Newsroom

Newsroom

Ηλιούπολη: Από ανατροπή σε ανατροπή -Καταδίκασαν τον αστυνομικό και μετά τον αποφυλάκισαν

Τέλος με παράλογο τρόπο στην πολύκροτη δίκη για την υπόθεση βιασμού, κακοποίησης και trafficking της 20χρονης Ε. στην Ηλιούπολη με το δικαστήριο να αποφασίζει μεν ότι ο 40χρονος αστυνομικός, βασικός κατηγορούμενος, είναι ένοχος, αλλά να αποφασίσει την αναγνώριση του ελαφρυντικού του πρότερου σύννομου βίου.

katigoroumenoi ilioupoli

Η ποινή της κάθειρξης 5,5 ετών κατά συγχώνευση επιβλήθηκε στον αστυνομικό που ήταν κατηγορούμενος στην υπόθεση trafficking στην Ηλιούπολη, μετά από μια επεισοδιακή δίκη την Παρασκευή (23/12).

Η ποινή του έχει ανασταλτικό χαρακτήρα μέχρι την εκδίκαση της έφεσης, με περιοριστικό όρο την παρουσία του κάθε 15 μέρες σε αστυνομικό τμήμα. Του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου ενώ απορρίφθηκε αυτό της καλής συμπεριφοράς μετά την τέλεση της πράξης.

Αθώος με ψήφους 6-1 κρίθηκε και ο πατέρας της κοπέλας για την κατηγορία του βιασμού, ενώ κρίθηκε ένοχος για παράνομη οπλοκατοχή. Ένοχος κρίθηκε ο πρώην σύντροφος της 19χρονης για εμπρός ανθρώπων με ψήφους 5-2. Η ανακοίνωση της απόφασης έφερε αντιδράσεις στο ακροατήριο που φώναζε «ντροπή σας! Είστε σκουπίδια». Η ένταση κλιμακώθηκε και τα ΜΑΤ μπήκαν στο χώρο.

Οι αποφάσεις και οι ποινές

Η έδρα ανακοίνωσε τις αποφάσεις και τις ποινές ως εξής:

Ο 40χρονος αστυνομικός κρίθηκε, παρά την εισαγγελική πρόταση, ένοχος για εμπορία ανθρώπων κατ΄επάγγελμα προς τέλεση γενετήσιων πράξεων κατά συρροή για την υπόθεση της Ε., αλλά αθώος για την υπόθεση της Χ. Για την κατηγορία βιασμού κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή κρίθηκε αθώος. Για την ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη κατ’ εξακολούθηση κρίθηκε ένοχος, ενώ ένοχος κρίθηκε και για την κατηγορία της οπλοχρησίας. Ποινή κάθειρξης πεντέμισι ετών

Ο λεγόμενος «Ντανιέλ» κρίθηκε ένοχος για εμπορία ανθρώπων κατ’ επάγγελμα προς τέλεση γενετήσιων πράξεων, στρεφόμενη και κατά ανηλίκου, ενώ κρίθηκε ένοχος και για διακίνηση ναρκωτικών. Ποινή κάθειρξης 12 ετών και δέκα ημερών

Ο πατέρας της Ε. κρίθηκε αθώος για όλες τις κατηγορίες πλην της παράνομης οπλοκατοχής. Φυλάκιση έξι μηνών.
Οι άλλοι δύο κατηγορούμενοι κρίθηκαν αθώοι για όλες τις κατηγορίες.

Άνω Λιόσια: Αδέσποτη σφαίρα βρέθηκε στο προαύλιο Δημοτικού σχολείου (video)

σφαιρα

Άνω Λιόσια: Αδέσποτη σφαίρα βρέθηκε στο προαύλιο Δημοτικού σχολείου (video)

Αδέσποτη σφαίρα εντοπίστησε σε προαύλιο δημοτικού σχολείου στη Δυτική Αττική, επαναφέροντας μνήμες από την τραγωδία…