Newsroom

Newsroom

Ινδονησία: Δύτες ανέσυραν 4 ακόμη σορούς από το αεροσκάφος της AirAsia

Τα πτώματα τεσσάρων ακόμα ανθρώπων ανέσυραν σήμερα δύτες από τη θάλασσα της Ιάβας, προσεγγίζοντας τον σκελετό του μοιραίου αεροσκάφους της…

airasia dead

Τα πτώματα τεσσάρων ακόμα ανθρώπων ανέσυραν σήμερα δύτες από τη θάλασσα της Ιάβας, προσεγγίζοντας τον σκελετό του μοιραίου αεροσκάφους της Μαλαισιανής εταιρίας AirAsia, που κατέπεσε στην Ινδονησία στις 28 Δεκεμβρίου.

Εξαιτίας των πολλών καλωδίων και συντριμμιών, οι δύτες δεν κατάφεραν να μπουν στο εσωτερικό του αεροπλάνου. Κατάφεραν πάντως να ανασύρουν τέσσερα πτώματα αλλά λόγω της κακοκαιρίας δεν μπόρεσαν να δουν εάν υπάρχουν και άλλα θύματα εγκλωβισμένα μέσα.

Από τη θάλασσα και το αεροσκάφος έχουν ανασυρθεί συνολικά 63 άνθρωποι. Τα μαύρα κουτιά που καταγράφουν τις συνομιλίες των πιλότων με τον πύργο ελέγχου και τις παραμέτρους τις πτήσεις έχουν ανασυρθεί και αναλύονται. Οι ειδικοί θα παρουσιάσουν μια προκαταρκτική έκθεση με τα συμπεράσματά τους την 28η Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με τον υπουργό Μεταφορών της Ινδονησίας Ιγκνάσιους Τζόναν, το αεροπλάνο ανέβηκε απότομα σε μεγάλο ύψος και κατόπιν υπέστη απώλεια στήριξης κι έπεσε στη θάλασσα ενώ στην περιοχή επικρατούσαν πολύ κακές καιρικές συνθήκες. Το Airbus A320-200, στο οποίο επέβαιναν 162 άνθρωποι, εξαφανίστηκε από τις οθόνες των ραντάρ μισή ώρα μετά την απογείωσή του από την ινδονησιακή πόλη Σουραμπάγια.