Και είπεν Κοντονής: «Αποθανέτω η ψυχή μου μετὰ τῶν ομοφύλων»

Δεν είναι αφελής ο Κοντονής ώστε να μην ξέρει τις επιπτώσεις που έχει για το κόμμα του η “αβάντα” στα επιχειρήματα του αντιπάλου

ek kojds

Τα παραμύθια της γιαγιάς και οι βραδινές αναγνώσεις της, έδιναν μυθικές διαστάσεις στους ήρωες που μας ιστορούσε: “καὶ εἶπε Σαμψών· ἀποθανέτω η ψυχή μου μετὰ τῶν ἀλλοφύλων· καὶ ἐβάσταξεν ἐν ἰσχύϊ, καὶ ἔπεσεν ὁ οἶκος ἐπὶ τοὺς ἄρχοντας καὶ ἐπὶ πάντα τὸν λαὸν τὸν ἐν αὐτῷ· καὶ ἦσαν οἱ τεθνηκότες, οὓς ἐθανάτωσε Σαμψὼν ἐν τῷ θανάτῳ αὐτοῦ, πλείους ἢ οὓς ἐθανάτωσεν ἐν τῇ ζωῇ αὐτοῦ”. Κάπως έτσι κατατρόπωσε τους αλλόφυλους Φιλισταίους ο Σαμψών.

Ο κος Κοντονής, ο εκ Ζακύνθου ορμώμενος, πρώην βουλευτής και υπουργός Δικαιοσύνης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε σήμερα μετά την ιστορική απόφαση καταδίκης της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής και των ναζιστών “αρχιερέων” της, να τροποποιήσει ως φαίνεται το ρηθέν του ηρωικού αυτόχειρα του μύθου. Σήμερα αποκάλυψε τις διαφωνίες του με την τροποποίηση άρθρων του ποινικού κώδικα που ψηφίστηκε επί ΣΥΡΙΖΑ. Σήμερα που σύσσωμη η Δεξιά (ακόμα και τα ορφανά των χουντικών πραξικοπηματιών και άλλων ακροδεξιών “μαργαριταριών” που βρήκαν στέγη στην ΝΔ) επιχειρεί να καρπωθεί πολιτικά την καταδικαστική, για τους νεοναζί, δικαστική απόφαση. Σήμερα που κατηγορούν το κόμμα του για κάλυψη και σύμπλευση με την εγκληματική οργάνωση στα χρόνια διακυβέρνησης της χώρας από το κόμμα του. Σήμερα αποφάσισε να συμπλεύσει με τα υποκριτικά επιχειρήματα της ΝΔ περί δήθεν ευνοϊκών ρυθμίσεων στον ποινικό κώδικα για να “πέσουν στα μαλακά” οι εγκληματίες όποτε κι αν καταδικαστούν ως εγκληματίες. Σήμερα που τα κανάλια της διαπλοκής κάνουν πρώτη είδηση τις διαφωνίες και την τηλεοπτική παραίτηση Κοντονή από την ΚΕ, και αλλάζουν την πολιτική ατζέντα!!! Σήμερα που η ιστορική αλήθεια επιβάλλει να αποκαλυφθεί η σχέση “τροφοδότη λογαριασμού” της Δεξιάς και του πολιτικού συστήματος που αυτή εκπροσωπεί με τα νεοναζιστικά αντιδημοκρατικά μορφώματα του μίσους, της ξενοφοβίας, της πατριδοκαπηλίας, του αντικομμουνισμού.   

Δεν είναι αφελής ο Κοντονής ώστε να μη ξέρει τις επιπτώσεις, σε αυτή τη συγκυρία, που έχει για το κόμμα του η “αβάντα” στα επιχειρήματα του αντιπάλου. Δεν ξέρουμε ούτε μας αφορούν τα εσωκομματικά παιχνίδια και οι ισορροπίες εντός του ΣΥΡΙΖΑ. Ούτε μπορούμε, και δε θέλουμε, να ερμηνεύσουμε τις τηλεοπτικές δηλώσεις Κοντονή με όρους ψυχολογικής προσέγγισης. Δε νομίζουμε ότι ο πρώην υπουργός ταυτίζει τον εαυτό του με την πολιτική ένταξη και δράση του. Εκτιμούμε ότι τα έλλογα όντα ξεφεύγουν, πρέπει να ξεφεύγουν, από τα ζωώδη ένστικτα ταύτισης της ύπαρξής τους με τη δράση για την επιβίωση.

