Newsroom

Newsroom

Η μαγεία της δημοσιογραφίας δε χάθηκε

Xθες το πρωί το Pheme.gr έκανε μια μεγάλη δημοσιογραφική επιτυχία. Αποκάλυψε την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών. Για την ακρίβεια αποκάλυψε…

Xθες το πρωί το Pheme.gr έκανε μια μεγάλη δημοσιογραφική επιτυχία. Αποκάλυψε την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών.

Για την ακρίβεια αποκάλυψε ότι οι πολιτικοί αρχηγοί που στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου συμφώνησαν να διεξαχθούν οι εκλογές στις 29 Απριλίου και όχι στις 6 Μαίου.

Πλην του συναδέλφου Κώστα Βαξεβάνη και του διαδικτυακού ιστότοπου koutipandoras.gr που ανέδειξαν το θέμα, πολύ λίγα διαδικτυακά μέσα ενημέρωσης έκριναν σκόπιμο να αναφερθούν στο περιεχόμενο της μεγάλης είδησης της ημέρας.

Σήμερα Το Βήμα της Κυριακής έχει ως κεντρικό του θέμα την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών, η οποία φυσικά είναι η 29η Απριλίου.

Εργαζόμενος επί 20 συναπτά έτη στην εφημερίδα Το Βήμα, τόσο εγώ όσο και οι κατά καιρούς συνάδελφοι μου, γνωρίζουμε τη σημασία που αποδίδει η μεγάλη ιστορική εφημερίδα στην αποκάλυψη της ημερομηνίας διεξαγωγής των εκάστοτε εθνικών εκλογών.

Ανατρέξτε στα αρχεία της εφημερίδας Το Βήμα και θα δείτε ότι στην ενενηντάχρονη ιστορία της διατηρούσε για προφανείς λόγους το μονοπώλιο της είδησης.

Μάλιστα, μέχρι πριν λίγα χρόνια ο συντάκτης του Βήματος που υπέγραφε τη συγκεκριμένη είδηση έθετε ισχυρή υποψηφιότητα για την κατάκτηση του δημοσιογραφικού βραβείου της χρονιάς, το οποίο συνοδεύονταν από ένα πολύ σημαντικό χρηματικό έπαθλο.

Τούτη τη φορά όμως τα πράγματα δεν κύλισαν όπως παλιά, κι αυτό αποτελεί διαφωτιστικό παράδειγμα των ραγδαίων μεταβολών που συντελούνται τα τελευταία χρόνια στον ευαίσθητο χώρο της ενημέρωσης και ειδικότερα στον πυρήνα των μεγάλων εκδοτικών συγκροτημάτων. Μήτε έπαθλα υπάρχουν πια, μα ούτε και οι παλιές δημοσιογραφικές επιτυχίες.

Τούτη τη φορά ένα μικρό διαδικτυακό μέσο ενημέρωσης, με χρόνο ζωής μόλις λίγους μήνες, είχε την πρωτιά, γεγονός το οποίο αποτιμάται με ποικίλους τρόπους από τους μαθουσάλες της ελληνικής δημοσιογραφίας. Για κάποιους στενοκέφαλους αποτελεί ύβρις, για κάποιους άλλους, ωστόσο, σημάδι των καιρών.

Η επισήμανση έχει έναν και μόνο στόχο. Να καταδείξει ότι παρά τα ανυπέρβλητα προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει ένα νέο μέσο ενημέρωσης, η μαγεία της δημοσιογραφίας δεν χάθηκε.

Αν και καλά κρυμμένη, προσμένει όσους δεν χρησιμοποιούν ταχυδακτυλουργικά κόλπα και δεν παίζουν παιχνίδια βρώμικα, να τους ανταμείψει για τις υπερπροσπάθεια που καταβάλλουν να τιμήσουν το επάγγελμα και τη συνείδηση τους, σε πείσμα όχι των καιρών, όπως εσφαλμένα λέγεται, αλλά πανίσχυρων ομάδων συμφερόντων.

Διαφόρων περίεργων που αρέσκονται να βολτάρουν στα κακοτράχαλα στενά της δημοσιογραφίας όχι από κάποια δυσεξήγητη διαστροφή, αλλά γιατί θέλουν να ελέγχουν τη δημοσιογραφία για αλλότριους σκοπούς και στόχους.

http://www.pheme.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη