Η Μα-Μή της νέας κανονικότητας

Ο Μαρξ έγραψε ότι η βία είναι η μαμή της Ιστορίας. Πολλοί το αμφισβήτησαν, αλλά στη Ν.Δ., αν και ορκισμένοι εχθροί του ακατονόμαστου, το έχουν, ως φαίνεται, οδηγό. Δεν τους ενδιαφέρει, φυσικά, η Ιστορία.

Θανάσης Καρτερός 08/07/2020 | 20:43

Τους ενδιαφέρει η δική τους ιστορία, η νέα κανονικότητα, με όσα κέρδη οικονομικά, πολιτικά, ιδεολογικά αυτή συνεπάγεται για τους ίδιους, τη γνωστή Οικογένεια, τους κουμπάρους και, φυσικά, τους ισχυρούς τους φίλους. Ως εκ τούτου, το τηρούν ευλαβικά.

Γιατί ξέρουν ότι χωρίς βία θα είναι ολημερίς το χτίζανε το βράδυ γκρεμιζόταν το καθεστώς που ονειρεύονται μαζί με τα τρίγωνα που τους στηρίζουν.

Εν αρχή λοιπόν ην το ματσούκι. Η ανεπεξέργαστη, ωμή, χυδαία, απάνθρωπη, αλλά πάντα αποτελεσματική μορφή σωματικής βίας. Εδώ μπαίνει η αναμορφωμένη αστυνομία της νέας κανονικότητας και του άξιου υπουργού προστασίας ΑΠΟ τον πολίτη.

Δεν κατανοείς την ανάγκη της λίστας Πέτσα και του σκόιλ ελικικού; Δοκίμασε ένα ρόπαλο ή μια κρότου-λάμψης στο ξερό σου κεφάλι και πήγαινε για ράμματα, για γύψο, για τον εισαγγελέα. Ή για ακόμα χειρότερα αύριο, αφού η κρατική βία έχει γκάζια, αλλά όχι φρένα, και το ζήσαμε να οδηγεί σε τραγωδίες πολύ χειρότερες από σπασμένα κεφάλια και πλάτες.

Ύστερα είναι η βία των λέξεων. Η κακοποίηση ανθρώπων, ιδεών, κομμάτων, παρατάξεων, κινήτρων και, φυσικά, της αλήθειας, με τη χρήση των κατάλληλων λέξεων σε κατάλληλη σειρά. Εδώ τον ρόλο του χωροφύλακα αναλαμβάνουν τα γνωστά ΜΜΕ. Με φυσικούς αυτουργούς γνωστούς δημοσιογράφους και ηθικούς αυτουργούς γνωστούς βαρόνους.

Παίρνεις την αγάπη μου και μου την κάνεις λιώμα η υπόθεση. Η νέα κανονικότητα αλέθει ανθρώπους, βιογραφικά, αξιοπρέπειες. Δεν έχει κανένα πρόβλημα να δολοφονεί χαρακτήρες. Το αντίθετο μάλιστα, αυτό την τρέφει και φουσκώνει τη στομάχα της.

Έτσι θα πάει η υπόθεση από δω και πέρα, μην έχετε καμιά αμφιβολία. Από τη μια το ματσούκι της αστυνομίας και από την άλλη το μπουμπούκι της δημοσιογραφίας. Από τη μια το ποινολόγιο και από την άλλη το πληκτρολόγιο. Από τη μια οι χειριστές νόμων και αστυνόμων.

Κι από την άλλη οι διαχειριστές εκνόμων και υπονόμων. Δικέφαλο το υβρίδιο, συμβολικώς μιλώντας. Ένα κεφάλι του Μητσοτάκη. Συμβολικώς. Κι ένα του Μαρινάκη. Επίσης συμβολικώς. Η νέα κανονικότητα έχει τη Μα-Μή της. Και μη χειρότερα...

Πηγή: Aυγή

To koutipandoras.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.