Η ώρα της κρίσης στην Ευρωβουλή για τον Λαγό

Αντίστροφα μετράει η απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου να άρει την ασυλία του καταδικασμένου εγκληματία, της Χρυσής Αυγής, Γιάννη Λαγό.  

NewsRoom 29/01/2021 | 20:01

 Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του avgi.gr, η εξέταση της υπόθεσής άρσης ασυλίας του Γιάννη Λαγού εξετάζεται  στην αρμόδια επιτροπή JURI την επόμενη Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου.

Παρά την καθυστέρηση της υπόθεσης που έχει ζητηθεί εδώ και καιρό από τους ευρωβουλευτές (κυρίως της αριστεράς) τα αλλεπάλληλα  διαβήματα των Ελλήνων ευρωβουλευτών, στα οποία πρωτοστάτησε η Ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και ο αντιπρόεδρος του Σώματος Δημήτρης Παπαδημούλης πιάνουν τόπο ενώ για το θέμα δραστηριοποιήθηκε και ο Κώστας Αρβανίτης με σχετική επιστολή προς τον  Ισπανό J L Aguilar, πρόεδρο δηλαδή της επιτροπής LIBE του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, επιτροπή που αν και δεν είναι άμεσα καθ’ ύλην αρμόδια, παρακολουθεί όλα τα θέματα Δικαιοσύνης, Πολιτικών Ελευθεριών και Κράτους Δικαίου στην Ευρώπη.

Οι πιέσεις φαίνεται αρχίζουν να αποδίδουν και η πολυαναμενόμενη διαδικασία για άρση ασυλίας του Γιάννη Λαγού ξεκινά – αν δεν αλλάξει κάτι στον προγραμματισμό της επιτροπής JURI – την επόμενη εβδομάδα.