Καφαντάρη στην ΕΡΤ: Ξέχασα ότι είμαι σε κυβερνητικό κανάλι (video)

Η φράση «όλα είναι πολιτικές αποφάσεις», φαίνεται πως αποτέλεσε το «καμπανάκι» του κοψίματος, αφού ο λόγος της κ. Καφαντάρη διεκόπη άγαρμπα

Ένταση επικράτησε το πρωί της Κυριακής στον «αέρα» της ΕΡΤ1 και την εκπομπή που παρουσιάζει η δημοσιογράφος Μάριον Μιχελιδάκη.

Καλεσμένη της εκπομπής ήταν η ηθοποιός Λίλα Καφαντάρη, η οποία έχει αναλάβει και μέλος του Πειθαρχικού Συμβουλίου του ΣΕΗ που θα εξετάσει τις καταγγελίες ηθοποιών κατά συναδέλφων τους, για περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης και εργασιακού εκφοβισμού.

Κατά τη διάρκεια της εκπομπής η κ. Καφαντάρη εξήγησε τη θέση της σχετικά με την αυξημένη βαρύτητα των σεξουαλικών επιθέσεων, χωρίς ωστόσο, να μειώνει σε αξία και το θέμα το εργασιακού εκφοβισμού.

«Η κακή συμπεριφορά είναι απαράδεκτη -και δεν απαξιώνει τη σοβαρότητα του ζητήματος-, δεν μπαίνει όμως στο ίδιο τσουβάλι», είπε χαρακτηριστικά.

Σχολίασε πως τέτοια περιστατικά υπάρχουν σε όλους τους εργασιακούς χώρους -πχ στον Επισιτισμό-Τουρισμό, όπου η παρενόχληση φτάνει το 85%- και θέλησε να βάλει τη συζήτηση σε μια ευρύτερη βάση, σημειώνοντας πως η βία, η ακραία κακή συμπεριφορά έχει κατά κανόνα να κάνει με θέσεις εξουσίας προς τον εξουσιαζόμενο που φοβάται για τη δουλειά του και δεν έχει εργασιακά δικαιώματα.

«Όταν δεν υπάρχουν συλλογικές συμβάσεις, κατοχυρωμένα δικαιώματα, όταν υπάρχει ανεργία, ανασφάλεια και ανθρωποφαγικός ανταγωνισμός, δεν είναι φυσικό να καταλήγουμε σε τέτοιου είδους φαινόμενα;», σημείωσε. 

Ωστόσο, η διάθεση της παρουσιάστριας να επιτρέψει στη Λίλα Καφαντάρη να αναπτύξει τις απόψεις της άλλαξε απότομα, όταν η ηθοποιός «τόλμησε» να αναφερθεί στη νομοθεσία που ισχύει για τους δράστες σεξουαλικής κακποίησης. Η φράση «όλα είναι πολιτικές αποφάσεις», φαίνεται πως αποτέλεσε το «καμπανάκι» του κοψίματος, αφού ο λόγος της κ. Καφαντάρη διεκόπη άγαρμπα, με την Μάριον Μιχελιδάκη να υποστηρίζει πως «αυτό είναι ένα άλλο κεφάλαιο» και να υπενθυμίζει στη Λίλα Καφαντάρη ότι έχει κληθεί να μιλήσει ως μέλος του Πειθαρχικού Συμβουλίου του ΣΕΗ-, εννοώντας προφανώς πως ένα συνδικαλιστικό στέλεχος δεν μπορεί να βλέπει πολιτικά τα ζητήματα και πρέπει να ακυρώνει τη συνολική οπτική του προς αυτά. 

«Για λίγο το ξέχασα πως είναι κυβερνητικό κανάλι και πρέπει να μιλάω βάσει καθοδήγησης», δήλωσε ειρωνικά η ηθοποιός, για να λάβει την εξοργισμένη απάντηση της Μάριον Μιχελιδάκη ότι η τηλεόραση είναι δημόσια και όχι κυβερνητική και ότι εάν θέλει να κάνει πολιτικά σχόλια για τον Ποινικό Κώδικα και τον Κώδικα Δεοντολογίας θα πρέπει να υπάρχει αντίλογος. 

Το απόσπασμα με την παρέμβαση της Λίλας Καφαντάρη και του Απόστολου Γκλέτσου για το θέμα είναι ενδεικτικό. Η επίμαχη στιγμή μετά το 16ο λεπτό του βίντεο. 

 

Κλειστά αύριο Τρίτη τα σχολεία και οι λαϊκές αγορές των περιοχών που έχουν πληγεί

Κλειστά αύριο Τρίτη τα σχολεία και οι λαϊκές αγορές των περιοχών που έχουν πληγεί

Κλειστά αύριο Τρίτη τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι βρεφονηπιακοί σταθμοί και οι λαϊκές…

«Aπαγορευτικό» στα εμπορικά λόγω κακοκαιρία-Από τις 11 π.μ. θα ανοίξουν αύριο τα καταστήματα σε βόρεια, βορειοδυτική και βορειοανατολική Αττική

«Aπαγορευτικό» στα εμπορικά λόγω κακοκαιρία-Από τις 11 π.μ. θα ανοίξουν αύριο τα καταστήματα σε βόρεια, βορειοδυτική και βορειοανατολική Αττική

Από τις 11 το πρωί θα ανοίξουν αύριο τα εμπορικά καταστήματα στην βόρεια, βορειοδυτική και…

«Κάτω τα χέρια σας από τον Πολιτισμό»- Φοιτητές Δραματικών Σχολών έστειλαν ξανά μήνυμα στην κυβέρνηση

«Κάτω τα χέρια σας από τον Πολιτισμό»- Φοιτητές Δραματικών Σχολών έστειλαν ξανά μήνυμα στην κυβέρνηση

Δεκάδες φοιτητές Δραματικών Σχολών συγκεντρώθηκαν σήμερα στο Μετρό Συντάγματος, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την στάση…