Newsroom

Newsroom

Ηράκλειο: Τρεις (όχι και τόσο) αδιανόητες περιπτώσεις ενδοοικ. βίας – Από το κοτόπουλο και την ψαρόσουπα μέχρι το σασμάν

Τις υποθέσεις φέρνει στο φως η εφημερίδα «Πατρίς» της Κρήτης. Και οι τρεις διαδραματίστηκαν στο Ηράκλειο.

sydney sims 3zgllN5P7Mc unsplash

Αναποδογύρισε το πιάτο με το φαγητό στο κεφάλι της γυναίκας του επειδή ήταν ανάλατο το κριθαράκι φούρνου. Χτύπησε τη σύντροφο του, επειδή είχε μαγειρέψει ψαρόσουπα και εκείνος ήθελε τηγανιτές πατάτες. Κατηγόρησε τη σύντροφό του ότι χάλασε το σασμάν, την άρπαξε από το κεφάλι και άρχισε να τη χτυπάει με μανία στο αυτοκίνητο.

Η κοινωνική διαστρωμάτωση του φαινομένου ποικίλει. Άνθρωποι με διαφορετικό κοινωνικό, μορφωτικό και οικονομικό υπόβαθρο γίνονται θύτες ή θύματα. Το μοναδικό στοιχείο το οποίο αποτελεί συνήθως κοινό τόπο των περιπτώσεων είναι το οικογενειακό ιστορικό κακοποίησης, τόσο των θυμάτων, όσο και των θυτών καθώς και το γεγονός ότι τέτοιες συμπεριφορές σχετίζονται με τα στερεότυπα και τις νόρμες που έχουν κυριαρχήσει εδώ και αιώνες. Κοινός τόπος, η πατριαρχία.

Τις υποθέσεις φέρνει στο φως η εφημερίδα «Πατρίς» της Κρήτης. Και οι τρεις διαδραματίστηκαν στο Ηράκλειο.

Της πέταξε το φαγητό στο κεφάλι γιατί του φάνηκε ανάλατο

Ένας 46χρονος καταδικάστηκε γιατί είχε βίαιες συμπεριφορές κατά της 33χρονης συζύγου του με ύβρεις, απειλές ακόμα και ξυλοδαρμό. Ο 46χρονος φέρεται να έχει χτυπήσει τη σύζυγό του κατ’ επανάληψη στο παρελθόν στο πρόσωπο και στο σώμα.

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, ήταν η αδιανόητη κίνηση του 46χρονου όταν πέταξε στο κεφάλι της 33χρονης ένα πιάτο φαγητό επειδή του φάνηκε… ανάλατο. Το μικρό παιδί της οικογένειας ξέσπασε σε κλάματα, ενώ το μεγαλύτερο άρχισε να καλεί βοήθεια, μετά από προτροπή της μητέρας. «Αν θέλεις, πρόσθεσε στο πιάτο σου… Εγώ βάζω κανονικό για να τρώνε και τα παιδιά» φέρεται να του είπε εκείνη και κάθισε στο τραπέζι για να φάει. Τότε εκείνος έπιασε το πιάτο με το κριθαράκι και της το έφερε… καπέλο.

Σύμφωνα με την «Πατρίδα», ο 46χρονος καταδικάστηκε από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου σε συνολική ποινή φυλάκισης 11 μηνών, με αναστολή.

Η 33χρονη πάντως φέρεται να κατέθεσε ότι την τελευταία φορά που τη χτύπησε ήταν τον Σεπτέμβριο του 2021. Τότε τον είχε προειδοποιήσει ότι αν σήκωνε ξανά χέρι πάνω της, θα πήγαινε στην Αστυνομία.

Και πριν το κριθαράκι, η… ψαρόσουπα

Τέτοιες ημέρες πέρυσι, παραμονές Χριστουγέννων, ένας 59χρονος είχε χτυπήσει την 43χρονη σύντροφο του, ενώ μάλιστα κρατούσε στην αγκαλιά της το μόλις 2 ετών παιδάκι τους, επειδή είχε μαγειρέψει ψαρόσουπα και εκείνος ήθελε τηγανιτές πατάτες. Μάλιστα την είχε επιπλήξει, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η ψαρόσουπα δεν είναι φαγητό για παιδιά. Ο 59χρονος είχε καταδικαστεί σε 18 μήνες ποινή φυλάκισης με αναστολή.

Την κατηγόρησε ότι χάλασε το σασμάν και την έδειρε άσχημα

Και αν η αφορμή δεν είναι το φαγητό, θα είναι το… σασμάν. Ένας 39χρονος Ηρακλειώτης χτύπησε άσχημα μέσα στο αυτοκίνητο την 50χρονη σύντροφό του επειδή θεώρησε ότι εκείνη ευθύνεται για τη βλάβη στο αυτοκίνητο και συγκεκριμένα στο σασμάν.

Ο 39χρονος φέρεται να άρπαξε τη σύντροφό του από το κεφάλι, το οποίο άρχισε να χτυπάει με μανία στο αυτοκίνητο, έξω από ψητοπωλείο, στη λεωφόρο Κνωσού. Σε κατάσταση σοκ, η γυναίκα πρόλαβε να βγει από το αυτοκίνητο για να γλιτώσει τα χειρότερα. Το σκηνικό αντιλήφθηκαν περαστικοί και θαμώνες του σουβλατζίδικου που ειδοποίησαν την Αστυνομία, ενώ προσπάθησαν να επέμβουν για να την προστατεύσουν.

Η 50χρονη κατέθεσε στην Αστυνομία ότι ζει μαρτυρικά κοντά στον 39χρονο καθώς την κακομεταχειρίζεται και την αντιμετωπίζει σαν υποχείριό του. Κατέθεσε μάλιστα ότι ο φίλος της έχει χτυπήσει άσχημα ακόμα και την ηλικιωμένη μητέρα της, η οποία υποφέρει από ημικρανίες και ζαλάδες. Η εκδίκαση της υπόθεσης αναβλήθηκε για τις 30 Δεκεμβρίου.

Απίστευτη απάτη κατά τουριστών: Πλήρωσαν πανάκριβα για θέα στη θάλασσα και βρήκαν… μια αφίσα (video)

Καταγραφή 38

Απίστευτη απάτη κατά τουριστών: Πλήρωσαν πανάκριβα για θέα στη θάλασσα και βρήκαν… μια αφίσα (video)

Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε κάτι τουρίστες στην Ιταλία που έκλεισαν σπίτι με θέα στη θάλασσα

Θλίψη στην Πάτρα για τον θάνατο της 33χρονης νηπιαγωγού: Πέθανε από σπάνια ασθένεια – Είχε παιδί 18 μηνών

Πάτρα

Θλίψη στην Πάτρα για τον θάνατο της 33χρονης νηπιαγωγού: Πέθανε από σπάνια ασθένεια – Είχε παιδί 18 μηνών

Συγκλονισμένη η Πάτρα για τον χαμό της 33χρονης νηπιαγωγού Μαριάννας Γκοτσοπούλου