Ισόβια στον ναυτικό που σκότωσε την αεροσυνοδό σύντροφό του και την πέταξε σε ρυάκι

Ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κρίθηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης ο 20χρονος ναυτικός, Θανάσης…

aerosynodos 0

Ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κρίθηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης ο 20χρονος ναυτικός, Θανάσης Σχοινάς, ο οποίος το καλοκαίρι του 2013 δολοφόνησε την 25χρονη αεροσυνοδό σύντροφό του, Μόνικα Κωνσταντινίδου. Το δικαστήριο αποφάσισε ομόφωνα την ενοχή του, καταδικάζοντας τον σε ισόβια κάθειρξη, χωρίς να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό.

Στην απολογία του, ο κατηγορούμενος απέδωσε την πράξη του σε ατύχημα, ζητώντας συγγνώμη από την οικογένεια της άτυχης κοπέλας. Υποστήριξε ότι το μοιραίο βράδυ συναντήθηκαν και υπήρξε επανασύνδεση, καθώς είχαν χωρίσει για λίγες ημέρες. Συνευρέθηκαν ερωτικά αλλά στη συνέχεια εντόπισε κάποια ύποπτα μηνύματα στο κινητό της τηλέφωνο. “Θόλωσα επειδή πίστεψα ότι με απατούσε” ανέφερε ο Θ. Σχοινάς, περιγράφοντας τη σκηνή του εγκλήματος. “Την έβρισα άσχημα, με έβρισε και αυτή και την απώθησα με το χέρι” είπε, επισημαίνοντας ότι η νεαρή αεροσυνοδός τραυματίστηκε θανάσιμα κατά την πτώση της.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, ωστόσο, ο θάνατος της Μ. Κωνσταντινίδου προήλθε από στραγγαλισμό. Η σορός της βρέθηκε πεταμένη σε ρυάκι της εθνικής οδού Αθηνών-Θεσσαλονίκης, στην περιοχή των Ευζώνων Κιλκίς και ο 20χρονος συνελήφθη στον Έβρο τον Αύγουστο του 2013.

“Σε αυτή τη φάση της διαδικασίας η απόφαση του δικαστηρίου είναι το καλύτερο μνημόσυνο. Μια σοβαρή συγγνώμη για τη μνήμη της νεκρής, από ένα έγκλημα πάθους” δήλωσε ο τέως βουλευτής της ΝΔ και δικηγόρος του 20χρονου, Πέτρος Μαντούβαλος.

Πηγή: voria.gr

Άνω Λιόσια: Αδέσποτη σφαίρα βρέθηκε στο προαύλιο Δημοτικού σχολείου (video)

σφαιρα

Άνω Λιόσια: Αδέσποτη σφαίρα βρέθηκε στο προαύλιο Δημοτικού σχολείου (video)

Αδέσποτη σφαίρα εντοπίστησε σε προαύλιο δημοτικού σχολείου στη Δυτική Αττική, επαναφέροντας μνήμες από την τραγωδία…