Ηχηρό άδειασμα Πέτσα στον μακεδονομάχο Άδωνη για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Πολλαπλασιάζονται τα «αδειάσματα» μεταξύ των «γαλάζιων» στελεχών, με τον Στέλιο Πέτσα να διαδέχεται τη Μαριέττα Γιαννάκου, και να αδειάζει τον Άδωνη Γεωργιάδη αναφορικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών, διαβεβαιώνοντας τους πολιτικούς συντάκτες ότι «δεν μπορεί να αλλάξει».  

adonis 3

Μπορεί ο Άδωνης Γεωργιάδης να δήλωνε πρόσφατα ότι η κυβέρνηση θα αλλάξει τη Συμφωνία των Πρεσπών, ωστόσο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, του επιφύλασσε ένα μεγαλοπρεπές άδειασμα, καθώς σήμερα είπε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι η Συμφωνία κυρώθηκε, παράγει αποτελέσματα και δεν μπορεί να αλλάξει, κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

«Η επίσημη θέση της κυβέρνησης είναι γνωστή: Από τη στιγμή που κυρώνεται μία διεθνής συμφωνία δεν μπορεί να αλλάξει και εφόσον η συμφωνία των Πρεσπών έχει κυρωθεί, παράγει αποτελέσματα» και ο κ. Πέτσας για να προσθέσει:

«Το μόνο που μπορεί να γίνει πλέον είναι η συνεπής εφαρμογή της συμφωνίας και στο πλαίσιο των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Βόρειας Μακεδονίας, η ελληνική πλευρά θα κοιτάξει να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της».

Υπενθυμίζεται ότι ο Άδωνης Γεωργιάδης, είχε δηλώσει ότι «όταν μας δοθεί η ευκαιρία για την αλλαγή στα δύο κρίσιμα σημεία που είναι η εθνικότητα και η γλώσσα θα την αλλάξουμε. Όμως για να φτάσουμε στο σημείο να την αλλάξουμε, θα πρέπει να μη χρεωθεί η Ελλάδα το κόστος της καταπάτησης της».

Νωρίτερα, την αντίθεσή της με τις φράσεις «κακομαθημένα» και «αλητάκια» που χρησιμοποίησαν ο Άδωνης Γεωργιάδης και ο Γιάννης Καλλιάνος για τους μαθητές που κάνουν καταλήψεις εξέφρασε η Μαριέττα Γιαννάκου.