Ωστόσο, ο Κοντονής σήμερα είπε: “Αποθανέτω ψυχή μου μετὰ τῶν ομοφύλων”, ξεχνώντας (;) ότι οι “άρχοντες Φιλισταίοι” είναι εκτός του “οίκου” του. Ξεχνώντας (;) ότι οι “αλλόφυλοι” με τη μιντιακή υπεροπλία που διαθέτουν περιμένουν τις “αθώες” αποκαλύψεις Κοντονή για να καλύψουν την ιστορικά διαχρονική “ερωτική” σχέση που έχουν με τις λογής – λογής φασιστικές παραφυάδες.

ΥΓ: Το δυστύχημα για τον Κοντονή ήταν που δεν πρόλαβε να διαβάσει την παρακάτω ανάρτηση του Χάρη Καστανίδη. Ίσως να ξανασκεφτόταν το: “ποῖόν σε ἔπος φύγεν ἕρκος ὀδόντων” που έλεγαν οι αρχαίοι. Ποτέ δεν είναι αργά ένας πρώην υπουργός Δικαιοσύνης να μαθαίνει τα στοιχειώδη:

1. Και με τον παλιό Ποινικό Κώδικα δεν μπορεί να επιβληθεί στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων, αν δεν είναι αμετάκλητη η απόφαση.

2. Η κυβέρνηση (της ΝΔ) δύο φορές τροποποίησε τον Π.Κ και δεν άλλαξε τη ρύθμιση του 2019.

3. Οι σχετικές προβλέψεις να γίνουν στην εκλογική νομοθεσία. Όχι στον Π.Κ

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Άνω Λιόσια: Αδέσποτη σφαίρα βρέθηκε στο προαύλιο Δημοτικού σχολείου (video)

σφαιρα

Άνω Λιόσια: Αδέσποτη σφαίρα βρέθηκε στο προαύλιο Δημοτικού σχολείου (video)

Αδέσποτη σφαίρα εντοπίστησε σε προαύλιο δημοτικού σχολείου στη Δυτική Αττική, επαναφέροντας μνήμες από την τραγωδία…

Ρέθυμνο: Φοιτήτρια καταγγέλλει εισβολή αστυνομικών στο σπίτι της-Προσαγωγές αλληλέγγυων στον λαό της Παλαιστίνης

astynomia rethimno

Ρέθυμνο: Φοιτήτρια καταγγέλλει εισβολή αστυνομικών στο σπίτι της-Προσαγωγές αλληλέγγυων στον λαό της Παλαιστίνης

Αφορμή για την επιχείρηση -σύμφωνα με την καταγγελία- ήταν να βρεθεί ποιος έγραψε συνθήματα υπέρ…

Δολοφονία Λυγγερίδη: Στη φυλακή για ναρκωτικά τρεις από τους συλληφθέντες στην επιχείρηση της ΕΛΑΣ

6199823 1 1

Δολοφονία Λυγγερίδη: Στη φυλακή για ναρκωτικά τρεις από τους συλληφθέντες στην επιχείρηση της ΕΛΑΣ

Οι δέκα κατηγορούμενοι οδηγηθήκαν το πρωί ενώπιον της 4ης τακτικής ανακρίτριας ενώπιον της οποίας απολογήθηκαν…

NBA: Συγκλονίζει ο Τζοέλ Εμπίντ – «Πάσχω από σύνδρομο παράλυσης στο πρόσωπο, δεν τα παρατάω» (video)

Joel Embiid speaks on eye injury being diagnosed as Bells Palsy 0 4 screenshot

NBA: Συγκλονίζει ο Τζοέλ Εμπίντ – «Πάσχω από σύνδρομο παράλυσης στο πρόσωπο, δεν τα παρατάω» (video)

Το τι περνάει τον τελευταίον καιρό αποκάλυψε ο μπασκετμπολίστας Τζοέλ Εμπίντ

Φοιτητές κρατούν εγκλωβισμένο στο γραφείο του τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών -«Δεν φοβάμαι τίποτα» λέει

PATRA GRAFEIO pritanis

Φοιτητές κρατούν εγκλωβισμένο στο γραφείο του τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών -«Δεν φοβάμαι τίποτα» λέει

Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών υποστήριξε μέσω ανάρτησής του στο Facebook ότι παραμένει αποκλεισμένος και…