Newsroom

Newsroom

Ιαπωνία: Δήμαρχος δημιούργησε γιγαντιαίο καλαμάρι με χρήματα που προορίζονταν για τον κορονοϊό

Αισθητική... «Πατούλη» και στο χωριό Noto της Ιαπωνίας

118314874 squid1

Ένα τεράστιο καλαμάρι μήκους 13 μέτρων και ύψους 4 μέτρων εγκατέστησε ο δήμαρχος στο παραθαλάσσιο χωριό Noto της Ιαπωνίας, ξοδεύοντας μάλιστα το ιλιγγιώδες ποσό των 25 εκατομμυρίων γεν (περίπου 200.000 ευρώ) από χρήματα που είχαν συγκεντρωθεί για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας.

Τα χρήματα ήταν μέρος της επιδότησης των 800 εκατ. γεν που είχαν δοθεί στην επαρχία Ishikawa από την κυβέρνηση της Ιαπωνίας για να στηριχθούν οι περιοχές που είχαν πληγεί περισσότερο από την πανδημία.

 

Όπως είναι λογικό, η κίνηση του δήμου Noto, το οποίο είναι ένα χωριό που χαρακτηρίζεται από την κατανάλωση καλαμαριού, προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις.

«Η κίνηση είχε στόχο να ενισχύσει την ελκυστικότητα της περιοχής» σημειώνει ένας αξιωματούχος του δήμου που συμμετείχε στο project. Ο σκοπός, σημειώνουν πηγές σε διεθνή μέσα ενημέρωσης, ήταν να ενισχυθεί ο τουρισμός και να προβληθεί το τοπικό έδεσμα της περιοχής.

Ένα πρόσωπο από την ηγεσία του δήμου φέρεται να δήλωσε στο Sky News ότι «εφόσον η εθνική κυβέρνηση δημιούργησε μια πολιτική στήριξης ώστε να ενισχυθεί η ελκυστικότητας στην περιοχή, θεώρησα ότι θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι με αντίκτυπο και να αποτελέσει καταλύτη για την προβολή».

Ο κορονοϊός έχει προκαλέσει σοβαρά πλήγματα στον τουρισμό της Ιαπωνίας. Η χώρα φιλοξενεί φέτος τους Ολυμπιακούς Αγώνες, όμως δεν θα επιτρέπεται σε θεατές από τον υπόλοιπο κόσμο να προσέλθουν, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια 1,8 δισεκ. ευρώ. 

Μπορεί το γιγάντιο καλαμάρι να κατακτά τώρα τα παγκόσμια ΜΜΕ, όμως η πρωτιά για τα γιγάντια αντιαισθητικά ζώα που κοσμούν τους δρόμους, ανήκει δικαιωματικά στην Αθήνα και συγκεκριμένα στην Περιφέρεια Αττικής, που γέμισε τους δρόμους της πρωτεύουσας με μια σειρά τρομακτικών πασχαλινών κουνελιών που λειτούργησαν περισσότερο ως φόβητρο «για να φαμε το φαΐ μας», παρά σαν τουριστικός πόλος έλξης. Ας είμαστε δίκαιοι όμως. Τα 70.000 ευρώ που στοίχισαν στους Αθηναίους οι λαγοί, δεν φαίνεται να προήλθαν από κάποιο κονδύλι για τον κορονοϊό. Υπάρχουν και χειρότερα λοιπόν και έρχονται με τη μορφή γιγάντιων ροζ κεφαλόποδων.

Κολωνός: Η Παιδοψυχιατρική Εταιρεία Ελλάδος παίρνει θέση για την ντροπιαστική εισαγγελική πρόταση

5700685

Κολωνός: Η Παιδοψυχιατρική Εταιρεία Ελλάδος παίρνει θέση για την ντροπιαστική εισαγγελική πρόταση

"Απορριπτέα και επιστημονικά αβάσιμη οποιαδήποτε πρόταση που βασίζεται στο ότι ένα παιδί 12 ετών θα…

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

mist erdo

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

«Καλούμε την κυβέρνηση, να προβεί άμεσα στις απαραίτητες διπλωματικές ενέργειες απέναντι στη νέα αυτή τουρκική…

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

8ce56d6d499047e58e6fa1054f091391

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

«Λάδι στη φωτιά» γύρω από το Κυπριακό έριξε το βράδυ της Δευτέρας ο Τούρκος πρόεδρος