Newsroom

Newsroom

IMS: Οι απειλές κατά της ζωής του Βαξεβάνη ρίχουν σκιά στην παγκόσμια ημέρα Ελευθερίας του Τύπου

Τι αναφέρει το International Media Support

4535217

Συνεχίζεται το κύμα διεθνούς συμπαράστασης στον Κώστα Βαξεβάνη. Μετά την παρέμβαση των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα, το International Media Support (IMS), κάνει λόγο για σκιά που ρίχνει την παγκόσμια ημέρα Ελευθερίας του Τύπου, η δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ και οι απειλές κατά της ζωής του Κώστα Βαξεβάνη.

«Στην Ελλάδα, η πρόσφατη δολοφονία, αλλά και η ακόμη πιο πρόσφατες απειλές θανάτου, θα ρίξουν τη σκιά τους στην Παγκόσμια Ημέρα Ελευθερίας του Τύπου, που γιορτάζεται σε μια εβδομαδα από σήμερα, στις 3 Μαΐου», αναφέρει το IMS, αναμεταδίδοντας ταυτόχρονα την ανάρτηση των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα (RSF) για τις απειλές κατά της ζωής του Κώστα Βαξεβάνη.

Η ανάρτηση του RSF που έγινε λίγες ώρες νωρίτερα σήμερα αναφέρει ότι «μόλις δύο εβδομάδες μετά τη μαφιόζικη δολοφονία του έλληνα αστυνομικού συντάκτη Γιώργου Καραϊβάζ, ο ιδιοκτήτης του Documentonews και δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης, καταγγέλλει ότι έχει δεχτεί απειλές θανάτου και έχει τεθεί υπό αστυνομική προστασία. Εκφράζοντας την πλήρη υποστήρξή μας στον δημοσιογράφο που ερευνά τη διαφθορά, το Διεθνές Τμήμα των RSF, ζητά από τις αρχές να διερευνήσουν σε βάθος το πιθανό συμβόλαιο που υπάρχει σε βάρος του».

Η δήλωση στήριξης του σημαντικού αυτού δημοσιογραφικού φορέα έρχεται σε συνέχεια της διεθνούς κάλυψης που έχει δεχτεί η καταγγελία του Κώστα Βαξεβάνη, για ύπαρξη συμβολαίου θανάτου εναντίον του.

Εκτός συνόρων οι καταγγελίες του Κώστα Βαξεβάνη

Το θέμα κάλυψε το γαλλικό πρακτορείο AFP, κάνοντας το θέμα γνωστό σε όλο τον κόσμο, ενώ πολλά μεμονομένα διεθνή ΜΜΕ έχουν καλύψει εκτενώς τις καταγγελίες.

Στο δημοσίευμα που φέρει τον τίτλο «Έλληνας δημοσιογράφος απειλείται με δολοφονία» υπογραμμίζεται πως ο δημοσιογράφος και εκδότης της εβδομαδιαίας εφημερίδας  Documento τέθηκε υπό αστυνομική προστασία μετά από καταγγελίες που έκανε δημόσια για τις απειλές που δέχτηκε για τη ζωή του. 

Μετά το εκτενές ρεπορτάζ του Γαλλικού Πρακτορείου (AFP) που αναδημοσιεύτηκε και στην ιστοσελίδα της γαλλόφωνης ελβετικής εφημερίδας Le Matin ένα ακόμα μέσο ενημέρωσης αναφέρεται στις απειλές που δέχεται ο εκδότης της εφημερίδας Documento.

Με τίτλο, «Ένας ακόμη Έλληνας δημοσιογράφος υπό την απειλή θανάτου» η ιστοσελίδα EURACTIV επισημαίνει στο άρθρο της πως οι νέες αυτές καταγγελίες από τον Κώστα Βαξεβάνη έρχονται λίγες μόνο εβδομάδες αφότου η ελληνική κοινωνία σοκαρίστηκε από τη δολοφονία του Έλληνα δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ.

euractiv