχουν πολλούς θαυμαστές στους κόλπους της Χρυσής Αυγής.

Ποιοι ήταν αυτοί οι Τσέτνικ;

Αν και αρχικά δημιουργήθηκε ως ένα κίνημα αντίστασης, συνεργάστηκαν με την Κατοχή του Άξονα σε συνεχώς αυξανόμενο βαθμό, λειτουργώντας τελικά έως το τέλος του πολέμου ως μονάδες υποστηριζόμενες από τον Άξονα. Ο αρχηγός των Τσέτνικ Ντράζα Μιχαήλοβιτς συνελήφθη στην Ανατολική Βοσνία και στις 14 Ιουλίου του 1946 δικάστηκε για εγκλήματα πολέμου και συνεργασία με τις δυνάμεις κατοχής και εκτελέστηκε. Η δίκη είχε αρχίσει στις 10 Ιουλίου του 1946. Η δίκη έγινε από δικαστήριο των κομμουνιστικών αρχών της μεταπολεμικής Γιουγκοσλαβίας του Στρατάρχη Τίτο. Το όνομα «Τσέτνικ» χρησιμοποιήθηκε επίσης από ορισμένες ομάδες ανταρτών ενεργές σε πολέμους στα Βαλκάνια πριν τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, και από κάποιες σερβικές εθνικιστικές παραστρατιωτικές οργανώσεις σχετικές με το κίνημα κατά τη διάρκεια των πρόσφατων Γιουγκοσλαβικών πολέμωνΝέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Κασσελάκης – «Το φως κέρδισε – Η σκέψη μου με τους πληγέντες στη Θεσσαλία»

Νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Κασσελάκης – «Το φως κέρδισε – Η σκέψη μου με τους πληγέντες στη Θεσσαλία»

Νέα σελίδα για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με τον Στέφανο Κασσελάκη να είναι ο νέος πρόεδρος του…

Αχτσιόγλου μετά την νίκη Κασσελάκη: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δυναμικά παρών – Από αύριο ξεκινάει ένας μεγάλος αγώνας

Αχτσιόγλου μετά την νίκη Κασσελάκη: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δυναμικά παρών – Από αύριο ξεκινάει ένας μεγάλος αγώνας

Μέσα σε κλίμα συγκινησιακής φόρτισης η Έφη Αχτσιόγλου προχώρησε σε δηλώσεις λίγο μετά την ανακοίνωση…

ΣΥΡΙΖΑ: Μεγάλη η διαφορά μεταξύ των υποψηφίων στο 75% – Συγχαρητήρια από Αχτσιόγλου σε Κασσελάκη

ΣΥΡΙΖΑ: Μεγάλη η διαφορά μεταξύ των υποψηφίων στο 75% – Συγχαρητήρια από Αχτσιόγλου σε Κασσελάκη

Καθαρή νίκη του Στέφανου Κασσελάκη. Σε αναμονή δηλώσεων από τους δύο υποψηφίους.